بلیت هواپیما بعد از کرونا ارزان میشود یا گران؟
شیوع گسترده و پاندمی بیماری کووید ۱۹ موجب شده است که بسیاری از کارشناسان فعال در صنعت هوانوردی درخصوص افزایش یا کاهش قیمت بلیت هواپیما در دوران پسا کرونا اظهارنظر کنند.
شیوع گسترده و پاندمی بیماری کووید ۱۹ موجب شده است که بسیاری از کارشناسان فعال در صنعت هوانوردی درخصوص افزایش یا کاهش قیمت بلیت هواپیما در دوران پسا کرونا اظهارنظر کنند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، همزمان با شیوع گسترده و پاندمی ویروس خطرناک و مرگبار کرونا بسیاری از دولتها با وضع قوانین و محدودیت های سختگیرانه، تقریباً تمامی شرکتهای هواپیمایی فعال و مستقر در جهان پروازهای داخلی و خارجی خود را لغو کرده و تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآوردند تا بدین ترتیب در قطع زنجیره انتقال و انتشار این بیماری نقش بسزایی ایفا کنند.
بسته شدن مرزهای هوایی و لغو پروازهای داخلی و خارجی در کشورهای مختلف، موجب شد تا الکساندر دژونیاک ، مدیر ارشد اجرایی سازمان بینالمللی حمل و نقل هوایی یاتا در خصوص تصویر و تبعات منفی پاندمی کرونا بر صنعت هوانوردی اظهار نظر و پیش بینی کند که اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در هواپیماهای فعال در خطوط هوایی جهان به معنای پایان دوران طلایی سفرهای هوایی ارزان قیمت خواهد بود.
وی در ادامه اظهاراتش خاطرنشان کرده بود: درصورتی که شرکتهای هواپیمایی ملزم به اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در داخل کابین هواپیما های خود شوند به شدت ضرر و زیان خواهند دید به گونهای که پرواز برای آنها صرفه اقتصادی نخواهد داشت و درصورت پرواز نیز قیمت بلیط آنها به میزان قابل توجهی حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
اما با تحقیق و بررسی های فراوان از سوی نهادهای مختلف نظیر سازمان بهداشت جهانی، اتحادیه اروپا و یاتا معلوم و اعلام شد که اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در هواپیما غیرممکن بوده و تاثیر مثبت چندانی نیز در کاهش ریسک ابتلا به کووید۱۹ نخواهد داشت.
اما حالا تازه ترین گزارشهای منتشر شده از سوی کارشناسان فعال در موسسه تحقیقاتی Dollar Flight Club، نشان دهنده خلاف این پیشبینی است؛ به گونهای که آنها برآورد کرده اند شرکت های هواپیمایی به منظور جلب توجه مسافران ، جذب مشتریان و کسب درامدزایی بیشتر و همچنین جبران خسارات وارده ناشی از شیوع گسترده و پاندمی ویروس کرونا در ۱۲ ماه آینده قیمت بلیط هواپیماهای خود را به طور متوسط ۳۵ درصد کاهش خواهند داد.
طبق وب سایت simpleflying، آنها بر این باورند که این اقدام بدون شک می تواند ایرلاین های مختلف را از مرز ورشکستگی، بحرانهای مالی و کمبود نقدینگی که در چند ماه اخیر به شدت آنها را درگیر و فلج کرده است، به طور موقت و کوتاهمدت نجات دهد و آن دسته از افرادی که به علت نگرانی از احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ سفرهای خود را لغو کرده و به تاریخ نامعلوم دیگری در آینده موکول کردهاند، را نیز به سمت خریداری ترغیب و تشویق کند.
همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان بسیاری از ایرلاین ها به منظور جلوگیری از انتشار بیشترین ویروس و همچنین حفظ سلامت و بهداشت جامعه، پروازهای خود به مناطق گستردهای از جهان که هم اکنون با کرونا به شدت درگیرند، را تا اطلاع ثانوی لغو کرده و به حالت تعلیق درآوردهاند. همین لغو پروازها موجب شده که شرکتهای هواپیمایی ضرر و زیانهای مالی گستردهای را متحمل شوند و بسیاری از خطوط هوایی پرتردد و درآمدزایی آنها به حالت غیرفعال تغییر حالت دهد. بسیاری از هواپیماها نیز هم اکنون در فرودگاه های بزرگ و پر تردد جهان زمین گیر شدهاند.
همه این مسائل موجب شده که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه هوانوردی، صدمات وارده از سوی شیوع ویروس کرونا بر صنعت هوانوردی و گردشگری را به حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر به برجهای دوقلوی ایالات متحده آمریکا تشبیه کنند که البته به عقیده آنها آسیب های این ویروس خطرناک به مراتب بسیار بیشتر و گسترده تر خواهد بود به گونهای که انتظار میرود شیوع کرونا در جهان عنوان بزرگترین کابوس برای ایرلاینها را به خود اختصاص دهد.