بازدید سایت : ۵۲۷۶۷
سفر ۳۰۰ هزار گردشگر ایرانی به ترکیه در ماه اوت

ایرانی‌ها از مرز ۵/ ۱ میلیون سفر به ترکیه عبور کردند

انتشار آمار گردشگران ورودی به ترکیه در بازه ۸ ماه نخست سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد، گردشگران ایرانی وارد شده به این همسایه شمال غربی، از مرز یک میلیون و ۵۵۹ هزار نفر گذشته‌اند.


ایرانی‌ها از مرز ۵/ ۱ میلیون سفر به ترکیه عبور کردند
تین نیوز |

 انتشار آمار گردشگران ورودی به ترکیه در بازه ۸ ماه نخست سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد، گردشگران ایرانی وارد شده به این همسایه شمال غربی، از مرز یک میلیون و ۵۵۹ هزار نفر گذشته‌اند.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، از موارد قابل‌توجه گزارش جدیدی که سازمان گردشگری ترکیه منتشر کرده، اینکه ایران در ماه اوت تبدیل به مبدا سوم گردشگری ترکیه شده و در مبادی برتر ۸ ماه نخست سال ۲۰۱۷ نیز همان رتبه چهارم را حفظ کرده است. این در حالی است که طبق آمار منتشر شده قبلی که مربوط به پایان ماه ژوئیه بود، ایران در رتبه گردشگران ورودی ماهانه به ترکیه در رده پنجم قرار داشت.

دورنما

اما به نظر می‌رسد ترکیه توانسته است بار دیگر به روزهای خوش گذشته‌ خود در گردشگری بازگردد. گردشگری این کشور که یکی از شریان‌های حیاتی اقتصاد آن محسوب می‌شود، در سال 2016 با کاهش چشمگیر 30 درصدی روبه‌رو شد و رکود گردشگری تا پایان سه ماه نخست سال 2017 نیز ادامه یافت.

با این همه و پس از تمام دشواری‌هایی که در سال گذشته برای ترکیه رخ داد، از کودتا و عملیات تروریستی گرفته تا مشکلات این کشور با روسیه، گردشگری این کشور در حال بازگشت به اوج خود است. نگاهی به آمار 8 ماه نخست سال 2017 نشان می‌دهد که تعداد گردشگران ورودی به این کشور به حدود 22 میلیون نفر رسیده است. این میزان در سال 2015 برابر با 5/ 25 میلیون نفر بود و در سال 2016 که اوج مشکلات گردشگری ترکیه بود، به 39/ 17 میلیون نفر ‌رسید.

مقایسه‌ای ساده بین این ارقام نشان می‌دهد هرچند در 8 ماه نخست سال 2016 تعداد گردشگران ورودی به ترکیه کاهش 81/ 31 درصدی یافت اما در 8ماه نخست سال 2017 تعداد گردشگران وارد شده به این کشور در فاصله ژانویه تا اوت افزایش 41/ 26 درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش داشته است.

نکته قابل توجه دیگر این است که در ماه اوت سال 2017، ترکیه بیش از 4 میلیون و 658 هزار گردشگر جذب کرده که نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش 35/ 46 درصدی، یعنی رشد بیش از یک میلیون و 475 هزار نفری داشته است. این ارقام به معنای این است که تعداد گردشگران ورودی به ترکیه در ماه اوت سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته، رشد 36/ 46درصدی را تجربه کرده است.

تحلیل وضعیت سفر ایرانیان به ترکیه

به نظر می‌رسد با توجه به آماری که جدیدا منتشر شده است، در سال جاری میلادی تعداد گردشگران ایرانی ترکیه از مرز 2 میلیون نفر فراتر رود و رکوردی بی‌سابقه به جای بگذارد. برای اینکه مقایسه‌ای با آمار سال‌های گذشته داشته باشیم، باید اشاره کرد که در سال 2014 میلادی شمار گردشگران ایرانی ترکیه به 591/ 1 میلیون نفر می‌رسید و در سال‌های 2015 و 2016 نیز این اعداد به ترتیب برابر با 7/ 1 و 665/ 1 میلیون نفر در کل سال بود که اکنون آمار 8 ماهه سفر ایرانیان به مرز این ارقام رسیده است.

این مساله مسلما می‌تواند نکاتی را برای فعالان حوزه گردشگری و به‌خصوص مقامات کشور مطرح کند، زیرا این میزان از خروج گردشگر برای یک کشور حاکی از خروج گسترده ارز از کشور است و بهتر است تمهیداتی اندیشیده شود تا گردشگری داخلی رونق پیدا کند و بتواند با ارائه پیشنهادهایی معقول به گردشگران ایرانی، بخشی از گردشگری خارجی را به خود معطوف کند.

در این صورت از هدررفت بخشی از منابع جلوگیری می‌شود و می‌تواند موجب اشتغال‌زایی و درآمدزایی در داخل کشور شود. راهکارهای سیاستی خاصی در این راستا می‌تواند به‌کار گرفته شود که از آن جمله می‌توان به تصحیح نرخ ارزی که به‌طور مصنوعی ارزش‌گذاری شده است، بازاریابی و توسعه گردشگری داخلی و اقدامات دیگری از این دست اشاره کرد.

مبادی برتر

اما براساس گزارش وزارت گردشگری ترکیه، مروری بر 5 مبدا برتر گردشگری ترکیه در ماه اوت سال‌جاری نشان می‌دهد که ایران آمار قابل‌توجهی از خود به جای گذاشته است. ایران که در آمار این ماه به رتبه سوم مبادی گردشگری ترکیه رسیده است، با فرستادن قریب به 300 هزار نفر به این کشور پس از روسیه و آلمان که به ترتیب حدود 806 و 573 گردشگر به ترکیه گسیل کرده بودند، جای گرفته و پس از آن نیز بریتانیا و گرجستان به ترتیب با حدود 273 و 259 هزار نفر قرار دارند.

اتباع روسیه در اوت سال جاری 3/ 17 درصد از کل گردشگران خارجی ترکیه را به خود اختصاص ‌دادند و آلمانی‌ها با 3/ 12 درصد، ایرانیان با 42/ 6 درصد، بریتانیایی‌ها با 85/ 5 درصد و گرجستانی‌ها با 55/ 5 درصد در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. در ماه مشابه سال گذشته ایران تنها 9/ 3 درصد از کل گردشگران خارجی ترکیه را تشکیل می‌داد.

در ماه اوت سال 2016 حدود 124 هزار نفر از اتباع ایرانی از ترکیه بازدید کرده بودند و در ماه اوت سال 2015 نیز این رقم به حدود 182 هزار نفر ‌رسید؛ درحالی که در سال 2017 به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.  مروری بر آمار 8 ماه نخست سال 2017 نیز حاکی از آن است که ایران پس از روسیه، آلمان و گرجستان در رده چهارم مبادی برتر گردشگری ترکیه قرار دارد و بریتانیا نیز در رده پنجم قرار گرفته است.

روسیه در مدت 8 ماه ژانویه تا اوت بیش از 3 میلیون و 333 هزار گردشگر به این کشور اعزام کرده و آلمان نیز 5/ 2 میلیون نفر به این کشور فرستاده است. پس از این دو کشور، گرجستان 597/ 1 میلیون نفر، ایران 559/ 1 میلیون نفر و بریتانیا 158/ 1 میلیون نفر گردشگر به ترکیه گسیل کرده بودند. به این ترتیب روسیه در مدت این 8 ماه 16/ 15 درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه را در اختیار داشته و پس از آن آلمان با 37/ 11 درصد، گرجستان با 26/ 7 درصد، ایران با 09/ 7 درصد و بریتانیا با 27/ 5 درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه را تشکیل داده‌اند.

نکته قابل توجه دیگری که در آمار جدید منتشر شده وجود دارد، افزایش قابل توجه گردشگران روسی وارد شده به ترکیه است که در سال گذشته به دنبال تنش‌های بین این دو کشور تقریبا قطع شده بود. حالا تعداد گردشگران روسی ترکیه نه تنها به میزان گذشته برگشته بلکه افزایش قابل توجهی نیز داشته است. آمار گردشگران روسی وارد شده به ترکیه از 779/ 2 میلیون نفر در 8 ماه نخست سال 2015 به 336 هزار نفر در مدت مشابه سال 2016 رسید و در حال حاضر یعنی در 8ماه نخست 2017 به 333/ 3 میلیون نفر رسیده است. 

همچنین تنش بین آلمان و ترکیه که از اواخر ماه ژوئیه آغاز شده و احتمال متاثر شدن جریان گردشگری ترکیه را با توجه به نقش پررنگ آلمان در توریسم این کشور مطرح کرده بود، در آمار ماه اوت آثار چندانی بر جای نگذاشته است زیرا تعداد اتباع آلمانی سفرکننده به ترکیه که در ماه اوت سال 2016 حدود 551 هزار نفر بود، در ماه اوت سال 2017 به حدود 573 هزار نفر رسیده است. با این حال باید منتظر شد و مشاهده کرد که آیا این تنش‌ها در ماه‌های دیگر نیز بی‌اثر بوده است یا خیر.


 

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.