بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

هند، گرجستان را جایگزین ایران کرد

این تنها اقدام هندوستان برای دور زدن بندر چابهار (که یک شرکت هندی راهبری آن را در دست دارد)، نیست چرا که از هفته گذشته هند ارسال محموله های مورد نیاز روسیه را نیز از مسیر بنادر گرجستان آغاز کرده است.

تین نیوز |

یک رسانه هندی نوشته است که؛ طی هفته گذشته، ده ها کانتینر مملو از برنج، چای، قهوه و غذاهای دریایی از مبدا هند و از طریق بنادر گرجستان به روسیه ارسال شده اند و می توان گفت که هندوستان مسیر دسترسی دریایی جایگزین برای ارسال محموله های تجاری به سمت روسیه را پیدا کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، اسفند ماه سال گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه هند انتقال محموله های گندم اهدایی به افغانستان را از مسیر پاکستان از سر می گیرد.

این تصمیم از سوی هندوستان در شرایطی اتخاذ شد که پس از توافق چابهار بین ایران، هند و افغانستان قرار شده بود، محمولات ترانزیتی و گندم اهدایی از مبدا هندوستان از طریق بندر چابهار به افغانستان منتقل شوند چنانکه در سال ۱۳۹۹ و تا پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، حدود ۷۵۰۰۰ تن گندم اهدایی از مبدا بندر کاندلای هند با ۳۲۴۵ کانتینر در قالب ۱۰ پارتی با کشتی های مختلف در بندر شهید بهشتی چابهار تخلیه و با حمل جاده ای از طریق مرز میلک به افغانستان ارسال شده بود.

اما پس از وقفه ای در ارسال این محموله ها، هند تصمیم گرفت ارسال محموله های اهدایی خود را مجددا از طریق پاکستان شروع کند.

این تنها اقدام هندوستان برای دور زدن بندر چابهار (که یک شرکت هندی راهبری آن را در دست دارد)، نیست چرا که از هفته گذشته هند ارسال محموله های مورد نیاز روسیه را نیز از مسیر بنادر گرجستان آغاز کرده است.

در حالی مسئولان کشورمان انتظار دارند با تداوم بحران مسکو - کیف، مقدار ترانزیت کالا از مبدا هندوستان به روسیه از مسیر ایران رشد کند و درآمدهای ترانزیتی و اشتغال ناشی از آن افزایش پیدا کند، اما منابع خبری هند اعلام کرده اند ترانزیت کالاهای هندی به سمت روسیه از مسیر گرجستان شروع شده است.

یک رسانه هندی (سایت خبری ایندیا سی ترید نیوز) چنین نوشته که؛ طی هفته گذشته، ده ها کانتینر مملو از برنج، چای، قهوه و غذاهای دریایی از مبدا هند و از طریق بنادر گرجستان به روسیه ارسال شده اند و می توان گفت که هندوستان مسیر دسترسی دریایی جایگزین برای ارسال محموله های تجاری به سمت روسیه را پیدا کرده است.

پس از آنکه خطوط کشتیرانی بزرگ بین المللی جهان تردد به بنادر روسیه را متوقف کرده اند و تجارت بین روسیه و اکثر کشورها متوقف شد، دولت هند کمیته ای به ریاست آنیل دیولی، مدیر اجرایی انجمن ملی مالکان کشتی هند را تشکیل داد که به بازرگانان هندی کمک کند تا راه های دسترسی به شیوه های حمل و نقل جایگزین را بیابند.

گزارش ها حاکی از آن است که پس از آنکه دو بانک روسی امکان انجام پرداخت ها به روپیه و روبل را فراهم ساختند، هند بار دیگر ارسال کالا به روسیه را آغاز کرده است.

بعد از ۲۴ فوریه و در پی حمله روسیه به اوکراین و خالی شدن تدریجی قفسه های فروشگاه های روسی، این اولین باری است که کالا به شکل گسترده از هند به روسیه صادر می شوند.

به گفته تاجران هندی، بانک های Sberbank و Alfa Bank، تجارت دوجانبه بین روسیه و هندوستان را تسهیل می کنند.

مقامات هر دو کشور طرح هایی را در مورد چگونگی شروع مجدد تجارت و پرداخت ها به ویژه بر پایه روپیه و روبل، ارائه کرده اند.

هندوستان یکی از متحدان بزرگ روسیه محسوب می شود که از زمان آغاز جنگ و اعمال تحریم های مختلف سیاسی و اقتصادی غربی ها علیه روسیه، روابط نزدیک خود را با مسکو حفظ کرده و اکنون نفت خام روسیه را با قیمت ارزان تر از بازار، از مسکو می خرد.

آجی ساهای، مدیر کل و مدیر عامل فدراسیون سازمان های صادراتی هند، گفت که معاملات با روسیه از طریق بانک روسی "Sberbank" صورت می پذیرد.

همچنین آشوین شاه، یکی از صادرکنندگان برنج، گفت: هفته گذشته ۶۰ کانتینر که هر کدام شامل ۲۲ تن برنج بوده اند، به روسیه صادر کرده ایم.

وی افزود که پرداخت های این معامله از طریق "آلفا بانک" روسیه و بانک هندی "ماهاراشترا" انجام شده است.

هند سالانه ۸ میلیارد دلار تجارت با روسیه دارد که واردات آن در برگیرنده حدود ۵/۵ میلیارد دلار و شامل نفت و الماس است.

همچنین عمده صادرات هندوستان به روسیه دارو، ماشین آلات، برنج و سایر مواد غذایی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.