بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

رونق اقتصادی کریدور شمال - جنوب روی ریل ترانزیت

رونق اقتصادی کریدور شمال - جنوب روی ریل ترانزیت
|

تین نیوز | استاندار مانگستائو کشور قزاقستان با سفر به پایتخت اقتصادی ایران، از بخش های مختلف بندر شهید رجایی بازدید کرد و از برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور انعقاد قراردادهای مشترک در زمینه عملیات بندری و توسعه شبکه راه آهن بین این دو کشور خبر داد.
به گزارش تین نیوز از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، "آلیک آیدار بایف" که ظهردوشنبه، 19 اسفندماه در رأس هیأتی بلند پایه برای بررسی زمینه های همکاری بخش های خصوصی و دولتی دو کشور از مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران دیدن کرد، اظهار کرد: روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور ایران و قزاقستان سال به سال در حال افزایش است و امروز هم در قزاقستان و هم در ایران طرح های مشترکی به منظور تعمیق روابط اقتصادی در دست اجراست.
استاندار مانگستائو قزاقستان هدف از سفر خود به پایتخت اقتصادی ایران را بررسی توانمندی های صنعت حمل و نقل ایران و استفاده از ظرفیت های بندر شهید رجایی توسط سرمایه گذاران این کشور اعلام کرد.
وی افزود: طرح اتصال راه آهن ایران به قزاقستان و ترکمنستان امسال نهایی شده و این خط آهن، کوتاه ترین مسیر حمل کالا از کشورهای حوزه خلیج فارس به مقصد قزاقستان است.
بایف در بخش دیگری از سخنان خود مانگستانو را نزدیک ترین استان کشور قزاقستان به ایران دانست و گفت:حمل کالاهای تولیدی کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله کالاهای اساسی به قزاقستان و ارسال محموله های گندم، مواد شیمیایی و سایر کالاهای مورد علاقه کشورهای این حوزه از برنامه های تجاری قزاقستان است.
به گفته این مقام قزاقستانی، قرار است بین بندر اکتائوی این کشور و بندر شهید رجایی قراردادهای مشترکی در زمینه عملیات بندری و توسعه شبکه راه آهن امضا شود.
"مجتبی خوش نیت" معاون عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در حاشیه این بازدید گفت: تاکنون بیش از 8 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری برای احداث پایانه های کانتینری و مخازن فرآورده های نفتی در اراضی این بندر توسط بخش خصوصی جهت نگهداری کالا به منظور واردات، صادرات، ترانزیت و سوآپ صورت گرفته است.
معاون عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین اضافه کرد: در حال حاضر، حدود 50 کیلومتر خط ریلی در بندر شهید رجایی ایجاد شده تا قطارهای ترانزیتی بتوانند در این مسیر تردد کنند.
وی افزود: ظرفیت ایجاد شده در بخش ریلی کانتینری این بندر 700 هزارTEU   کانتینر در سال است که ترانزیت کالا را پشتیبانی می کند.
لازم به ذکر است، سفر استاندار ایالت مانگستائوی قزاقستان به هرمزگان و بازدید از بزرگترین بندر تجاری ایران در حالی صورت گرفت که وی پیش از این، از بنادر تجاری استانهای مازندران و گلستان دیدن کرده بود. این استان ها در دو سوی مسیر ترانزیتی کشور ایران واقع شده اند که به عنوان کریدور شمال- جنوب شناخته می شود.
یادآور می شود، مجتمع بندری شهید رجایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه 88 میلیون تن کالا، در فاصله 23 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و بیش از 55 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. 
این مجتمع بندری که بزرگترین بندر تجاری ایران محسوب می شود، با بهره مندی از 18 دستگاه جرثقیل دروازه ای(گنتری کرین) و 4800 هکتار محدوده عملیاتی و پسکرانه، تخلیه و بارگیری حدود 90 درصد کالاهای کانتینری کشور را انجام می دهد.
بندر شهید رجایی ضمن بهره مندی از حدود 40 پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور، با ظرفیت 6 میلیون TEUکانتینر در سال، حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالاهای عمومی به ویژه محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفت خام در این بندر انجام می شود.





ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.