۸۰ درصد ناوگان مسافربری در سن فرسودگی است
رییس پلیس راهور فراجا گفت: امروز ۸۰ درصد ناوگان مسافربری در شهرها در سن فرسودگی است و نوسازی اتفاق نیفتاده و ۱۲ و نیم میلیون موتور در حال تردد هستند که ده میلیون موتورسیکلت کاربراتوری و دودزا است و نوسازی صورت نگرفته است.
رییس پلیس راهور فراجا گفت: امروز ۸۰ درصد ناوگان مسافربری در شهرها در سن فرسودگی است و نوسازی اتفاق نیفتاده و ۱۲ و نیم میلیون موتور در حال تردد هستند که ده میلیون موتورسیکلت کاربراتوری و دودزا است و نوسازی صورت نگرفته است.
به گزارش تین نیوز ، سردار کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور انتظامی کشور در جمع خبرنگاران گفت: امروز رزمایش طرح زمستانی با حضور روسا و نمایندگان ۸ دستگاه مسئول برگزار شد. ۷۸ هزار نفر نیرو از این ۸ دستگاه در استانهای با شرایط ناپایدار جوی و ۱۱۱ گردنه برف گیر انجام وظیفه می کنند.
وی ادامه داد: از ظرفیت خودروهای سبک و سنگین و هوایی ۸ دستگاه استفاده خواهد شد تا از تصادفات پیشگیری کنیم. اما همکاری مردم در فصل زمستان بسیار مهم است و از سفرهای غیرضروری در شرایط ناپایدار جوی پرهیز کرده و از وسایل ایمن و سوخت کافی و تجهیزات استفاده کنند. ما ابلاغ کردیم به پلیس راه و راهنمایی و رانندگی هر محوری که از جهت ریزش کوه بهمن سطح لغزندگی معبر و ناایمن است با اطلاع رسانی مسدود شده و اجازه تردد نخواهیم داد تا شرایط پایدار شود.
رییس پلیس راهور انتظامی کشور گفت: مردم به اطلاع رسانی پلیس توجه کنند داشتن زنجیر چرخ الزامی است و باید تجهیزات سفر همراه داشته باشند و بستن کمربند ایمنی الزامی است در اکثریت تصادفات که سرنشینان از کمربند استفاده کرده اند غالبا فوتی نداریم.۸۲ درصد علت تصادفات سرعت، سبقت و خستگی و خواب آلودگی و عدم توجه به جلو است و هموطنان به این موضوع توجه داشته باشند.
وی درباره نقاط حادثه خیز گفت: با تلاش سازمان راهداری با توجه به کمبود منابعی که وجود داشت در شهرها ۲ هزار نقطه حادثه خیز وجود دارد و در جادهها نیز حدود ۳ هزار ۲۰۰ نقطه داشتیم که حدود ۴۹۷ نقطه اصلاح شده و باید دولت حمایت جدی داشته باشد تا وزارت راه با منابعی که در اختیارش قرار می گیرد این نقاط حادثه خیز رفع شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: همه ۸ دستگاه برای کاهش تصادفات تلاش می کنند اما با توجه به اینکه ۳۵ درصد افزایش تردد را داریم و با توجه به رشد جمعیت و وسایل نقلیه و اینکه هنوز گام جدی را در بحث کیفیت خودرو از خودروسازان ندیده ایم در ۸ ماه اخیر در تصادفات ۹ درصد افزایش داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه ۵ عامل اصلی نقش انکارناپذیر در کاهش تصادفات دارد گفت: مدیریت کلان مهمترین نقش را در این ۵ عامل دارد و امیدواریم با اقدامات و حمایت های دولت همانطور که اعلام کردهایم در برنامه هفتم ۵۰ درصد کاهش تصادفات را داشته باشیم و قطعا دست یافتنی است. متاسفانه سایر دستگاهها نیز تکلیف قانونی دارند اما عمل نمی کنند درحالی که نیروهای این ۸ دستگاه از جان مایه می گذارند اما تأثیر گذار نیست و نیازمند همت جدی هستیم.
وی گفت: ما برای خانواده ای که در تصادفات عزیزان خود را از دست داده ساز و کار ترمیمی نداریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره آلودگی هوا گفت: این یک بحث اساسی است امروز ۸۰ درصد ناوگان مسافربری در شهرها در سن فرسودگی است و نوسازی اتفاق نیفتاده و ۱۲ و نیم میلیون موتور در حال تردد هستند که ده میلیون موتورسیکلت کاربراتوری و دودزا است و نوسازی صورت نگرفته است.
وی تاکید کرد: امروز میانگین تردد خودروهای سواری یک و نیم نفر است یعنی اکثر خودروهای درون شهری یک نفر سرنشین دارد که در هیچ جای دنیا اینطور نیست و در شرایط این چنینی باید شاهد چنین آلودگی باشیم.
سردار هادیانفر با اشاره به قانون هوای پاک گفت: در ماده ۸ قانون هوای پاک در دولت قبل تکالیف انجام نشده که در این دولت در حال انجام است متاسفانه با شکایت یک نفر به دیوان سن فرسودگی حذف شده است و از سوی دیگر هیچ برنامه ای برای اسقاط خودرو وجود ندارد. خودرویی که ۵۰ سال سن دارد با یک معاینه فنی ۵۰ سال دیگر هم می تواند بچرخد.
وی تصریح کرد: امروز ۳۸ میلیون وسیله نقلیه در کشور می چرخد و جاده ها و خیابان ها کشش این همه خودرو را ندارد اگر اسقاط خودرو در دستور کار مجلس و دولت نباشد هر روز شاهد ترافیک و آلودگی هوا هستیم.
وی تاکید کرد: در تهران ۱.۸ میلیون وسیله در تهران باید تردد کند نه بیش از ۵ میلیون وسیله نقلیه.سالانه با واردات خودرو دو میلیون خودرو به چرخه ترافیک اضافه می شود اما خروج کمتر از دو هزار مورد است آن هم با گواهی نامه صوری نه واقعی.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور گفت: این خسارتهای تعطیلی بیش از آن چیزی است که اسقاط خودرو هزینه دارد و باید دولت و مجلس ورود جدی در این زمینه داشته باشند.