بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

◄ واگذاری دنا به استان اصفهان متوقف شد

ماجرای واگذاری شمال دنا به استان اصفهان

واگذاری دنا به استان اصفهان متوقف شد
تین نیوز |

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: واگذاری مدیریت بخشی از منطقه حفاظت شده دنا به استان اصفهان فعلا متوقف شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، غلامرضا تاجگردون اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده و تماس تلفنی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، واگذاری مدیریت بخشی از منطقه حفاظت شده دنا به استان اصفهان فعلأ متوقف شد.

تاجگردون تصریح کرد: در تداوم پیگیری های نماینده مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، امروز چهارشنبه هفدهم مردادماه 143 با سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور نسبت به مصوبه شورایعالی حفاظت محیط زیست مبنی بر الحاق پادنای شمالی استان کهگیلویه و بویراحمد به استان اصفهان، مذاکره و صحبت های ویژه ای داشتم.

وی ابراز کرد: آقای دکتر سلاجقه فرمودند که به معاون ذیربط دستور داده شده که موضوع فعلا متوقف تا در یک فرایند فنی و اداری، موضوع حل و فصل شود.

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته نباید کاهلی و بی توجهی مسئولان ذیربط را فراموش کرد و مردم بدانند، اینجانب و همکارانم، شما و دنا و استان و زاگرس را فراموش نخواهیم کرد.

ماجرای واگذاری شمال دنا به استان اصفهان

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی را درباره واگذاری مدیریت شمال پارک ملی دنا به استان اصفهان ارائه کرد.

حسن اکبری در رابطه با حواشی ایجاد شده در خصوص مدیریت بخش شمالی پارک ملی دنا گفت: مجموعه دنا، شامل پارک ملی و مناطق حفاظت شده اطراف آن، سال هاست که حفاظت می شود و هم از نظر پوشش گیاهی و هم از نظر حیات جانوری منطقه بسیار ارزشمندی است. بخشی از کوه پایه های آبریز شمالی منطقه دنا که عنوان "پادنا" شناخته می شود به سمت سمیرم است، سال ها منطقه شکار ممنوع بوده اما به هر دلیل موفق به ارتقا آن به سطح منطقه حفاظت شده نشده بودیم. بخشی از این ارتفاعات مستقیماً متصل به زیستگاه های اصلی دنا است و حیات وحش دنا در فصول سرد بین این منطقه و پارک ملی دنا تردد دارند.

وی ادامه داد: این موضوع (عدم ارتقا منطقه شکار ممنوع پادنا به منطقه حفاظت شده) همواره یکی از نقاط ضعف مجموعه دنا بود و به همین دلیل در بخش هایی از دامنه های شمالی ارتفاعات دنا حفاظت مطلوبی صورت نمی گرفت که همین موضوع باعث آسیب به تنوع زیستی منطقه بود.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پیشتر نیز تلاش هایی برای ارتقا سطح این منطقه شده بود اما منجر به نتیجه نشده بود، گفت: دلیل ناتمام ماندن تلاش ها نیز این بود که مدیریت آن در استان اصفهان بود و پیگیری این موضوع باید از طریق ادارات کل منابع طبیعی، اداره کل وزارت صمت و سایر نهادها در استان اصفهان انجام می شد و آنها در این سال ها پاسخ مثبتی نداده بودند.

اکبری افزود: در دولت سیزدهم تلاش کردیم تا این بخش به منطقه حفاظت شده ارتقا پیدا کند و نقصی که باعث می شد تا ضلع شمالی پارک ملی دنا آسیب پذیر باشد، برطرف شود. در همین راستا رایزنی هایی انجام شد، استان اصفهان هم همکاری خیلی خوبی داشت و نهایتاً توانستیم موافقت ارتقا سطح ۳۵ هزار هکتار از پادنا که زیستگاه بسیار خوبی و پشتوانه ارزشمندی برای پارک ملی دنا محسوب می شود را بگیریم.

وی ادامه داد: این موضوع را به شورایعالی محیط زیست بردیم و در آنجا هم مجموعه همکاران استان اصفهان و استاندار نیز حضور داشت. استاندار اصفهان در این جلسه گله مند بود که بخش هایی از شهرستان سمیرم که جزو مجموعه حفاظتی دنا است یک سری مشکلات اجتماعی دارد و این شیوه مدیریت منطقه حفاظت شده باعث شده که مردم همکاری نکنند و مشکلاتی ایجاد شده است. وی در همین راستا از شورا درخواست کرد که بخشی از اراضی حفاظت شده که در خاک اصفهان هست و مرجع مربوطه در استان کهگیلویه هم حفاظت چندانی از آن انجام نمی دهد در قالب یک مجموعه پشتوانه حفاظتی توسط استان اصفهان مدیریت شود.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دستگاه های مختلفی در رابطه با مباحثی که در شورایعالی محیط زیست مطرح می شود، نظر می دهند و صرفاً نظر محیط زیست نیست، گفت: جمع بندی جلسه که توسط رئیس جمهور شهید انجام شد، همان مواردی بود که پیش تر از طرف استاندار اصفهان مطرح شده بود و نهایتاً این مصوبه تصویب و طبق معمول ابلاغ شد اما اگر در سازمان حفاظت محیط زیست بخواهیم مدیریتی را در مناطق آزاد شده مان جابه جا کنیم، طبیعتاً برای خود قواعدی داریم و در جلسه با کارشناسان و مدیران استان ها اینکه مدیریت به چه شکل انجام شود که کمترین آسیب به مدیریت یکپارچه منطقه وارد شود و هر اداره کلی چه وظایفی دارد را بررسی می کنیم.

اکبری تصریح کرد: ما طبق معمول در این مورد جلساتی را برگزار کردیم اما متأسفانه همکاران کهگیلویه و بویراحمد به بهانه هایی از جمله آتش سوزی مناطق و بیماری در جلسات شرکت نکردند.

وی با بیان اینکه هنوز هیچ مصوبه ای از این جلسات به استان ها ابلاغ نکردیم، گفت: در حقیقت هنوز پاسگاه ها تحویل استان کهگیلویه است و مدیریت توسط آنها انجام می شود اما متأسفانه همکاران ما در استان کهگیلویه و بویراحمد موضوع را به رسانه کشاندند و یک سری اطلاعات غلطی ارائه دادند و همین باعث شد که ذهنیت منفی به این موضوع ایجاد شود. در طرف مقابل همکاران ما در اداره کل اصفهان نیز مکاتباتی را با رسانه ها انجام دادند و موضوع را به حاشیه بردند.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: این در حالیست که بنده به صراحت اعلام می کنم که هنوز در جلسات کارشناسی مسئله ای را ابلاغ نکردیم و تغییری در مدیریت منطقه ایجاد نشده است. در واقع مصوبه شورایعالی محیط زیست وجود دارد اما هنوز ما به استان ها ابلاغ نکردیم و باید از نظر فنی موضوع بررسی شود.

اکبری خاطرنشان کرد: مهمترین بردی که بعد از سال ها محیط زیست در این موضوع به دست آورد، ارتقا سطح پادنا بود که پشتوانه مهم پارک ملی دنا است اما متأسفانه همکاران ما با حاشیه بردن این موضوع این موفقیت را تبدیل به یک دغدغه کردند.

وی در پایان گفت: اگر با دید ملی نگاه کنیم، این موضوع می تواند نقطه عطفی برای حفاظت بهتر از حیات وحش در آبگیر شمالی دنا باشد.

گفتنی است؛ مصوبه واگذاری منطقه شکار ممنوع پادنا به استان اصفهان و جدایی آن از کهگیلویه و بویراحمد در اردیبهشت ماه امسال در شورایعالی محیط زیست به ریاست رئیس جمهور شهید به تصویب رسید.

این منطقه که در مجاورت پارک ملی دنا قرار دارد، بخشی از آن در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و بخش دیگری از آن در استان اصفهان واقع است. این منطقه از سال ۱۳۶۹ تاکنون توسط اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد حفاظت می شده اما گویا طبق این مصوبه مدیریت آن به استان اصفهان واگذار می شود.

پس از مطرح شدن این مصوبه در رسانه و فضای مجازی، حواشی زیادی پیرامون آن شکل گرفته؛ حواشی که به مسئولین ادارات محیط زیست دو استان نیز کشیده شده است. دامنه این حواشی به حدی پیش رفته که مردم کهگیلویه و بویراحمد، اجرای این پروژه را دسیسه ای برای احداث سد و خشک کردن کوهرنگ می دانند!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    این غارت لرستانات باید متوقف بشه....مگه ایران فقط مناطق فارس نشین هست

  • علیرضاچهارلنگ ممصالح پاسخ

    باسلام امیدواریم که هر مسئولی از غنائم و منافع استان خود بهره گیری نماید تا نیازی به دفاع و یا واگذاری نباشد!!!

  • ممد پاسخ

    خیلی چیزها این وسط دروغ گفته میشه ..به بهانه حفاظت می‌خواهند چپاول کنند ..کدام حفاظت ؟ تمام دنا را وسایل و کارگاه سد سازی کردید
    آنهمه حیوانات و گیاهان که سالهاس ما برای سالم ماندشان از جان و دل مایه میذاریم با احداث سد نابود کنید
    شما توان نگه داری زاینده رود نداشتید

    دنا نماد و هویت کهگیلویه و بویراحمد است
    از دنای مان نمی گذریم
    از اصالت مان نمی گذریم



  • لیلی پاسخ

    دسیسه سد ؟
    دم خروس زده بیرون
    عکسهای کارگاه سد سازی اومده بیرون
    بعضی تجهیزات منتقل شده اعتراض مردم که صداش که اومد بالا
    مجبور شدند دست نگه داشتند

  • استاندار پاسخ

    کجای محیط زیست اصفهان درست نگه داری کردند که حالا غمخوار دنا شدند
    دنا از اول تا ابد دست لر بوده و خواهد بود
    هیچکس دلسوزتر از مردم آن دیار برای دنا نیست
    چون هویت و اصالتشان هست
    تا الانم عالی نگه داری کردند

  • زاهدی پاسخ

    یه نگاه به تاریخ کهگیلویه وبویراحمد بندازید هویتش با دنا هست
    تاریخ مردم آن دیار مرور کنید
    در این زمان که کشور به اندازه کافی با مشکلات داخلی و خارجی دست به گریبان هست با دم شیر بازی نکنید فکر نکنم مردم ان استان به این راحتی از هویت خودشان بگذرند

  • لر بویراحمد پاسخ

    دنا مال و هویت مردم لره هرگز نمیشه ازش جدا کرد این خیال باطل رو دور بریزید

  • آراد پاسخ

    همان طور که اصفهان به زاینده رود وابسته هست بویر احمد هم به کوه دنا شدیدا وابسته هست پس باید مثوبه لغو شود

  • رامین پاسخ

    سربه سر نذارید .صبح تا شب مصوبه درست میکنید ‌بذارید مردم زندگیشون را بگذرونند .دنا کوهی هست که مردم کهگلویه وبویراحمد اونو مثل شاهنامه فارسی میدونند یعنی هویت ملی استان کهگلویه وبویر احمد
    شما حاضرید زبان فارسی را نابود کنید.اگر حاضر شدید
    اونا هم حاضر میشوند.
    کوه دنامظهر ایستادگی وصبور بودن را به مردم اون منطقه نشون میدهد .

  • سبزپوش پاسخ

    همه ما میدانیم اصفهان نه کوه میخواهد نه درخت و نه جانور... اصفهان با اون وسعت با اون همه تنوع زیستی سطح بالا قربون چشم ابروی پادنای شمالی نرفته که الان تا مجلس و رهبری این موضوع رو برده و موفق هم شده مصوب شورایعالی برسونه،چون سرمایه و رانت فولاد سپاهان و ذوب آهن پشت این موضوعه...والله بالله تالله آگه رودخانه خرسان و ماربر را به اصفهان بدیم مسئولین استانی و محیط زیستش حتی یک وجب خاک نمیخوان و حفاظت از محیط زیست پادنای شمالی دغدغه ای براشون نیست جناب دکتر اکبری کما اینکه یقین دارم برای سازمان حفاظت از محیط زیست پادنا در اولویت هست... خلاصه و لب مطلب: اگر دنا میخواهید که میدانید(چه باید کرد) اگر هم دنا نمیخواهید بازهم میدانید (چه ها باید کرد)... وسلام

  • قادری پاسخ

    اقای اکبری چطور شما یه طرفه قضاوت کردید .ودنا را واگذار کردید. شما چه جور مسولینی هستید که یه استان محروم را حقشو میگیرید میدهید به استانی که جزئ منطقه یک کشور هست
    چطوری ادعای مسلمونی میکنید
    چطوری از مظلوم دفاع میکنید

    اصفهان الی ما شا الله هم ذوب اهن دارد هم فولا دارد
    دیگه چی مخواد از مردم مظلوم بویراحمد
    ولی یه کسی هست اون بالا که ما به امید اون زندگی میکنیم توکل برخدا

  • پارس نژاد پاسخ

    الحاق کوه دنا به اصفهان می تواند جلوی نابودی دنا رو بگیره
    چون متاسفانه این همه سال استان کهگیلویه و بویراحمد بر کوه های دنا صاحب بود اما چه شد ؟
    هم رودخانه های آن با آب فاضلاب آلوده شدند و هم حیوانات در معرض خطر انقراض به راحتی شکار شدند و طبیعت دنا و جنگل های دنا و کوه های دنا همگی به سمت نابودی همه جانبه رفتند ولی مدیریت استان کهگیلویه آنقدر ضعیف بود که حتی جلوی آن را نگرفت و الان که اصفهان می‌خواهد فقط بخشی از این منطقه را تحت تسلط خود در بیاورد و از طبیعت زیستی دنا محافظت کند ناگهان دنا برای استان کهگیلویه عزیز شد !!
    باید مراقب دنا باشیم قبل از آن که دیر شود
    با پیوستن بخشی از دنا به اصفهان می‌توان جلوی این نابودی را گرفت

  • ناشناس پاسخ

    به هیچ وجه راضی نیستیم ونمی گذاریم دنا از ما جدا بشه

  • فاطمه پاسخ

    بلایی که سر چهرمحال اوردید هم الان میخواید سر کهکلویه بیاوردید. شما اگر کاردان بودید که آب ارزشمند شیرین رو برای فولاد و ذوب اهن استفاده نمیکردید. عامل خشکی زاینده رود خود شما هستید الان به جای چپاول دنا بهتر نیست این دو کارخانه رو به استان های جنوبی واگذار کنید که دسترسی به اب دریا دارن تا مشکل زاینده رود هم برطرف بشه

  • شاهرخ پاسخ

    غارت سمیرم یادتون رفته

    • لر بویراحمدی

      بقران پاش بیفته کل اصفهان غارت میشه

  • ناشناس پاسخ

    دیگه اصفهان همه چیز رابرده اب رابرده
    نفت رابرده پتروشیمی رابرده
    کوه رابرده ما دیگه چی داریم
    پس ما باید مهاجرت کنیم
    اون اقایی که گفته مدیریت بویراحمد صعیف هست
    کجای کشور ایران مدیریت قوی دارد.که یاسوج داشته باشد
    ما میدونیم هدف چی هست .الکی نگید مدیریت ضعیف هست.
    اره مدیریت کل ایران ضعیف هست نه فقط یاسوج ومحیط زیست اون
    خوب تجهیزات بیشتر بهشون میدادید.
    تا ضعفش بر طرف شود
    بهانه نیاورید.
    پس مدیریت خود اصفهان ضعیف نیست.
    که شهرش پراز افغانی ومعتاد وهوای اون در طول سال آلوده هست.
    دیدید اون کوه یه منعتی دا رد براتون گفتید از یاسوج جداش کنیم به بهانه حفاظت محیط زیست.
    چون اصفهانی جماعت بی دلیل به کسی باج نمیدهد

    • مهدی

      اصفهانی ها فقط آب می‌خواهند محیط زیست سمیرم اگه توان نگه داری داشت فاجعه خرسهای ونک رخ نمی‌داد. بلایی که سر کوهرنگ آوردند الان میخواهند سر دنا بیاورند تا درکویر برنج بکارند وفولاد بسازند