بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

پاسخ انجمن هواپیمایی به انتقادات از آزادسازی قیمت بلیت هواپیما

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی کشور معتقد است یارانه سوختی که دولت برای پرواز در نظر گرفته به مسافران هوایی تعلق می گیرد نه ایرلاین های داخلی.

پاسخ انجمن هواپیمایی به انتقادات از آزادسازی قیمت بلیت هواپیما
تین نیوز |

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی کشور معتقد است یارانه سوختی که دولت برای پرواز در نظر گرفته به مسافران هوایی تعلق می گیرد نه ایرلاین های داخلی؛ بلیت پرواز با لحاظ کردن این یارانه قیمت گذاری شده و در صورت حذف یارانه سوخت، قیمت هم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از برنا، اخیراً در رسانه های مختلف مباحثی درباره بالا بودن قیمت بلیت هواپیما با وجود یارانه سنگین دولت و ارائه سوخت بسیار ارزان به شرکت های هواپیمایی مطرح شده است. در این مباحث گفته شده که چرا با وجود اینکه دولت سوخت تقریباً 27 هزار تومانی جت را با 98 درصد تخفیف به قیمت 600 تومان به شرکت های هواپیمایی می دهد باز استفاده از خدمات هوایی به علت قیمت بالا در دسترس بخش بزرگی از جامعه نیست.

به گزارش تین نیوز به نقل از برنا، در همین راستا مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی درباره یارانه سوخت جت و قیمت بلیت هواپیما اظهار داشت: قیمت سوختی که توسط شرکت های هوایی دریافت می شود در قیمت بلیت لحاظ شده و اگر تغییری در قیمت سوخت رخ دهد؛ در قیمت بلیت اثرگذار خواهد بود. این موضوع را ما قبلاً هم به دولت اعلام کرده بودیم که قیمت های کنونی براساس قیمت 600 تومانی سوخت است و اگر این قیمت تغییر کند قطعاً تأثیر خود را بر قیمت بلیت خواهد گذاشت.

اسعدی سامانی ادامه داد: همچنین این تلقی که ارائه سوخت با این قیمت یارانه به شرکت های هواپیمایی است هم درست نبوده و در واقع این یارانه ای است که دولت به مسافران هوایی می دهد نه شرکت های هواپیمایی.

وی افزود: طبق ماده 161 قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 53 برنامه ششم، دولت مکلف بوده تخفیفات تکلیفی را حذف کند. این تخفیفات در حوزه هوانوردی و عوارض فرودگاهی برداشته شده ولی در بحث سوخت برداشته نشده که این به خاطر ترک فعل دولت بوده و دولت تأکید داشته که این یارانه را به مسافران هوایی بدهد.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی خاطرنشان کرد: اگر دولت تصمیم بگیرد که این یارانه را هم حذف کند؛ در قیمت بلیت اثرگذار خواهد بود.

اسعدی سامانی درباره اینکه چرا با وجود ارائه سوخت ارزان باز هم قیمت بلیت برای بخش زیادی از اقشار گران محسوب می شود؛ افزود: بیشتر هزینه های پرواز ناشی از نگهداری است مثلاً هر سایکل موتور حداقل هزار دلار است بنابراین هر ساعت پرواز حدود دو هزار دلار هزینه موتور دارد و فقط یک درصد قیمت بلیت مربوط به سوخت است؛ برخی رسانه ها با معادل سازی شرایط پروازهای داخلی برای شرکت های خارجی از جمله سوخت یارانه ای، خدمات فرودگاهی با تعرفه دولتی و هزینه ریالی پرسنل پروازی مدعی بودند که شرکت های خارجی در این شرایط می توانند با توجه به هزنیه تمام شده، مسیر تهران-مشهد را با قیمتی بین 400 هزار تومان تا حداکثر 1.2 میلیون تومان پرواز کنند.

اسعدی سامانی در این باره گفت: شرکت های خارجی به دلیل در اختیار داشتن هواپیماهای کم سن، هزینه هر ساعت پرواز بسیار پایین تری دارند. ضمن اینکه آمدن شرکت های خارجی نیاز به قانون دارد و با وجود اینکه عده ای تلاش کردند در برنامه هفتم این کار را انجام دهند اما مجلس به دلیل مسائل امنیتی با آن موافقت نکرد؛ در گزارش دیگری که درباره وضعیت ناوگان هوایی ایران منتشر شد؛ ادعا شده بود که در حال حاضر خرید هواپیمای نو و جدید برای شرکت های داخلی فراهم است اما این شرکت ها حاضر به هزینه کردن برای هواپیمای نو نیستند و با قیمت های پایین، هواپیمای کارکرده وارد کشور می کنند.

دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در پاسخ به اینکه چرا با وجود فراهم بودن امکان خرید هواپیمای نو توسط شرکت های ایرانی و کاهش هزینه پرواز و در نتیجه کاهش قیمت بلیت، این کار توسط شرکت ها انجام نمی شود هم اعلام کرد: به دلیل دستوری بودن قیمت بلیت در این سال ها، شرکت ها از سرمایه لازم برای خرید هواپیمای نو برخوردار نبوده اند و ناچاراً هواپیماهای با سن بالاتر خریداری کرده اند.

اسعدی سامانی افزود: اما اکنون که آزادسازی صورت گرفته است؛ شرکت های هواپیمایی می توانند برای افزایش کمی و کیفی خدمات اقدام کنند که یکی از این اقدامات نو کردن هواپیماها و پایین آوردن سن ناوگان است؛ با ابلاغ رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ممنوعیت هرگونه قیمت گذاری بلیت هواپیما، شاهد آزاد شدن و افزایش شدید قیمت ها بودیم به طوری که قیمت مسیر تهران مشهد از شش میلیون تومان هم عبور کرد.

وی درباره قیمت بعد از آزادسازی گفت: قیمت را عرضه و تقاضا تعیین می کند و هر چه عرضه بیشتر شود قیمت هم کاهش خواهد داشت. ما یک تجربه آزادسازی بین سال های 94 تا 97 داشتیم که در این دوره سه ساله قیمت ها کاهش و هر سال 20 درصد به تعداد مسافران هوایی افزوده شد. در پروسه کنونی هم این موضوع می تواند تکرار شود ولی به زمان نیاز دارد. در نهایت بازار سیاه از بین خواهد رفت و هم به نفع مردم و هم صنعت هوایی خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.