بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

◄ دستاوردهای سفر سه روزه رئیس جمهوری، وزیر راه و معاونان دریایی به هرمزگان

◄ دستاوردهای سفر سه روزه رئیس جمهوری، وزیر راه و معاونان دریایی به هرمزگان
|

تین نیوز | استان هرمزگان و مجتمع بندری شهید رجایی آن که دروازه طلایی اقتصاد ایران محسوب می شود، عصر سه شنبه، ششم اسفندماه 1392، میزبان حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران بود. سفر بالاترین مقام اجرایی منتخب مردم به استان هرمزگان و بازدید از بندر شهید رجایی بیانگر اهتمام ویژه دولت یازدهم به توسعه حمل و نقل دریایی است.
 
به گزارش تین نیوز، در نخستین روز این سفر که عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، محمد سعید نژاد، معاون وزیر و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از مدیران و مسئولان استانی نیز رئیس جمهوری را همراهی می کنند، روحانی و هیئت همراه، از امکانات و قابلیت های مجتمع بندری شهید رجایی، کشتی های داخلی و خارجی پهلو گرفته در اسکله ها و عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این مجتمع بندری بازدید کردند.
 
هرمزگان، دروازه ورود کشور به آب های آزاد جهان
هرمزگان دومین سفر استانی روحانی پس از خوزستان است. چندی پیش، رییس جمهور  سفری سه روزه به استان خوزستان داشت. بسیاری از شرکت بخش خصوصی و غیر دولتی در کنار اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با نصب بنر و بیلبورد ورود ریاست جمهوری به بزرگترین بندر تجاری کشور را خیر مقدم گفته اند.

روحانی در بدو ورود، در فرودگاه بندرعباس گفت: هرمزگان به دلیل آنکه بیشترین حمل و نقل کالا و صادرات و واردات کالای کشور را برعهده دارد، استانی مهم است. وی هرمزگان را از مناطق استراتژیک کشور دانست و گفت: این استان بسیار مهم به لحاظ بندری، دروازه ورود کشور به آب های آزاد جهان است.
 
اراضی پشتیبانی، پایانه کالاهای کانتینری و فازهای 1،2 طرح توسعه این مجتمع بندری از جمله بخش های بزرگترین بندر تجاری ایران بود که روحانی از آنها بازدید کرد. تشریح طرح های توسعه ای برای تبدیل شدن این مجتمع بندری به قطب حمل و نقل ترکیبی کشور و منطقه و تبیین آخرین اقدامات صورت گرفته برای جذب خطوط جدید کشتیرانی بین المللی از دیگر برنامه های این بازدید یک ساعته بود.
 
تصمیمات مهم دولت برای حمل و نقل دریایی هرمزگان

رییس جمهور در سخنرانی خود در صبحگاه هفتم اسفندماه در جمع مردم بندرعباس، یکی از اهداف دولت تدبیر وامید را شکوفایی سواحل جنوب خلیج فارس و دریای عمان دانست و گفت: در این سفر برای توسعه صنعت حمل و نقل دریایی، فولاد و کشتی سازی هرمزگان تصمیمات مهمی گرفته می شود.

وی با تأکید بر ضرورت احیای سواحل استان هرمزگان بویژه سواحل مکران بیان کرد: جاسک در آینده ای نزدیک به بندری مهم در منطقه تبدیل خواهد شد. برهمین اساس، یکی از تصمیمات مهم دولت یازدهم احداث بزرگ راه بندرعباس به جاسک است که بخشی از آن انجام شده و سال آینده بقیه بودجه آن تامین می شود.

افزایش ظرفیت بندر شهید رجایی
روحانی در جمع مردم بندرعباس گفت: ظرفیت بنادر استان هرمزگان بویژه بندرشهید رجایی و باهنر توسعه می یابد و ظرفیت آن از 80 میلیون تن به بالای 100 میلیون تن تا سال آینده افزایش می یابد.

رئیس جمهور در سفر به پایتخت اقتصادی ایران اعلام کرد: با توسعه ظرفیت های بنادر تجاری هرمزگان به ویژه بندر شهید رجایی طی دولت یازدهم، اقتصاد استان هرمزگان به طور کامل متحول خواهد شد.
رئیس جمهور تأکید کرد: هدف دولت آحیای سواحل و تبدیل کالاها به محصولات ارزشمند برای صادرات است که موجبات تحول در هرمزگان و کشور را فراهم خواهد کرد.

مجتمع بندری شهید رجایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه 88 میلیون تن کالا، بیش از 60 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. این مجتمع بندری با 18 دستگاه جرثقیل دروازه ای(گنتری کرین) و 4800 هکتار محدوده عملیاتی و پس کرانه، تخلیه و بارگیری 90 درصد کالاهای کانتینری کشور را انجام می دهد.

تسهیل صادرات برای کالاهای ایرانی
روحانی همچنین در جمع مردم بندرعباس در ورزشگاه تختی این شهر اعلام کرد: اقتصاد استان هرمزگان با توسعه ظرفیت های بنادر تجاری و همچنین بخش های دریایی طی دولت یازدهم، به طور کامل متحول خواهد شد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در شرایطی است که همه باید خودمان را برای یک تحول بزرگ در اقتصاد کشور، در مسائل سیاسی و فرهنگی و در سیاست خارجی آماده کنیم.

رییس جمهور با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: کاملا خود را آماده کرده ایم تا این سیاست ها را جامه عمل بپوشانیم.

روحانی افزود: در این سیاست ها اقتصاد ما بر مبنای علم و فناوری خواهد بود، اقتصادی دانش بنیان که این سیاست باید مسیر صادرات برای کالاهای ایرانی را تسهیل کند. طبق این سیاست بخش های فرآورده های نفتی، پالایش و صنعت باید توسعه یابد که پیگیری این سیاست، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ما را برای فعالیت و سرمایه گذاری بیشتر اقتصادی آماده می کند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شرایط ما امروز به گونه ای است که همه بازرگانان و سرمایه گذاران جهان، مسیر ایران را انتخاب کرده اند.
 
برداشته شدن بخشی از تحریم های دریایی
روحانی با بیان اینکه باید زنجیرهای نابحق و ظالمانه را که مسیر اقتصاد کشورمان بسته بودند، پاره کنیم، تصریح کرد: اولین قدم مهم در مسئله خودروسازی و حمل ونقل دریایی و بیمه و در بخشی از مسائل اقتصادی بخش از تحریم ها برداشته شده است.

روحانی با بیان اینکه قدمی از حقوق ملت ایران عقب نشینی نخواهیم کرد، خطاب به مردم خاطرنشان کرد: تمامی حقوق مردم عزیز ما از جمله حقوق هسته ای محفوظ خواهد ماند. ما می خواهیم آن حقوق که نابحق می خواستند از ملت ما سلب کنند، حق صادرات، تجارت، مبادلات پولی و مالی، حقوق توسعه برای ملت ایران را تثبیت کنیم که با حمایت شما ممکن خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان این مطلب که مذاکرات نهایی با قدرتهای بزرگ برای حل مسائل هسته ای و همه تحریم های که به ناحق در مورد ما اعمال شده ادامه خواهد یافت، گفت: دور اول مذاکرات به خوبی انجام شد و این مذاکرات تا پیروزی نهایی مردم ایران و احقاق حقوق ملت ایران انجام می شود.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بر تقدم اشتغال بومیان در هر استان تاکید کرد و گفت: همزمان باید وسیله تخصص و اشتغال مردم بومی آن منطقه آماده شود.
 
تبدیل هرمزگان به مرکز گردشگری دریایی
روحانی اظهار داشت: هرمزگان استعداد گردشگری دارد و باید به مرکز گردشگری دریایی تبدیل شود و سواحلی داشته باشد که بتواند کشتی های گردشگری، مسافران را از شمال به جنوب و شرق به غرب بندرعباس منتقل کند.

برنامه بعدی رئیس جمهوری، بازدید از پیشرفته ترین کارخانه فولادی کشور و همچنین بزرگترین بندر تجاری ایران بود. همچنین شرکت در نشست مشترک سمپوزیوم فولاد 92 و توسعه صنعت دریا با حضور اقشار مختلف صنعت حمل و نقل دریایی استان و صنعتگران فولاد از دیگر برنامه هایی بود که برای روز نخست سفر رییس جمهور به استان هرمزگان پیش بینی شد.

حضور رئیس جمهوری در نشست سمپوزیوم فولاد و توسعه دریامحور
رییس جمهوری به منظور شرکت  در نشست مشترک سمپوزیوم فولاد 92 و توسعه دریامحور، بندر شهید رجایی را به مقصد بندرعباس ترک کرد. این نشست با حضور 700 نفر از اقشار مختلف صنعت حمل و نقل دریایی استان و صنعتگران فولاد در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار شد.
 
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری و حسین فریدون دستیار رییس جمهوری حضور داشتند. وی در سومین روز از سفر کاروان تدبیر و امید به استان هرمزگان در جلسه شورای اداری این استان شرکت کرد. 
 
رییس جمهوری و هیئت همراه از صبح سه شنبه به منظور دیدار با مردم و مسوولان و بررسی ظرفیت ها و استعدادهای استان هرمزگان برای توسعه و پیشرفت وارد این استان شده بودند. دیدار عمومی با مردم هرمزگان در ورزشگاه تختی، بازدید از مجتمع فولاد و بندر شهید رجایی، دیدار با فعالان صنعت فولاد و توسعه دریانوردی، دیدار با علما، فضلا و طلاب شیعه و سنی خوزستانی از برنامه های این سفر بود.

بازدید سعیدنژاد و معاونان سازمان بنادر از پروژه بندرگاه نخل ناخدا
در این سفر همچنین محمد سعید نژاد، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور با همراهی معاون امور دریایی این سازمان و سرپرست اداره کل بنادر و دریانودی هرمزگان از مراحل پایانی ساخت فاز نخست پروژه بندرگاه نخل ناخدا بازدید کرد.

بر اساس این گزارش، سیدعلی استیری، معاون امور دریایی سازمان و سرپرست اداره کل بنادر و دریانودی هرمزگان، علی فتحی" مدیرکل مهندسی عمران سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از اعضای شورای اداری اداره کل بنادر و دریانودی این استان، سعیدنژاد را در این بازدید همراهی می کردند.

در این رابطه سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در حاشیه این بازدید یک ساعته که عصر پنجم اسفندماه انجام شد، با ارایه گزارشی درباره ساخت بندر نخل ناخدا، گفت: این بندرگاه چند منظوره با هدف سهولت در رفت و آمد شناورها به جزیره هرمز و بندرعباس در مراحل پایانی ساخت است؛ ضمن آنکه در کاهش ترافیک دریایی بندر شهید حقانی نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت. از سوی دیگر، ساکنان جزیره هرمز می‌توانند به راحتی از این بندر استفاده کنند.

وی اضافه کرد: سازمان بنادر و دریانوردی برای اجرای فاز دوم این پروژه طرح گردشگری و توریستی خواهد داشت؛ اجرای ساختمان مجتمع‌های تفریحی گردشگری، تجاری و انواع تفریحات آبی به همراه اسکله‌های شناور ویژه پهلوگیری شناورهای مسافری نیز در این بندرگاه پیش‌بینی شده است.

استیری با اشاره به پیشرفت فیزیکی قابل توجه درصدی این طرح، گفت: ساخت این بندرگاه چند منظوره ‌از محل اعتبارات داخلی و با هزینه 180 میلیارد ریال ‌از اردیبهشت سال 90 در شرقی ترین منطقه ساحلی شهر بندرعباس آغاز شد که با تعدیل هزینه ها این رقم به 300 میلیارد ریال افرایش یافت و در حال حاضر بیش از 4 هزار متر از کل 4.4 کیلومتر مسیر دسترسی و موج‌شکن آن انجام شده است.

لازم به ذکر است بندرگاه چند منظوره نخل ناخدا از طرح های منحصربفرد بندری کشور است که با هدف کاهش ترافیک دریایی، دسترسی آسان به جزیره هرمز، ایمن سازی سفرهای دریایی و رونق گردشگری ساحلی و دریایی در منطقه شرق بندرعباس دردست احداث است.

با بهره برداری از این طرح فاصله 19 کیلومتری بندرعباس به جزیره هرمز به 13 کیلومتر کاهش یافته و با رونق تجارت و گردشگری، توسعه چشمگیر جزیره زیبا و تاریخی هرمز را در پی خواهد داشت؛ جزیره ای که به دلیل ویژگی گنبد نمکی بودن آن و برخورداری از بیش از 70 طیف رنگی خاک، به جزیره رنگین کمانی خلیج فارس شهره شده است و هرساله به ویژه در فصل زمستان و تعطیلات نوروزی، هزاران نفر از علاقمندان به گردشگری دریایی و طبیعت بکر خلیج فارس را به سوی خود جذب می کند.

در فاز اول این طرح یک جاده دسترسی و موج شکن به طول 4400 متر در داخل دریا و حوضچه ای جهت نصب اسکله های شناور برای شناورهای مسافری و قایق های تفریحی به انضمام امکانات روشنایی، آسفالت و سرویس های بهداشتی احداث می شود.

با اتمام فاز نخست این پروژه و احداث زیر ساخت های اولیه بندری و دریایی بلافاصله عملیات اجرایی فاز دوم که شامل احداث پایانه مسافری، هتل، رستوران و کافی شاپ، مرکز تفریحات دریایی و ورزش های آبی خواهد بود با سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا می شود.

طرح بندرگاه نخل ناخدا در نوع خود بی نظیر و منحصر به فرد است؛ زیرا اولین بندر تخصصی تفریحی مسافری است که به شکل نخل در کشور ساخته می شود و در مراحل مختلف احداث آن ملاحضات زیست محیطی نیز رعایت شده است.

شایان ذکر است مجتمع بندری شهید رجایی با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، مهم ترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات و صادرات و ترانشیپ می باشد.
این بندر ضمن بهره مندی از حدود 40 پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور، با ظرفیت 6 میلیون TEUکانتینر در سال، حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالاهای عمومی خصوصا محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفت خام در این بندر انجام می شود.

بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران در فاصله 23 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با بیش از 4800 هکتار وسعت، از ظرفیت پذیرش سالانه بیش از 88 میلیون تن کالا برخوردار است.

تقدیر استاندار هرمزگان برای استقبال از رییس جمهور
استاندار هرمزگان با صدور پیامی از استقبال پرشور و گرم مردم در سفر کاروان تدبیر و امید به پرچمداری سردار اعتدال به هرمزگان تقدیر کرد.
 
جاسم جادری در متن این پیام آورده است: سفر پر برکت و امید بخش کاروان تدبیر و امید به پرچمداری سردار اعتدال، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با دستاوردهای بزرگی برای استان به پایان رسید.
 
وی ادامه داد: بر خود فرض می دانم از استقبال پرشور و گرم آحاد مردم شریف و مهمان نواز هرمزگان از رئیس جمهور و هیئت همراه که همچون انتخابات ریاست جمهوری صحنه های زیبایی از حضور، وحدت، همبستگی و یکپارچگی را به نمایش گذاشتند تشکر و قدردانی نمایم.
 
بنا به اظهار استاندار هرمزگان، به طور قطع این سفر و حماسه به یادماندنی با همکاری و همیاری همه دست اندرکاران صورت گرفت که لازم است از آیت الله نعیم آبادی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس ، رسانه ملی و صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، مسوولان کمیته ها و کارکنان ستاد سفر و خبرنگاران پر تلاش و همراه استان قدردانی نمایم و خدای بزرگ را شاکرم که همه اقشار در هرمزگان اینگونه همدل و همنوا برای آبادانی استان تلاش می کنند.
 
در پایان امیدوارم با حمایت های مقام عظمای ولایت که پشتیبان حقیقی و همیشگی دولت بوده است، تدبیر و درایت دولت و همت و تلاش همگانی، دستاوردهای بزرگ سفرهای استانی به خصوص دومین کاروان تدبیر و امید به هرمزگان هر چه زودتر در زندگی مردم متبلور و ملموس شود و مردم بزودی شاهد این تحولات بزرگ و اقدامات ارزشمند خواهند بود.

مصاحبه روحانی؛ تشریح دستاوردهای سفر و قدردانی از مهمان‌نوازی مردم هرمزگان
همچنین بعد از پایان این سفر، رییس‌جمهوری ضمن تشکر از مهمان‌نوازی گرم مردم هرمزگان اظهار امیدواری کرد مجموعه این سفر باعث خیر و برکت برای مردم این استان و برای کل کشور باشد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن کامل سخنان حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در گفتگو با خبرنگاران به این شرح است:
 
خبرنگار: خواهشمندم ضمن تشریح دستاوردهای سفر به استان هرمزگان، بفرمایید سریع ترین و ملموس‌ترین دستاوردی که این سفر برای مردم هرمزگان خواهد داشت و نتیجه مستقیم سفر شما خواهد بود چه هست؟
رییس جمهوری: بسم الله الرحمن الرحیم.  برای دولت بزرگترین دستاورد این بود که چهره مردم را زیارت کردیم ، سخنان آنان را شنیدیم و در جلسه فرهیختگان ، علما، ایثارگران و در رویارویی مستقیمی که با مردم داشتیم .امروز یک توفیقی شد از نیروهای مسلح هم بازدید داشتیم، از نیروی دریایی سپاه و ارتش.

اما از دید خدماتی که دولت ان‌شاءالله نسبت به این استان انجام خواهد داد به نظر من چند طرح است که برای کل استان و کشور مهم است. اول توسعه بندر شهید رجایی است که فاز دوم آن ان‌شاءالله در سال آینده تکمیل و اعتبارش را تامین خواهیم کرد، تحول بزرگی خواهد شد و همچنین برای بحث صادرات و واردات . ضمن اینکه تاکنون در شرایط تحریم بودیم.

اگر ان‌شاءالله تحریم برداشته شود برای ما تحولی بزرگ از جمله در صادرات خواهد بود. اگر همین اقتصاد مقاومتی اجرا شود یکی از آثار مهم آن توسعه صادرات خواهد بود. یکی از بنادر مهم و اصلی ما بندر شهید رجایی در بندر عباس است .ان‌شاءالله فاز ۲ در سال آینده تکمیل خواهد شد.

در دولت یازدهم فاز سه را انجام خواهیم داد. من دستور اجرای فاز ۳ را صادر کردم و اعتبارش را تامین خواهیم کرد . البته ۴ و ۵ ما در این دولت می توانیم کاری انجام دهیم، شاید مقداری از واقعیت دور باشد، ولی ما حتما اقداماتی را برای فاز ۴ و ۵ شروع خواهیم کرد که مجموعه این فازها قدرت کانتینری بندر شهید رجایی را به ۱۵.۵میلیون کانتینر می رساند و تحول بزرگ در منطقه خواهد بود. این طرح اول که طرح بسیار مهمی است.

طرح دوم که بسیار اهمیت دارد، مساله فولاد است که ان‌شاءالله تا پایان این دولت تصمیم بر این است که فولاد را به رقم ۱۰ میلیون تن برسانیم و هرمزگان تحول بزرگ در قطب فولاد خواهد شد.

طرح سوم که حائز اهمیت خواهد بود مساله جاسک است. ما جاسک را می خواهیم به یک بندر مهم مخصوصا برای صادرات، صادرات نفت و صنایع انرژی بر تبدیل کنیم. ما می خواهیم گاز را به آن منطقه برسانیم هم برای پتروشیمی و هم برای فولادگازی در بندر جاسک و هم برای آلومینیوم و همچنین توسعه بندر برای صادرات نفت و بخشی از نفت را می‌خواهیم در جاسک صادر شود. البته به دنبال آن باید شهر جدیدی ساخته شود و این شهر توسعه پیدا کند.

فرودگاه بین المللی و خیلی اقدامات مهمی می خواهد که ان‌شاءالله دنبال خواهد شد. البته برای طرح تحول جاسک قدم های بسیار مهمی در همین دولت یعنی در دولت یازدهم برداشته می شود. برخی از طرح‌های آن ممکن است در این سه سال و نیمی که از عمر این دولت مانده شاید کم باشد. بعضی از طرح ها شاید ۴ ساله یا ۵ ساله باشد ولی کارها شروع خواهد شد.

امیدوارم در پایان این دولت بتوانیم نفت از جاسک را صادر کنیم . البته ممکن است بندر اصلی آن برای صادرات نفت ی مقداری طول بکشد، از طرق مختلف می توانیم صادرات را از جاسک شروع کنیم.

بنابراین این سه طرح، طرح اصلی و مهم است. البته بزرگراهی از بندرعباس به جاسک است آن را تا میناب به صورت بزرگراه تکمیل می کنیم . تا سال آینده از میناب تا جاسک، جاده را بهسازی خواهیم کرد .در سال آینده بقیه تبدیل به بزرگراه می‌شود. در این زمینه  طراحی و تامین اعتبار خواهدشد.

برای سال های بعد این بزرگراه البته از آن طرف هم از عسلویه تا بندرعباس دنبال این هستیم که اجرا کنیم. ما از عسلویه تا جاسک دارای بزرگراه خواهیم بود. تا پایان دولت قدم به قدم ان‌شاءالله این طرح را اجرایی و عملیاتی می کنیم. البته چیزی که در ذهن من است و این دولت دنبال خواهد کرد، توسعه سواحل جنوب خواهد بود. یعنی برای جزایر هم برنامه ریزی خواهیم کرد .در دولت یک کارگروهی برای جزایر می گذاریم تا کار را شروع کنند. من از فرهیختگان استان استمداد طلبیدم که آنها هم طرح‌شان را بدهند. برخی از جزایر ما، از آن استفاده درستی نمی شود، تقریبا بکر و غیرفعال است. توسعه جزایر جزو ‌تصمیمات ما خواهد بود که ان‌شاءالله دنبال می کنیم . البته طرح هایی برای همه شهرستان ها مدنظر است که معاونت راهبردی صبح طرح‌ها را اعلام کردند و آن طرح‌هایی که اعلام شده در سال آینده عملیاتی کنیم.

خبرنگار: پدیده‌ای که در چند ساله اخیر استان های جنوبی و حتی غرب را آزار می‌دهد، قاچاق سوخت است. دولت چه برنامه خاصی را برای مهار قاچاق سوخت دارد و اینکه بحث بازارچه های مرزی و حتی صیادی را فعال کند؟
رییس جمهوری: بحث قاچاق و این معضل را در جاهای دیگر هم داریم و در این استان در سطح بسیار بدی ما شاهد قاچاق سوخت هستیم . بحث هدفمندی یارانه ها در اصل برای این بود که این مسایل تمام شود.

در صورتی که قیمت حامل های انرژی طبق قانون برسد، مثلا حدود فوب خلیج فارس، آن وقت دیگر قاچاق نخواهد بود، چون قیمتها یکی می‌شود. اما با قیمتی که الان است مسلما این وسوسه های شیطانی برای قاچاق وجود دارد در این زمینه هم ستاد مبارزه با قاچاق باید فعال‌تر شود و هم دولت طرحی را مدنظر دارد که به هر حال اقدامی بکند که جلوی قاچاق گرفته شود. داریم رویش فکر و برنامه ریزی می‌کنیم. ان‌شاءالله هم مقامات محلی و هم مقامات کشوری باید برای مبارزه با قاچاق فعال شوند.

من از فرهیختگان و علما هم تقاضا کردم که آنها هم در این زمینه فرهنگ سازی کنند و به مردم بگویند مسیر درست برای توسعه کشور اینها نیست .اینها به سود دیگران و به ضرر کشوراست . بازراچه های مرزی باید فعال شود .خودِ منطقه جاسک جزو منطقه ویژه خواهد شد با طرحی که ما داریم دنبال می‌کنیم و بازارچه های مرزی را فعال می کنیم. خودِ بازارچه‌ مرزی می تواند بخشی از قاچاق را مانع شود. البته یک بخش دیگر را بازارچه حل نمی کند باید اقدامات دیگری انجام دهیم.

خبرنگار: با توجه به توسعه سواحل مکران و جاسک برنامه عملی تان در این خصوص چیست؟
رییس جمهوری: سواحل مکران جزو برنامه دولت است. این سواحل بسیار برای ما اهمیت دارد . می دانید که از خود بندر عباس که به سمت شرق می روید تا بندر گبادر فعالیت به آن صورتی که باید در این سواحل باشد، نیست در حالی که سواحل جنوب باید بهترین مکان برای کشور باشد جایی که با آبهای آزاد دسترسی دارد برای صادرات، واردات، صیادی، کشتی سازی برای همه مواردی که توسعه دریامحور هست باید فعال شویم. اینکه ما چکار می کنیم یک کار در تسریع در ایجاد جاده است؛ جاده اولین قدم است که می تواند آبادانی را بیاورد که ما این جاده را از بندرعباس تا جاسک ان‌شاءالله اقداماتش را از ۹۳ انجام می دهیم.

قدم دوم لوله گاز است که اقداماتش را شروع می کنیم، برای اینکه لوله گاز به جاسک برسد برای همه مواردی را که ما می‌خواهیم در جاسک فعال بکنیم این لوله گاز نیاز است. البته طرح لوله نفت هم باید از خوزستان بیاید تا جاسک که این از سال آینده شروع می شود و اجرا و تکمیلش زمان بر است. شاید اولین قدم فوری که در ماههای آینده گفتیم برداشته شود همان آموزشگاه فنی- حرفه ای است که مردم جاسک را برای تحول بعدی آماده کنیم که می خواهد انجام بگیرد. البته نیروهای مسلح ، نیروی دریایی ارتش در جاسک فعال خواهد بود ،خودِ آن هم می تواند در تحول و توسعه جاسک تاثیرگذار باشد.

خبرنگار: در جمع منتخبین استان فرمودید در دولت تدبیر و امید برای توزیع مسئولیت ها به جنسیت و قومیت توجه نمی کنید و بر اثر شایستگی و لیاقت افراد انتخاب می شود با توجه به این فرمایش شما آیا توصیه‌ای دارید که زنان در هرمزگان نیز مانند سیستان و بلوچستان در رده ‌های بالای مدیریتی حضور داشته باشند؟
رییس جمهوری: حتما. من در دولت به وزرا و مسئولین دیگر هم تاکید کردم، واقعا در فرصت های اجتماعی هیچ تفاوتی نباید باشد. ما باید به تجربه و دانش و سوابق نگاه کنیم، کسی که بهتر می تواند مدیریت کند باید بیاید. البته خانم ها در زمینه علم و دانش پیشرفت بسیار خوبی داشته‌اند. الان در دانشگاه و در حوزه‌ها دوشادوش مردان دارند جلو می روند. در دانشگاه که وضعشان بهتر از آقاپسرها است. اما در زمینه مدیریت نه، در زمینه مدیریت هنوز باید فرصت بدهیم خانم ها رشد پیدا کنند.

البته آقای استاندار مشورت می کرد می گفت یک فرمانداری می‌خواهم از خانم ها بگذارم ، گفتم اگر شایسته است چرا نگذارید، به هر حال، چه اشکالی دارد؟ ما این فرصت را باید فراهم کنیم و خانم های ما این شایستگی را دارند، همانطور که در علم و دانش ، آموزش و پرورش، در بهداشت و درمان ، در دانشگاه ها و در حوزه های دینی و علمی فعال هستند در حوزه مدیریت هم باید حد شایستگی‌شان فعال باشند. الان در دولت خانم ها حضور دارند .خانم ها در مسئولیت هایی که دارند خوب فعال هستند. بخشی از مدیریت هایی که به خانم ها واگذار شده مثل موسسه استاندارد که یک خانم به عهده گرفته از مدیریت آن راضی هستیم. همه مدیران باید زمینه را فراهم بکنند، اصل بر شایستگی است .هم نسبت به جنسیت ، هم قومیت و هم مذهب به هر حال کسی از اهل سنت است اگر شایستگی، لیاقت یا دانش دارد چرا از او استفاده نکنیم . یا قومیت خاصی است به هر حال هر قومیتی عرب، بلوچ، ترکمن و کرد است، چه فرقی می کند همه آنهایی که توانایی دارند باید از آنها بهره برداری شود.

خبرنگار: جناب آقای دکتر سوالات زیادی از سوی همکاران و خبرنگاران وجود داشت اما با توجه به ضیق وقت از حضرتعالی تشکر می‌کنیم و به شما خسته نباشید و دست مریزاد می گوییم و از جناب آقای جادری استاندار محترم هرمزگان و آیت‌الله نعیم آبادی امام جمعه تشکر و قدردانی داریم.
رییس جمهوری: من هم می خواهم از شما اصحاب رسانه قدردانی و تشکر کنم به خاطر اینکه چون شما در توسعه فرهنگ جامعه بسیار نقش دارید. شما در مبارزه با فساد که جزو اهداف این دولت است بسیار می‌توانید نقش داشته باشید. شما در مبارزه با قاچاق بسیار می توانید نقش داشته باشید. شما در اجرای همین سیاست های اخیر ابلاغی اقتصاد مقاومتی بسیار می توانید نقش داشته باشید و اساسا اصحاب رسانه باید واسطه بین دولت و مردم باشند. هم برنامه های دولت را برای مردم تشریح کنند، توضیح دهند، هم نظرات و هم نقدهای مردم را منتقل کنند. می خواهم از همه شما تشکر کنم .از رسانه ملی تشکر کنم، از شما اصحاب مطبوعات و خبرگزاری ها سپاسگزاری کنم و همچنین از آقای استاندار و امام جمعه محترم و نماینده ولی فقیه که ما مهمان همه شما و همه مردم بودیم، مهمانان عزیزان بودیم، همه زحمت فراوان کشیدند تا بتوانیم در این سفر آنچه مدنظر ما هست برای مردم بیان کنیم و زمینه‌ای را فراهم کردند که بتوانیم نظرات، نقد، سخنان و پیشنهادات مردم را بشنویم. امیدواریم مجموعه این سفر باعث خیر و برکت برای مردم این استان و برای کل کشور باشد. ان‌شاءالله.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.