بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

اولین دستگاه شستشوی خطوط جاده‌ ای در یزد طراحی و ساخته شد

رئیس اداره ایمنی راه های یزد گفت: اولین دستگاه شستشوی خطوط جاده ای با روشی نوین و الگوبرداری از نمونه های خارجی، با همکاری یک شرکت دانش بنیان مستقر در یزد طراحی و ساخته شد.

اولین دستگاه شستشوی خطوط جاده‌ ای در یزد طراحی و ساخته شد
تین نیوز |

رئیس اداره ایمنی راه های یزد گفت: اولین دستگاه شستشوی خطوط جاده ای با روشی نوین و الگوبرداری از نمونه های خارجی، با همکاری یک شرکت دانش بنیان مستقر در یزد طراحی و ساخته شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای یزد، مصطفی عزیزی از طراحی و ساخت اولین دستگاه شستشوی خطوط جاده ای با روشی نوین و الگوبرداری از نمونه های خارجی، با همکاری یک شرکت دانش بنیان مستقر در یزد خبر داد و گفت: این دستگاه علاوه بر تسریع در شستشوی خطوط و ماندگاری و افزایش طول عمر و بهره وری آنها، موجب صرفه جویی تا ۸۵ درصد در هزینه های خط کشی خواهد شد.

رئیس اداره ایمنی راه ها با بیان اینکه یزد در مرکز کشور بخش مهمی از کریدور شمال – جنوب و شرق – غرب کشور را پوشش می دهد، اظهار کرد: به دلیل شرایط جغرافیایی استان، کمبود بارش، وجود کارخانه ها و شهرک های صنعتی در بخش های مهمی از مسیر و... بخش عمده ای از خط کشی های انجام شده (که برای اجرای آن هزینه های بسیاری صرف شده است) در مدت زمان کوتاهی دچار تیرگی و سیاه شدگی می شود.

عزیزی اذعان کرد: این امر موجب می شود خطوط ترافیکی در مدت زمان کمتری نسبت به طول عمر مفید خود نیازمند احیا شده و در صورت عدم احیا عملاً کارایی موردنظر را از دست می دهند. از سوی دیگر به دلیل قیمت بالای رنگ، رنگ آمیزی مجدد، هزینه زیادی در پی داشته و مقرون به صرفه نیست، ضمن اینکه در صورت این رنگ آمیزی های مجدد خط کشی ها از استاندارد موردنظر ضخیم تر شده و در اثر عبور وسایل نقلیه و سایش، زودتر از موعد دچار لایه برداری از رنگ و تخریب سطح خط کشی می شود.

این مسئول با بیان اینکه گزارش های پلیس نشان می دهد یکی از دلایل عمده تصادفات، عدم وجود خط کشی یا کم رنگ بودن آن است، گفت: خط کشی ها تقریباً یک الی دو ماه پس از اجرا به دلیل آلودگی محیط، فعالیت کارخانه های مجاور، عبور لاستیک ماشین از روی آنها و کمبود بارش دچار سیاهی می شوند و کم شدن دید در مسیر به خصوص در هنگام شب نیز برای رانندگان خطر بزرگی به همراه دارد.

وی ادامه داد: در همین راستا اداره ایمنی راه این اداره کل به منظور افزایش کارایی خط کشی ها، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در بودجه های عملیاتی، با الگوگیری از نمونه های موفق اجرا شده در خارج از کشور، اقدام به طراحی و ساخت دستگاه مکانیزه شستشوی خط، نمود.

عزیزی اذعان کرد: ابتدا اجزا و نحوه کنار هم قرار گرفتن آنها در نرم افزار solidworks مدل سازی شد و پس از انجام چندین مرحله آزمایش جهت بهینه سازی مصرف آب، میزان تمیزکاری، میزان تغییر بازتاب نور، مراحل ساخت دستگاه با اولویت رفع معایب نمونه خارجی، آغاز شد.

رئیس اداره ایمنی راه دررابطه با نحوه کارکرد این دستگاه، ابراز کرد: در مرحله اول کف صابون بر روی خطوط جاده به مقدار مناسب پاشیده شده، دو ردیف فرچه با تراکم به خصوص روی سطح خطوط به صورت دورانی در دو نوبت عملیات پاک سازی را انجام می دهند. آب با فشار متعادل بر روی خطوط پاشیده شده و شست وشو را کامل می کند. در مرحله آخر دستگاه مکنده ای آب های آلوده و کثیف را به صورت کامل از سطح جاده جمع آوری می کند.

وی همچنین به صرفه جویی ۸۵ درصدی این دستگاه در هزینه ها اشاره و تصریح کرد: با در نظر گرفتن مبلغ ۳۰ هزار ریال به عنوان بهای واحد شستشوی خط و ۲۰۳ هزار و ۲۵۵ ریال به عنوان بهای واحد تهیه مصالح و خط کشی ممتد با عرض ۱۵، با رنگ سرد، مشاهده می شود که در صورت شستشوی خط به جای اجرای خط کشی مجدد در حدود ۸۵ درصد در هزینه صرفه جویی می شود.

وی ارتقاء عملیات شستشو با استفاده از فرچه های دوار، کاهش مصرف آب، کاهش پخش و جاری شدن آب در سطح جاده، شستشو و آب کشی چند مرحله ای که موجب تمیزی بیشتر و مؤثرتر می شود، جمع آوری آب های آلوده از سطح محور توسط سیستم مکنده (برخلاف نازل های شستشوی دستی که آب های آلود را بر سطح محور به جا گذاشته و آسیب های بسیاری در پی دارد) و... را از جمله مزایایی دستگاه مذکور برشمرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.