◄ چند راهکار برای مقابله با حوادث طبیعی
منتظر واکنش طبیعت با سازههای موجود و بعد تصمیمات خلقالساعه نباشیم.
بیایید زین پس در انتظار خرابیهای حوادث غیرمترقبه نباشیم.
بیایید برای تقابل با حوادث طبیعی از قبیل: سیل، زلزله، آتشسوزی و... برنامهریزی و آمادگیهای همه جانبه داشته باشیم.
زلزله:
1-رعایت آیین نامه 2800 را بهصورت مستمر از طریق دانشگاهها، نظامات مهندسی، شهرداریها، استانداریها و... در ساخت و سازهای ساختمانی با ایجاد قابهای خمشی، دیوار برشی، بادبندها، اجرای صحیح اتصالات ساختمانهای فلزی و.. بهطور مداوم مورد پایش و مونیتور قرار دهیم.
٢-مباحث 22گانه مقررات ملی ساختمان را توسط دستگاههای یاد شده و سازمان ملی استاندارد مورد پایش و ارزیابی قرار دهیم و نتایج را دستگاههای مرتبط بهصورت ماهیانه گزارش نمایند.
3-در محلهای گسل به هیچ وجه ساخت و ساز نکنیم.
سیلاب:
1- حریم رودخانهها را بر اساس اعلام وزارت نیرو کاملاً رعایت کرده و تحت هیچ شرایطی ساخت و ساز را در حرایم اعلامی انجام ندهیم (شهرداریها و دستگاههای اجرایی)
2- برداشتهای رودخانهای را طبق اصول فنی و در چارچوب مجوزهای صادره و در شعاع حداقل 2 کیلومتر بالادست و پایین دست پلهای بزرگ انجام ندهیم، نصب دستگاههای شن و ماسه را حداقل تا شعاع چندین کیلومتر از بستر رودخانهها خارج کنیم.
3- لایروبی جویها و رودخانهها را بهطور مستمر و حداقل سالی یکبار انجام دهیم.
رانشها و لغزشها:
1-تثبیت ترانشهها و نقاط مستعد رانش و لغزش را بر اساس روشهای نوین پایدارسازی شیبها از قبیل: نیلینگ، ژئوتکستایلها، میل مهار، شاتکریت، دیوار حائل و... تسلیح نماییم.
2-لایروبی پلهای کوچک و متوسط و دریواسیون بستر پلهای بزرگ را انجام و تنقیه کانالها و تحکیم آبشستگی دیوارهای هدایت آب را بهصورت مستمر انجام دهیم.
و....
منتظر واکنش طبیعت با سازههای موجود و بعد تصمیمات خلقالساعه نباشیم.
با متخلفان و مسامحه کنندگان موارد اعلامی برابر نص صریح قانون برخورد کنیم و شفافسازی کنترلها از طریق رسانهها مورد ارزیابی قرار دهیم.
* کارشناس حملونقل