◄ توسعه پایانههای گردشگری دریایی با سرمایهگذاری بخش خصوصی
مدیرعامل سازمان بنادر پیشبینی دوره دوتا سه ساله برای هوشمندسازی بنادر کشور اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی از برنامههای این سازمان برای هوشمندسازیبنادر کشور طی دو تا سه سال آینده و همچنین توسعه پایانههای گردشگریدریایی با سرمایهگذاری بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش تیننیوز و به نقل از روابطعمومی ادارهکل بنادرودریانوردی هرمزگان، محمد راستاد گفت: هوشمندسازیبنادر کشور از جمله اقدامات سازمان بنادرودریانوردی در راستای بهبود خدمات و ارتقای بهرهوری محسوب میشود که امسال در دستور کار گرفته و شامل زیرساختهای موردنیاز، نرم افزارها و تجهیزات مربوطه است.
وی افزود: پیشبینی ما برای این هوشمندسازی یک بازه زمانی دو تا سه ساله است تا بتوانیم تمامی بنادر کشور را به مرحلهای برسانیم که از تمامی تجهیزات اتوماسیون و مکانیزاسیون برای به حداکثر رساندن کیفیت خدمات بنادر کشور استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی خاطرنشان کرد: بحث اینترنت اشیا و تجهیزات بندری و تمامی اجزای فعالیتهای بندری میتواند در یک قالب هوشمند در راستای عملیات بندری با همدیگر مرتبط شوند.
وی اضافه کرد: البته فعالیتهای نرم افزاری و اداری مربوط به تشریفات ورود و خروج کالا به بنادر هم در قالب پروژه هوشمندسازی و راهاندازی سامانه جامعه بندری (PCS) قاعدتا میتواند کمک شایان و قابلتوجهی به بهبود فرآیندها در بنادر تجاری کشور انجام دهد.
به گفته این مقام مسئول، طبیعتا هدفنهایی هوشمندسازیبنادر این است که بتواند هزینههای تمامشده عملیات حملونقل دریایی بهویژه روند فعالیتهای بندری را از طریق بهبود کیفیت و ارتقای بهرهوری به حداقل برساند.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: با توجه به اینکه ۹۰درصد صادرات و واردات کالاها در کشور از طریق بنادر انجام میشود، پروژه هوشمندسازی در مجموعه اقتصاد خردوکلان کشور اثرگذار خواهد بود و زمینهای فراهم خواهد شد تا به واسطه کاهش بهای تمامشده کالاها انگیزه بهتری برای تجار، بازرگانان، صاحبان کالا و صادرکنندگان ایجاد شود.
وی در خصوص برنامههای سازمان بنادر برای توسعه گردشگریدریایی تابستانه گفت: همچنان که در فصول پایانی سال و تعطیلات نوروزی شاهد استقبال جمعیت زیادی از هموطنان برای بازدید از جاذبههای سواحل و جزایر جنوبی کشور هستیم، امیدواریم این مساله در فصول گرم هم تداوم داشته باشد؛ زیرا استفاده از زیرساختها و امکانات فراهمشده را نمیتوان به دوره زمانی محدودی از سال منحصر کرد.
راستاد با اشاره به سواحل شمالی کشور نیز گفت: در استان گیلان و بندر انزلی در حال بررسی به منظور ایجاد تعدادی اسکله خاص گردشگریدریایی هستیم. این زیرساختها مشابه اسکلههای شناوری ایجاد میشوند که سال گذشته در هرمزگان و بوشهر احداث شد و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: در کنار این اقدامات، بهزودی در بندر چمخاله استان گیلان یکی از بنادر بزرگ گردشگری و چندمنظوره احداث خواهد شد. در همین رابطه، مذاکراتی با سرمایهگذاران بخش خصوصی برای ایجاد و احداث پایانههای گردشگری در بنادر انزلی و فریدون کنار داشتهایم.
راستاد در پایان ابراز امیدواری کرد، با مکانیزمهای حمایتی که سازمانبنادر پیشبینی کرده و به واسطه استقبال قابل توجه هموطنان در فصل تابستان، شاهد این موضوع باشیم که ظرفیتهای گردشگریدریایی در سواحل کشور ارتقا یابد.