بازدید سایت : ۳۵۹۲۰

پدیده «قطعه دزدی» در شرکت‌ های هواپیمایی/ ورود ۱۰ هواپیمای انبار قطعه به کشور

نماینده اسبق ایران در ایکائو گفت: قطعه دزدی به این معنا است که وقتی یک شرکتی هواپیمای ناوگان خود را به شرکت دیگری اجاره می دهد، شرکتی که در مدت زمانی از هواپیمای اجاره ای استفاده می کند، این امکان را دارد قطعه با کیفیت این هواپیما را بر روی هواپیماهای ناوگان خود نصب کند.

پدیده «قطعه دزدی» در شرکت‌ های هواپیمایی/ ورود ۱۰ هواپیمای انبار قطعه به کشور
تین نیوز |

نماینده اسبق ایران در ایکائو گفت: قطعه دزدی به این معنا است که وقتی یک شرکتی هواپیمای ناوگان خود را به شرکت دیگری اجاره می دهد، شرکتی که در مدت زمانی از هواپیمای اجاره ای استفاده می کند، این امکان را دارد قطعه با کیفیت این هواپیما را بر روی هواپیماهای ناوگان خود نصب کند. در واقع به معنای قطعه دزدی نیست بلکه به دلیل کمبود قطعه شرکت ها مجبور هستند قطعه ای را از هواپیمایی خارج و به هواپیمای دیگر نصب کنند و بدهکار می شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، علیرضا منظری، نماینده اسبق ایران در ایکائو درباره مشکل ترکیدگی لاستیک هواپیما در صنعت هوانوردی کشورمان -که اخیرا فوکر 100 هواپیمای کارون با آن مواجه شد- و سختی تامین قطعاتی و لوازمی مانند لاستیک هواپیما اظهار داشت: بالای 90 درصد قطعات هواپیما را وارد می کنیم و در داخل کشور تنها قطعات عمومی هواپیما که در سایر صنایع هم از آن استفاده می شود، تولید شده و لاستیک هواپیما هم وارداتی است.

وی ادامه داد: قاعدتا در این شرایط فعلی کشور برای واردات قطعات هواپیما حتی لاستیک و تامین این قطعات و لوازم با مشکل مواجه هستیم. اما موضوع مهم تامین نقدینگی در خرید قطعات است، شرکت های هواپیمایی باید ذخیره ای از قطعات داشته باشند تا در مواقع نیاز به سرعت جایگزین کنند و از آنجایی که این نقدینگی وجود ندارد و هزینه واردات این قطعات با توجه شرایط فعلی کشور بیشتر از رویه عادی آن است، شرکت ها در تامین قطعات با مشکل مواجه می شوند.    

نماینده اسبق ایران در ایکائو افزود: شرکت ها باید بتوانند انبار قطعات هواپیما داشته باشند که تا مواقع ضروری برای جلوگیری از سوانح و رفع نقص فنی ها سریع از این قطعات استفاده کنند، برای مثال هر ایرلاین باید حداقل 100 تا 150 لاستیک در انبار داشته باشد که بتواند در مدت زمان مقرر نسبت به تعویض آن اقدام کنند و ایجاد انبار قطعه برای شرکت ها نیاز به سرمایه قابل توجهی دارد. 

منظری تاکید کرد: قطعات هواپیما زنجیره ای دارند که تامین آن خارج از این زنجیره سخت است و برای تامین قطعات باید به این زنجیره و تولید کننده آن دسترسی داشته باشیم.

وی گفت: در حال حاضر قطعاتی از هواپیما در داخل کشور تولید می شود که از قطعات عمومی محسوب می شوند که این تولیدات در ایران شماره ای هم ندارند و در سایر صنایع هم مورد استفاده قرار می گیرند مانند انواع پیچ ها که در زنجیره قطعات هم قرار نمی گیرند. قطعات مختص مصرف در هواپیما شماره گذاری شده و تایید تولید آن برای مصرف الزامی است.  

نماینده اسبق ایران در ایکائو اشاره به واردات هواپیما تنها برای استفاده از قطعات آن اظهار داشت: در طول یکسال گذشته دست کم 10 فروند هواپیما برای انبار قطعه وارد کشور شد که تنها مصرف آنها در تامین قطعه است و وارد چرخه پروازی نمی شوند.

منظری درباره پدیده «قطعه دزدی» در صنعت هوایی کشورمان تاکید کرد: قطعه دزدی به این معنا است که وقتی یک شرکتی هواپیمای ناوگان خود را به شرکت دیگری اجاره می دهد، شرکتی که در مدت زمانی از هواپیمای اجاره ای استفاده می کند، این امکان را دارد قطعه با کیفیت این هواپیما را بر روی هواپیماهای ناوگان خود نصب کند. در واقع به معنای قطعه دزدی نیست بلکه به دلیل کمبود قطعه شرکت ها مجبور هستند قطعه ای را از هواپیمایی خارج و به هواپیمای دیگر نصب کنند و بدهکار می شوند.

وی ادامه داد: عده ای مدعی هستند که قطعه دزدی از آشیانه ها انجام می شود که این اتفتاق در سایر صنایع هم رخ می دهد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • علی پاسخ

    آقای منتظری باز کردن هر قطعه ای از هواپیمای تحت اجاره دزدی نیست پی اسمش را جی میشه گذاشت. شما وقتی خانه ای را اجاره می کنی در اجاره نامه ذکر می کنی که مستاجر باید خانه را شرایط و کیفیتی که تحویل گرفته ، به مالک آن تحویل دهد.مالک هواپیما یا هر وسیله نقلیه ای دیگر وقتی وسیله نقلیه خود را اجاره می دهد یکی از مفاد قرارداد اجاره عدم دخل و تصرف در اجزای آن است. در گذشته ما شرکت های حمل و نقل جاده ایی داشتیم که دولتی بودند و راننده استخدامی داشتند.

  • علی پاسخ

    ادامه
    بعضی از رانندگان وقتی در حمل و نقل بین المللی از مرز کشور خارج می‌شدند لاستیک های نوی زیر چرخ های تریلی را می فروختند و جاش لاستیک های کارکرده نصب می کردند. . مهم تر از این دیفرانسیل و گیربکس تریلی را هم با دست دوم عوض می کردند.بهرحال چنین کاری درهر شیوه حمل و نقل خیانت در امانت محسوب می شود.بخصوص که در حمل و نقل امروز سامانه اجاره باب شده است