بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

مقاومت ایرلاین ها در عودت پول بلیت مردم

رئیس انجمن شرکت های خدمات مسافرت هوایی همچنان نسبت به اهمال در بازپس گیری پول مردم از ایرلاین های داخلی و خارجی انتقاد می کند.

مقاومت ایرلاین ها در عودت پول بلیت مردم
تین نیوز |

رئیس انجمن شرکت های خدمات مسافرت هوایی همچنان نسبت به اهمال در بازپس گیری پول مردم از ایرلاین های داخلی و خارجی انتقاد می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، حرمت الله رفیعی درباره آخرین وضعیت بازگرداندن پول مردم از سوی ایرلاین‌ها (پس از شیوع ویروس کرونا، قرار شد هزینه بلیت‌های خریداری شده بدون کسر خسارت کنسلی، به آنها عودت داده شود)، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۳ ماه از دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر استرداد وجه بلیت‌ها بدون کسر خسارت کنسلی، می‌گذرد و به طور خاص، ایرلاین‌های داخلی و خارجی به مردم هنوز این وجوه را مسترد نکرده‌اند.

وی افزود: پیش از شیوع کرونا، بیش از ۱,۵۰۰ میلیارد تومان پول بلیت هواپیما همراه با هزینه اقامت و تور و هتل برای دوره سفرهای نوروزی ۹۹ به مردم فروخته شده بود این در حالی است که سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان به مردم بازپس داده‌ایم. بنابراین ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر باید به مردم بازپس بدهند.

کدام ایرلاین‌ها پول مردم را پس نمی‌دهند؟

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ادامه داد: ترکیش ایر، امارات، لوفت هانزا، اوکراین ایر، ماهان و ایران ایر جزو اصلی ترین ایرلاین‌های بدهکار به مردم هستند؛ این پول‌ها در حساب‌های بانکی شرکت‌های هواپیمایی باقی مانده و از محل سود حاصل از گردش این منابع، به پرسنل خود حقوق می‌دهند.

رفیعی یادآور شد: بلافاصله پس از مصاحبه‌ای که ماه گذشته درباره عدم استرداد ۴۰۰ میلیارد تومان از وجوه بلیت‌ها به مردم انجام دادم، بخش عمده‌ای از این وجوه به مشتریان ایرلاین‌ها بازگردانده شد؛ مهم این است که پول مردم عودت داده شود. آژانس‌های مسافرتی هم که وجوه بلیت‌ها را عودت نکرده‌اند، باید بلافاصله اقدام به استرداد پول مردم کنند.

به گفته عضو هیئت مدیره فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران، همچنان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان از این پول‌ها در اختیار ایرلاین‌ها باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: بخش عمده این پول در اختیار ایرلاین‌های خارجی است؛ ایرلاین‌های داخلی و هتل‌ها هم جزو بدهکاران به مشتریان آژانس‌های گردشگری هستند.

باجی که به خارجی‌ها می‌دهیم

رفیعی ادامه داد: دولت و شخص وزیر راه و شهرسازی باید پیگیر بازپس گیری وجوه مردم از ایرلاین‌های داخلی و خارجی باشند. مثلاً ایرعربیا هنوز هیچ پولی به مردم بازپس نداده است؛ قطرایرویز اعلام کرده بود به مسافران ادکلن می‌دهیم یک ایرلاین دیگر گفته بود چند ماه طول می‌کشد تا به مردم پول بلیت‌های فروخته شده را پس می‌دهیم.

وی با اشاره به توجیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص عدم سخت گیری به ایرلاین‌های خارجی، گفت: این سازمان می‌گوید ما به خاطر تحریم‌هایی که به کشور تحمیل شده، مجبوریم به شرکت‌های هواپیمایی خارجی باج بدهیم! آخر چه باجی داریم به اینها بدهیم؟ لوفت هانزا به دلیل کرونا از ایران نرفت؛ بلکه به دلیل تحریم‌ها بود؛ هیچکس هم در سازمان هواپیمایی به این شرکت اعتراض نکرد که چرا سر خود کشور را رها کردی و رفتی؟ حتی امروز که قصد بازگشت هم دارد، کسی به لوفت هانزا نمی‌گوید که باید از این پس، بر اساس دستورالعمل‌های ما کار کنی.

رفیعی به وضعیت سازمان‌های هواپیمایی دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها، از ایرلاین‌های خارجی، ضمانت‌های چند میلیون دلاری و سنگین اخذ می‌شود ولی در ایران این اتفاق نمی‌افتد. هواپیمایی اتحاد ۳ سال است که کشور را ترک کرده ولی بخش عمده‌ای از پول آژانس‌های گردشگری که متعلق به مردم است را پس نداده است؛ هیچ ضمانتی هم نداشته‌ایم که این ایرلاین را برای پس گرفتن وجوه بلیت‌های خریداری شده از سوی مردم تحت فشار قرار دهد. چرا نهادهای نظارتی در این خصوص ورود نمی‌کنند؟

مقصر سقوط هواپیما را خلبان اعلام می‌کنند در حالی که مقصر، ایرلاین است

وی درباره گزارش اخیر در خصوص سقوط هواپیمای مسافری تهران یاسوج که سال ۹۶ دچار سانحه شد، گفت: اکثر این گزارش‌ها منتهی می‌شود به اینکه مقصر را خلبان معرفی می‌کنند چون خلبانی وجود ندارد که از خود دفاع کند؛ جعبه سیاه هم معمولاً در این گونه اتفاقات، از بین می‌رود. در حالی که واقعیت قضیه این است که در بسیاری از این اتفاقات، نقص فنی که از قبل مدیران ایرلاین‌ها در جریان بوده‌اند، سبب بروز سوانح هوایی می‌شود؛ اما مدیران ایرلاین‌ها، خلبانان را وادار به انجام پرواز می‌کنند.

این فعال صنعت حمل و نقل بیان کرد: در صنعت هوانوردی مشکل ضعف نظارتی داریم؛ سازمان هواپیمایی کشوری، نظارت کافی ندارد؛ حتی در بسیاری موارد، آئین نامه‌های مربوطه هم برای اعمال نظارت ندارد؛ وقتی از تخلفات ایرلاین‌های خارجی به سازمان هواپیمایی کشوری، شکایت می‌کنیم، به ما می‌گویند قانون به ما اجازه نمی‌دهد که ورود کنیم؛ ضعف شدید قوانین در بخش هوانوردی داریم.

تسهیلات کرونایی شرکت‌های مسافرت هوایی در کجاها خرج شد؟

رئیس انجمن شرکت‌های خدمات گردشگری و مسافرتی درباره پرداخت تسهیلات مبارزه با شیوع کرونا به این دفاتر گفت: در حالی که در بسیاری از کشورها، تسهیلات بلاعوض به بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا پرداخت کرده‌اند، در ایران تسهیلات با سود ۱۲ درصدی پرداخت می‌کنند؛ حتی برخی شرکتهای مسافرتی ایران که در اروپا هم دفتر نمایندگی دارند، توانسته‌اند ماهانه ۱۵ هزار یورو در این سه ماهه به طور بلاعوض تسهیلات دریافت کنند.

وی ادامه داد: یکی از تسهیلاتی که در ایران به شرکت‌های خدمات مسافرتی داده‌اند، امهال سه ماهه قبوض آب و برق و گاز و تلفن آنها بوده است ولی هزینه یک ماه این قبوض برای شرکت‌های گردشگری، هزینه یک میهمانی چند نفره مدیران آژانس‌های مسافرتی برای جذب سرمایه گذاری خارجی است! یا اینکه می‌گویند هزینه مالیاتی آژانس‌ها، سه ماه امهال می‌شود ولی باید آن را حذف کنند نه اینکه امهال کنند.

رفیعی خاطرنشان کرد: میانگین حقوق پرسنل آژانس‌ها، ۳ میلیون تومان است؛ ۴ ماه است که دفاتر گردشگری درآمدی ندارند؛ بنابراین تسهیلاتی که به ازای هر نفر ۱۲ میلیون تومان پرداخت می‌شود، عیناً به عنوان حقوق عقب افتاده پرسنل آژانس‌ها مصرف می‌شود و آنکه باید این تسهیلات را بازپس بدهد، مالکان آژانس‌ها هستند. به نظر من این تسهیلات برای ایجاد گردش مالی برای بانک هاست نه راه اندازی صنعت حمل و نقل هوایی.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.