بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ مسئله جمعیت و سیاست‌های شهرنشینی

داده های آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد نشان از غلبه قطعی شهرها بر پهنه سرزمینی است که تا همین یک صد سال پیش بیشترین جمعیت آن در روستاها زندگی کرده یا در قالب عشایر و طوایف به ییلاق و قشلاق سالانه مشغول بودند.

مسئله جمعیت و سیاست‌های شهرنشینی
تین نیوز |

وبلاگ حسین ایمانی جاجرمی- داده های آخرین سرشماری که در  سال ۱۳۹۵ انجام شد نشان از غلبه قطعی شهرها بر پهنه سرزمینی است که تا همین یک صد سال پیش بیشترین جمعیت آن در روستاها زندگی کرده یا در قالب عشایر و طوایف به ییلاق و قشلاق سالانه مشغول بودند.

این داده ها به ظاهر این مساله را هم نشان می دهند که عصر مهاجرت های گسترده به شهرهای بزرگ پایان یافته و اکنون آن ها چون آتشفشانی خاموش، آرام گرفته اند. آیا به واقع وارد عصر ثبات جمعیتی شده ایم؟ آیا وضعیت کنونی جمعیت کشور می تواند نشان دهنده تحولی عظیم در وضعیت زیست و الزامات آن باشد؟ آیا همان گونه که وزیر راه و شهرسازی بارها تاکید داشته در این شرایط جدید باید دست از انبوه سازی هایی مانند شهرک اکباتان شسته و رویکرد افزایش کیفیت زیست را دنبال کرد؟

پیامدهای این وضعیت برای مدیریت شهری چیست؟ شرکت هایی مانند عمران شهرهای جدید باید چه سیاست هایی را دنبال بکنند؟ آیا شهرهای جدید در جذب جمعیت موفق بوده اند؟ این ها پرسش های مهمی هستند که پاسخ های دقیقی را برای تدوین سیاست های به روز، کارا و اثر بخش در حوزه شهرنشینی و توسعه شهری می طلبند. در روز سه شنبه دو نشست تخصصی برگزار می شود که می خواهند بخشی ار پرسش های طرح شده را پاسخ گویند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.