راه اندازی نظام مهندسی صنعت هوایی و آزمایشگاه حمل ونقل هوایی
نظام مهندسی صنعت هوایی و آزمایشگاه حمل ونقل هوایی توسط سازمان هواپیمایی کشوری و با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی راه اندازی می شود.

نظام مهندسی صنعت هوایی و آزمایشگاه حمل ونقل هوایی توسط سازمان هواپیمایی کشوری و با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی راه اندازی می شود.
به گزارش تین نیوز از سازمان هواپیمایی کشوری؛ حسین پورفرزانه رئیس این سازمان در نشستی با غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ضمن تشریح ارکان صنعت هوایی در چهار بخش "ناوگان"، "فرودگاه"، "صنعت پشتیبان" و "نیروی انسانی" عنوان کرد: در کشور دو نوع مدیریت وجود دارد؛ «مدیریت توزیع ثروت» و «مدیریت تولید ثروت».
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: مدیریت توزیع ثروت مدیریتی آسان است، زیرا ریشه اش در توزیع ثروت است؛ یعنی پول نقد وارد می شود و فرد وظیفه دارد آن را بین مجموعه ای تقسیم کند. این نوع مدیریت حتی می تواند بدون داشتن سواد علمی نیز انجام شود.
وی تصریح کرد: مدیریتی که بر مبنای استاندارد است، باید حتماً توسط مدیر متخصص آن حوزه انجام شود و این مدیر باید سواد لازم را داشته باشد تا بتواند دانش را به ثروت تبدیل کند. به این نوع مدیریت اصطلاحاً «مدیریت تولید ثروت» گفته می شود.
پورفرزانه خاطرنشان کرد: مدیریت تولید ثروت مبتنی بر «دانش» است و مدیریت توزیع ثروت مبتنی بر «قانون»؛ یعنی قدرت یا «قانون پایه» (Law-Based) است یا «دانش پایه» (Knowledge-Based).
وی توضیح داد: به عبارتی، تخصص و دانشِ یک فرد را نمی توان از او گرفت و نه می توان به وی عطا کرد، اما قدرتی که قانون به کسی داده است، قابل واگذاری و بازپس گیری است. به همین دلیل تاکنون در صنعت هوایی، رویکرد غالب، مدیریت توزیع ثروت بوده و قدرت ها نیز عمدتاً قدرت های قانون پایه بوده اند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به صنعت ساختمان به عنوان نمونه ای متعالی از یک صنعت دانش پایه که در آن تولید ثروت توسط مردم و رگولاتوری توسط شهرداری انجام می شود، افزود: شهرداری یک رگولاتور است؛ یعنی شیوه نامه ها و قوانین لازم را تدوین کرده و مردم سرمایه گذاری می کنند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: در واقع طراح سازه، معمار، طراح تأسیسات، ناظر ساختمان و همه ذی نفعان این فرآیند مردم اند. یعنی یک رگولاتور در رأس قرار گرفته و با جمعیتی محدود، از دانش موجود و سرمایه مردم استفاده می کند. اما در صنعت هوایی این فرآیند رخ نداده و این صنعت نه به صورت درون زا رشد کرده و نه اجازه مشارکت مردم داده شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: نخستین صورت مساله این سازمان در همکاری با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، طراحی و پیاده سازی نظام مهندسی صنعت هوایی و آزمایشگاه مرجع حمل ونقل هوایی است.
پورفرزانه افزود: در حال حاضر، شیوه نامه و آیین نامه نظام مهندسی صنعت هوایی تدوین شده و بخش های مختلف به صورت مشخص تعریف شده اند؛ به گونه ای که افراد بر اساس تخصص و تحصیلات خود، «استمپر هویت» دریافت می کنند.
وی در خصوص ایجاد زنجیره آزمایشگاهی مرجع در صنعت حمل ونقل هوایی، عنوان کرد: برای حمایت از صنعت داخلی، نیاز به یک خط کشی دقیق داریم تا کسی نتواند سلیقه ای عمل کند و این نیاز با راه اندازی این مرکز، برطرف خواهد شد.