بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ خروج اقتصاد صنعت هوانوردی از انحصار دولت؛ واقعیتی اجتناب ناپذیر

|

تین نیوز | سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری چندی پیش در یک نشست خبری گفته بود: "خوشبختانه پیشرفت‌های خوبی در حوزه هوایی کشور اتفاق افتاده و به ‌تدریج شرکت‌های خصوصی دانش‌بنیان زیادی در این حوزه در حال شکل‌گیری هستند. از طرفی اقتصاد این صنعت در حال خارج شدن از انحصار دولت است که این اتفاق باید زودتر رخ می‌داد و امیدواریم با خط اعتباری در نظر گرفته‌شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه، پیشرفت‌های چشمگیرتری در صنعت هوایی کشور محقق شود. ما باید تصمیم بگیریم که می‌خواهیم صنعت خریداری کنیم یا آن را ایجاد کنیم؟ وقتی قرار باشد تولیدات، نگهداری‌ها، تعمیرات و نوآوری از خارج از کشور تأمین شود، دیگر نیازی به صنعت هوایی و فارغ‌التحصیل کارآزموده نداریم."

درج این سخنان معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری موجب شد یکی از کاربران تین نیوز در مورد اظهارات وی به ارایه نظر بپردازد که دیدگاه این کاربر تین نیوز به شرح زیر است:

" اینکه اقتصاد صنعت هوانوردی از انحصار دولت خارج می شود یک واقعیت غیر قابل اجتناب است ولی انتصاب رییس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سمت رییس ستاد هوایی در این کار تاخیر انداخت و بودجه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که برای رشد بخش خصوصی است در عوض به کمک سازمان صنایع هوایی رفته است که نفس کار در تضاد با سیاست های کلان کشور است.

سپردن بودجه و برنامه های هوایی معاونت علمی که برای توسعه بخش خصوصی است به دست دولتی ترین بخش هوایی کشور قابل توجیه نیست. اگر رهبر معظم انقلاب در راس همه دنبال اقتصاد دانش بنیان با محوریت بخش خصوصی نبودند این چند شرکت خصوصی هم نابود یا اجبارا خصولتی شده بودند. هنوز هم دیر نشده جای اصلاح وجود دارد. تمام زیرساخت های ارزشمند موجود در زیر مجموعه های سازمان صنایع هوایی و توانمندی های متخصصان متعهد آن درمقابل مبلغی برای هر ساعت خدمات در اختیار بخش خصوصی است.

هرچه شرکت های خصوصی بیشتر و فعال تر باشند اوقات آزاد این زیر ساخت ها بهتر مورد بهره برداری قرار گرفته و اقتصادی تر عمل می کنند. پس نگران آن زیرساخت ها نباشید دنبال این باشید که نبوغ و استعدادهای جوان و تحصیل کرده و فرصت های در پیش رو در جهت منافع نظام بهتر استفاده شود.
 
در بخش وزارت دفاع سرمایه گذاری های عظیمی از قبل از انقلاب تا کنون صورت گرفته و علاوه بر تجهیزات و از آن مهمتر نیروی انسانی عظیمی با تخصص و تعهد بی نظیر در گذشته آموزش دیده اند ولی بازدهی آنها را به خاطر سوء مدیریت تماشا کنید. به جای پرداختن به پروژه های بزرگ به ساخت بالگردها و هواپیماهای فوق سبک پرداخته اند تا این سود جزئی را از دست بخش خصوصی خارج کنند.

یک مثال دیگر از سوء مدیریت اینکه محل نمایشگاه هوایی در ابتدای اتوبان کرج مقابل پارک ارم جهت برگزاری نمایشگاه هوایی است ولی با سوء مدیریت دولت نمایشگاه هوایی در مصلای امام خمینی و یا در ترمینال حجاج برگزارشده است و آن محل که مخصوص نمایشگاه است عمدتا بلا استفاده افتاده است.

افراد قوی در بخش خصوصی کارهای موفق خود را انجام می دهند و دنبال مدیران دولتی و بودجه ها و تسهیلات نیستند کسانی که مسئول رونق بخشیدن به اقتصاد کشور هستند باید چراغ بردارند و دنبال آنها بروند و از آنها کمک بگیرند.

دو سال را با روش موجود طی کردید اجازه بدهید دو سال هم مدیریت ستاد هوایی به دست بخش خصوصی بیفتد و خواهید دید که چه موفقیت هایی در داخل و خارج از کشور بدست خواهد آمد. "

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.