بازدید سایت : ۴۳۸۳۹

◄ ضرورت مشارکت کشورهای صاحب بار در پروژه های استراتژیک حمل و نقل

باید کشورهای صاحب بار را شریک پروژه های استراتژیک کشور کنیم تا این کشورها ایران را برای عبور کالای خود انتخاب کنند.

ضرورت مشارکت کشورهای صاحب بار در پروژه های استراتژیک حمل و نقل
تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی گفت: باید کشورهای صاحب بار را شریک پروژه های استراتژیک کشور کنیم تا این کشورها ایران را برای عبور کالای خود انتخاب کنند. 

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش با حضور در برنامه صف اول با اشاره به مهمترین راهبردهای وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: در یک سال و نیم گذشته دو راهبرد مشخص به نام نهضت ملی مسکن و ایران راه در دستور کار قرار گرفت.

بذرپاش افزود: توسعه ترانزیت در پروژه ایران راه دیده شد که حجم ترانزیت در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۷.۷ میلیون تن رسید و حجم ترانزیت چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز ۵۶ درصد رشد داشته است. 

وی گفت: برای ترانزیت در سال اول برنامه هفتم توسعه ۱۶ میلیون تن هدف گذاری شده است که باتوجه به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم امسال به ۲۱ میلیون تن خواهد رسید که بیانگر موفقیت دولت در دیپلماسی با کشورهای همسایه است. 

بذرپاش رشد ترانزیت را در گرو توسعه نرم افزاری و سخت افزاری خواند و گفت: توافقات دو و سه جانبه، تعرفه های ترجیحی و همچنین توسعه ناوگان، تاثیر قابل توجهی در توسعه ترانزیت به ویژه بخش جاده ای داشته که رشد ۷۰ درصدی را تجربه کرده است. 

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه ریلی اشاره کرد و گفت: در توافق صورت گرفته با طرف روس در پروژه ریلی رشت به آستارا حدود ۵۰ کیلومتر اراضی تملک شده و در کنار آن راه آهن رشت به کاسپین با حضور سرپرست ریاست جمهوری افتتاح شد.

وی افزود: ۷۰ کیلومتر از پروژه دوخطه راه آهن اهواز به اندیمشک با حضور شهید رییسی افتتاح شد و ۴۰ کیلومتر باقیمانده نیز آماده بهره برداری است.

بذرپاش افزود: کریدور زنگزور که مورد اختلاف بین ایران و ترکیه و آذربایجان بود، با پیگیری های شهید رییسی به کریدور ارس تبدیل شد که کار بسیار بزرگی بود. در دوره شهید رییسی، ترانزیت همواره در اولویت بود و ایران از رقابت های بین المللی جا نماند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه راه آهن شلمچه به بصره گفت: این پروژه که ۵۰ سال میان ایران و عراق در حال مذاکره بود، در دولت سیزدهم به اجرا رسید به طوری که عملیات مین روبی در حال انجام است و طی ۳ سال به بهره برداری می رسد.

بذرپاش خاطرنشان کرد: باید کشورهای صاحب بار را شریک پروژه های استراتژیک کشور کنیم تا این کشورها ایران را برای عبور کالای خود انتخاب کنند. 

وی افزود: قرارداد توسعه بندر چابهار، راه آهن رشت به آستارا و فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) از جمله پروژه های اجرا شده با همین رویکرد است.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در دولت سیزدهم، ۳۸۷ کیلومتر مسیر ریلی مانند راه آهن همدان به سنندج، بستان آباد به خاوران، رشت به کاسپین، خاش به زاهدان، بافق به زرین شهر و چابهار به زاهدان، بوشهر به شیراز، اصفهان به شهر کرد و کرمانشاه به خسروی در دست ساخت قرار گرفت و برخی از شهرها را از بن بست ریلی خارج کرد.

وی افزود: ۳۲۷ کیلومتر آزادراه در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید که نمونه آن آزادراه اصفهان به شیراز، آزادراه منجیل به رودبار و مسیر رفت منطقه دو آزادراه تهران- شمال بود. به نرخ امروز ساخت هر کیلومتر آزادراه بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان هزینه در بر دارد. به طور مثال تملک زمین کنارگذر پاکدشت به ۱۰ همت نیاز دارد.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: ۳۵۸۶ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه نیز در این دولت ساخته شد.

بذرپاش در ادامه به عملکرد حمل و نقل هوایی در دولت سیزدهم پرداخت و اظهار کرد: برای توسعه ناوگان هوایی کشور، با توجه به شرایط تحریمی اختیارات خوبی به شرکت های هواپیمایی برای تامین ناوگان مورد نیاز کشور واگذار شد و تعداد پروازهای بین المللی در دولت سیزدهم به رشد ۷۰۰ درصدی رسید.

وی ادامه داد: در بخش ناوگان حمل و نقل ریلی ۳۸۸۶ واگن باری به ناوگان اضافه شد و در احکام برنامه ممنوعیت واردات ناوگان رفع شد زیرا نوسازی ناوگان از ارزش بالایی برخوردار است و میزان تقاضا ۲.۵ برابر عرضه است. از طرفی کشنده ها به اندازه واگن ها اهمیت دارند و این تدبیر دیده شده است که تامین ناوگان مورد نیاز بخش بار به شرکت ها واگذار شود زیرا از جذابیت خوبی برخوردار است. اما در بخش مسافری که حاشیه سود پایین تر است دولت حمایت می کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حمل و نقل جاده ای بیان کرد: در این بخش میزان کشنده ها افزایش پیدا کرد اما در بخش مسافری با کمبود اتوبوس مواجه هستیم و به دلیل به صرفه نبودن نرخ بلیت اتوبوس ها از سرویس دربستی استقبال بیشتری می شود. البته برای تامین ناوگان مورد نیاز تمهیداتی اندیشیده شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به عملکرد حوزه حمل و نقل دریایی و بنادر کشور نیز گفت: در تخلیه و بارگیری کالای فله ۲۲ درصد و در تخلیه و بارگیری کالای کانتینری ۴۴ درصد رشد داشته ایم. پس باید در بخش بنادر و دریانوردی به ویژه تخلیه و بارگیری سرمایه گذاری انجام دهیم. در دولت سیزدهم بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی و شرکت های عمومی- خصوصی در بنادر شمالی و جنوبی سرمایه گذاری شده است. 

وی افزود: در جابه جایی مسافر دریایی ۱۴۰ درصد رشد داشته ایم که بیانگر اقدامات دولت سیزدهم در افزایش ناوگان و توسعه خدمات در این بخش است. 

مهرداد بذرپاش با حضور در برنامه صف اول 1

دولت سیزدهم برای خانه دار شدن همه جوانان کشور زمین تامین کرده است 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه زیرساخت های خوبی در بخش مسکن فراهم شده است که در اختیار دولت چهاردهم قرار می گیرد، تصریح کرد: به قدری زمین تامین شده که همه جوانان می توانند صاحب خانه شوند.

بذرپاش گفت: کاهش تولید مسکن در دولت های قبل معنادار بود و اثر مستقیمی بر تورم داشت. طبق آمارهای مرکز آمار ایران، رشد تولید بخش مسکن و ساختمان در سال ۱۳۹۹ منفی ۱۳ بود که این رقم در ۱۴۰۰ به منفی ۶.۹ و در سال ۱۴۰۲ به مثبت ۷.۱ رسید که نشان دهنده تاثیر مثبت سیاست دولت در این بخش و تامین نیاز بخشی از جامعه به مسکن است.

وی افزود: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای تولید مسکن تامین شده که نیمی از آنها شهری و نیمی دیگر روستایی است. در بخش روستایی در ۳ ساله دولت سیزدهم معادل یک میلیون قطعه زمین تامین شد که این اقدام دولت در این بخش کم سابقه بود.

بذرپاش اراضی تامین شده در محدوده های شهری برای نهضت ملی مسکن و در ۳ ساله دولت سیزدهم را معادل ساخت ۱.۹ میلیون واحد دانست.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در بخش نوسازی بافت فرسوده که سیاست اصلی دولت سیزدهم در بخش مسکن بوده، میانگین صدور پروانه ساختمانی سالانه به بیش از ۹۴ هزار واحد رسید. این در حالی است که در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه ۴۷ هزار پروانه در بافت فرسوده صادر می شد.

بذرپاش افزود: تصویب احداث ۲۷ نقطه ساحلی در سواحل جنوب کشور یکی از موارد مهمی بود که در دولت سیزدهم مقدمات آن فراهم شد و احداث دو شهر خلیج فارس و مکران مرکزی شروع شده است که ۱۰۰ هزار هکتار به وسعت سکونت پذیری کشور اضافه می کند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: سیاست ما در این دولت ساخت مسکن با تراکم پایین تر است و در شهرهای یزد، پرنیان قم و ... ساخت خانه های یک طبقه حیاط دار به طور گسترده مورد استقبال قرار گرفته است.

بذرپاش با اشاره به سامانه خودنویس گفت: موجر و مستاجر می توانند در این سامانه به صورت رایگان قرارداد منعقد کنند و تا کنون ۶۵۰ هزار قرارداد در این سامانه ثبت شده است. از امسال خرید و فروش هم در این سامانه اضافه کردیم که حدود ۲۰۰ هزار قرارداد خرید و فروش نیز در آن ثبت شده است.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه احکام مناسبی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: یکی از آنها موضوع توسعه پهنه های شهری به میزان ۲ دهم درصد است که با اجرای این قانون ۳۰۰ هزار هکتار به محدوده های شهری افزوده خواهد شد و با این کار از احتکار زمین و به دنبال آن افزایش قیمت مسکن جلوگیری می شود. 

وی در پایان تصریح کرد: زیرساخت های خوبی در بخش مسکن فراهم شده است که در اختیار دولت چهاردهم قرار می گیرد و به قدری زمین تامین شده که همه جوانان می توانند صاحب خانه شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.