ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلاری صنایعدستی برای کشور
سیامین نمایشگاه ملی صنایعدستی در حالی عصر شنبه آغاز بهکار کرد که بنابر آنچه معاون رئیسجمهوری اعلام کرد، هنرمندان صنایعدستی توانستند بیش از ۵۰۰میلیون دلار ارز وارد کشور کنند که میتواند تا ۲ میلیارد دلار هم افزایش پیدا کند.
سیامین نمایشگاه ملی صنایعدستی در حالی عصر شنبه آغاز بهکار کرد که بنابر آنچه معاون رئیسجمهوری اعلام کرد، هنرمندان صنایعدستی توانستند بیش از ۵۰۰میلیون دلار ارز وارد کشور کنند که میتواند تا ۲ میلیارد دلار هم افزایش پیدا کند.
به گزارش تیننیوز به نقل از دنیای اقتصاد، اگرچه بسیاری از کارشناسان بر ارزآوری صنایعدستی در عین هزینه کم اشتغالزایی در این زمینه تاکید دارند اما اخیرا برخی از هنرمندان خبر دادهاند که در تهیه مواد اولیه خود دچار چالش هستند و اعلام کردهاند که تحریمها ممکن است بر روند صادرات صنایعدستی اثر سوء برجای گذارد. آنها البته تاکید کردهاند که میتوان با تغییر بازارهای هدف صادرات صنایعدستی پادزهری برای این بیماری ایجاد کرد.
حالا به گزارش میراثآریا، علیاصغر مونسان در افتتاحیه سیامین نمایشگاه ملی صنایعدستی که تا پایان هفته جاری ادامه دارد، حمایتهای دولت از تولید صنایعدستی را کافی دانست و گفت که در حالحاضر تقریبا رشته فراموششدهای نداریم. رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همچنین با یادآوری اینکه طرح تجاریسازی صنایعدستی آغاز شده، تاکید کرد که روی برندسازی، بستهبندی، طراحی مبتنی بر سلیقه مشتری و توسعه بازار کار صورت گرفته است.
او آمار صادرات دو ماهه اول سالجاری را نیز یادآوری کرد و گفت: در ماههای فروردین و اردیبهشت، ۳۲ میلیون دلار صادارت داشتهایم که رشد ۶۶ درصدی در این حوزه را نشان میدهد که امیدواریم این روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
به گفته مونسان، در بخش تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال، براساس تفاهمنامه سهجانبهای که میان سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی به امضا رسیده، ۸۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت در نظر گرفته شده است که این مبلغ به منظور کارآفرینی و اشتغالزایی هم در اختیار صنایعدستی، هم گردشگری و هم میراثفرهنگی قرار دارد.
معاون رئیسجمهوری با تاکید بر چشمانداز صادرات دو میلیارد دلاری تصریح کرد: یک میلیارد دلار از این مبلغ بر اساس افق چشمانداز ۱۴۰۴ گردشگری ما است که از طریق صادرات چمدانی باشد و یک میلیارد دلار دیگر هم برای توسعه بازار است که فکر میکنم این مبلغ دستیافتنیتر باشد. امیددارم که بتوانیم تا پایان دولت دوازدهم به آن دست پیدا کنیم.
سهم ناچیز از اقتصاد جهانی صنایع دستی
دبیر شورایعالی امنیت ملی نیز در این مراسم، صنایع فرهنگی را بهدلیل دارا بودن زمینههای علمی، تجربی و فرهنگی گسترده و متنوع در کشور، بهعنوان موتور محرکه اقتصاد مقاومتی منشأ ایجاد جهش در حوزه اشتغال، تولید ملی و صادرات دانست و گفت: برگزاری نمایشگاه ملی صنایعدستی که صنعتگران ۳۱ استان کشور در آن حضور دارند، ضمن معرفی زمینهها و فرصتهای متعدد اقتصادی و فرهنگی این صنعت در کشور، فرصت مناسبی برای برجستهسازی قابلیتهای واقعی کشور برای اشتغالزایی، تولید ملی و صادرات در دوران تحریم است.
علی شمخانی حوزه گردشگری و صنایعدستی را بخش مهمی از توان نرم کشور عنوان و اظهار کرد: سهم ناچیز ایران در بازار ۲۵۷ میلیارد دلاری صنایعدستی در جهان نشان میدهد که اقتصاد این صنعت، تناسبی با جایگاه واقعی صنایعدستی ایران در سطح جهانی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: جایگزین کردن محصولات وارداتی با صنایعدستی بومی بهصورت عام ضمن آنکه رونق بخش فضای اقتصادی غیروابسته به تحریم در بخشهای داخلی و صادراتی است، اشتغال بخش مهمی از طبقات کمتر برخوردار کشور را تضمین میکند.
در این مراسم که معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در آن حضور داشتند، از پارچه قلمکار اسمای الهی و نیز کاشی هفترنگ رونمایی شد.