◄ خط پرواز مستقیم اصفهان به مالزی راه اندازی می شود؟
در نشست بررسی نقش تشکل های اقتصادی در دیپلماسی تجاری پس از بیان ظرفیت های اصفهان برای برقراری روابط متقابل تجاری با کشورها از تمایل کشورهایی همچون مالزی، تاجیکستان و کرواسی برای افزایش روابط تجاری و همچنین راه اندازی خط پرواز اصفهان به مالزی صحبت شد.
نوزدهم تیرماه در ادامه برنامه های اولین کنگره بین المللی دیپلماسی ملل، نشست بررسی نقش تشکل های اقتصادی در دیپلماسی تجاری به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان و با حضور سفرای ۱۰ کشور و اساتید دانشگاه و دیپلمات های برجسته کشوری برگزار شد و از تمایل کشورهایی همچون مالزی، تاجیکستان و کرواسی برای افزایش روابط تجاری و همچنین راه اندازی خط پرواز اصفهان به مالزی صحبت شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، در ابتدای این نشست، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از آمادگی اصفهان برای ایجاد میزهای مشترک تجاری با سایر کشورها، برقراری روابط تجاری و اقتصادی دو طرفه با اتاق های بازرگانی دیگر کشورها، زمینه سازی انتقال تکنولوژی مزیت دار در کشورهای دیگر، مشارکت در نمایشگاه ها و استفاده از خدمات متقابل خبر داد و خطاب به سفرای کشورهای حاضر در نشست اظهار کرد: برای توسعه روابط تجاری، با معرفی اتاق بازرگانی اصفهان، فعالان اقتصادی معرفی شده را در امر صدور ویزا و حضور در کشورهای مختلف با همراهی اتاق بازرگانی اصفهان مدنظر قرار دهید.
در ادامه علی اکبر صالحی، وزیر اسبق امورخارجه با اشاره به صحبت های رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و تاکید بر لزوم بهره مندی از ظرفیت خواهرخواندگی، اطهار کرد: یکی از دیگر نیازها برای صادرات، تنظیم روابط بین المللی است، درواقع اگر تکلیف مان با کشورها روشن نباشد، وضعیت صادرات ما نیز بلاتکلیف است، برای مثال کشور عراق در ابعاد گوناگون شباهت فراوانی با ما دارد، اما طلب زیادی از آن ها داریم و می گویند آمریکا اجازه نمی دهد.
در ادامه نیز، محمدرضا گل احمد با بیان اینکه اصفهان راغب است با کرواسی و روسیه و سایر کشورها در زمینه گردشگری ارتباط برقرار کند، افزود: اگر سفیر کرواسی بتواند فرایندی را برای توسعه گردشگری ایجاد کند، نه تنها بازدهی گردشگری مفیدی دارد، بلکه برای تجار نیز مفید است. در اتاق بازرگانی تضمین می دهیم، اگر خط هوایی برقرار شود از ظرفیت کامل آن استفاده خواهد شد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در زمینه دیپلماسی بهداشتی و سلامت یکی از بزرگترین مجتمع های بیمارستانی در اصفهان قرار دارد که از همه کشورهای اطراف در آن حضور می یابند و این فرصت خوبی برای برقراری ارتباط با سیر کشورها است. این مرکز قیمت مناسبی داشته و کیفیت خدمات آن نیز بالا است.
وی اضافه کرد: در هر یک از شهرهای دنیا ممکن است یک یا چند مورد از این ویژگی ها وجود داشته باشد، اما در اصفهان همه این ظرفیت ها در کنار یکدیگر قرار دارد. بنابراین در صورتی که طرف هایی را به ما معرفی کنید آمادگی داریم در اتاق بازرگانی روابط خوبی با کشورهای شما برقرار کنیم.
تلاش برای راه اندازی خط پروازی اصفهان-مالزی
خیری عمر، سفیر مالزی در ایران در باره تمایل مالزی به افزایش روابط تجاری دو کشور، اضافه کرد: ما به دنبال افزایش و بهبود روابط با ایران هستیم و باید عدم تعادل در تجارت دو کشور را بهبود ببخشیم. لوازم الکترونیک مالزی در صدر دنیا حرکت می کند. همچنین از نظر فناوری اطلاعات، محصولات صوتی تصویری و نرم افزارهای مالی صادرات بسیار خوبی داریم.
خیری عمر تصریح کرد: در بخش ماشین آلات و تولید انرژی نیز صادرات خوبی داریم. مالزی خود را به عنوان یک بازیگر اصلی بازار جهانی ساخت و ساز جا انداخته است. در صنعت هوا و فضا و همچنین مهندسی آن پیشرفت چشمگیری داشته ایم. مالزی در صنعت غذا، لوازم خانگی، مد و فشن، نوشیدنی و صنایع لجستیک و حمل و نقل پتانسیل بسیاری دارد.
وی گفت: از برقراری پرواز اصفهان مالزی کاملاً حمایت می کنم. امید است بتوانیم خط هوایی از اصفهان به مالزی داشته باشیم. مهم این است که خط هوایی برقرار شود.
درخواست تسهیل روابط تجاری اقتصادی از سفرای کشورها
اعضای اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست از سفرای کشورهای حاضر در جلسه درخواست هایی شامل تسهیل شبکه سازی بین اتاق بازرگانی اصفهان و سایر اتاق های کشورها و تشکل های اقتصادی فعال، تسهیل بازاریابی کالا و خدمات ایران، اجرای تفاهم های دوجانبه، برگزاری برنامه های ترویجی اعم از نمایشگاه و هیئت های اعزامی و پژوهشی و تسهیل صدور ویزای تجاری را داشتند.
در پایان نیز، تفاهم نامه مشترک همکاری بین اتاق بازرگانی اصفهان و دانشگاه اصفهان برای استفاده از ظرفیت های دو طرف، امضا شد.