حمایت از طرحهای فناورانه حوزه دریا مشروط به داشتن کارفرما است
تین نیوز | دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دستاوردهای فناورانه حوزه دریا به شرطی مورد حمایت این ستاد قرار میگیرند که از پیش برای آنها کارفرمایی در نظر گرفته شده باشد که محصول تولیدی کاربردی شود.
محمدسعید سیف در توضیح ارتباط این ستاد با پژوهشکدههای حوزه دریا گفت: در دانشگاهها جلسات مختلف و همکاریهایی را آغاز کردهایم که مهمترین آن انعقاد تفاهمنامه همکاری معاونت علمی و وزارت علوم است.
وی توضیح داد: بر اساس این تفاهمنامه ما میتوانیم از پژوهشسراهای فعال در حوزه دریا، اساتید فعال و غیره حمایت کنیم. البته این امر مشروط بر این است که تحقیقات و پروژههای آنها در مسیر هدفی برای دستگاههای دولتی باشد تا ما بتوانیم بخشی از پروژه را تأمین مالی کنیم.
سیف افزود: در خصوص پایاننامههای حوزه دریا نیز حمایتهای مالی انجام میدهیم. ضمن این که گرنتهای پژوهشی با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران ایجاد کردهایم که طی آن از اساتیدی که بخواهند در حوزههای مهم فناوری دریایی کار کنند، حمایت کنیم.
وی معتقد است تمام حمایتهای ذکر شده و شروط ضمن آن در این جهت است که دستاوردهای فناورانه حوزه دریا رشد بیشتری داشته باشد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی خاطرنشان کرد: وجود یک کارفرما که فناوری تولید شده مورد نیازش باشد، نکته مهمی در این حمایتها است. پس عملاً تمامی این حمایتها منجر به رفع نیاز یا تولید یک فناوری ضروری در حوزه دریا منجر خواهد شد.
وی درباره برنامههای این ستاد برای توسعه سواحل مکران گفت: عملاً نیازهای مختلفی از بعد فنی و صنعتی برای توسعه این حوزه مطرح است. در این راستا شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای مربوطه باید آن را فراهم کنند. اما ما به عنوان یک پشتیبان ابزاری را که در اختیار داریم، برای بهرهبرداری در اختیار آنها قرار میدهیم.
سیف توضیح داد: برای شناخت بیشتر به این منظور که بتوانیم با برنامه در مسیر توسعه سواحل مکران قدم بگذاریم، در حال برنامهریزی مطالعاتی هستیم تا فرصتهای توسعه فناوری و استفاده از فناوریهای نو را در سواحل مکران مورد مطالعه قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم تا این فرصتها را دستهبندی کنیم و در سالهای آینده بتوانیم حوزه دریایی را در سواحل مکران بیشتر توسعه دهیم.