بازدید سایت : ۴۴۵۱۴
| کد خبر ۲۹۵۳۵۳
کپی شد

از ۱۳۸۵ تا کنون بندر نوشهر همچنان در ‌انتظار راه دسترسی / هفت هزار میلیارد اعتبار و هیچ!

از سال ۱۳۸۵، ساخت راه دسترسی مستقیم به بندر نوشهر که به باور کارشناسان نیاز روز منطقه برای توسعه اقتصادی و افزایش تبادلات تجاری است، همچنان با وعده های بی نتیجه مسئولان به سرانجام نرسیده است.

از ۱۳۸۵ تا کنون بندر نوشهر همچنان در ‌انتظار راه دسترسی / هفت هزار میلیارد اعتبار و هیچ!
تین نیوز |

از سال ۱۳۸۵، ساخت راه دسترسی مستقیم به بندر نوشهر که به باور کارشناسان نیاز روز منطقه برای توسعه اقتصادی و افزایش تبادلات تجاری است، همچنان با وعده های بی نتیجه مسئولان به سرانجام نرسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، این طرح در سال ۱۳۸۵ در سه مرحله به طول حدود ۲ کیلومتر مسیر رفت و برگشت با هدف برقراری ارتباط میان بندرخشکی واقع درحاشیه کمربندی با بندر نوشهر، شتاب بخشی در فرآیند تخلیه و بارگیری کالا، رفع معضل ترافیک شهری، ساماندهی تریلرهای حامل بار در بندر خشک، رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال مصوب شد که به علت مسائل زیست محیطی و کمبود اعتبارعملیاتی نشد.

در یکم آذر ماه سال ۱۴۰۰ هم پس از سال ها کش و قوس های اداری سرانجام موضوع عملیاتی شدن این طرح با تخصیص اعتباری بالغ بر هزار میلیارد ریال مطرح و رسانه ای شد و در آن نشست معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی وقت وعده داد این طرح باید مدت سه سال به سرانجام برسد که چنین نشد.
درحالی که ساخت این راه یکی از شاخص ترین طرح های عمرانی منطقه ویژه اقتصادی نوشهر است که با بهره برداری از آن افزون بر برقراری پیوند میان بندرخشک واقع درحاشیه کمربندی با بندرنوشهر، بلکه شاهد شتاب بخشی در فرآیند تخلیه و بارگیری کالا و رفع معضل ترافیک شهری با ساماندهی تریلرهای حامل بار در بندر خشک و به تبع آن رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی محقق خواهد شد.
اکنون پس از استقرار دولت چهاردهم، از آنجایی که یکی از محوری ترین راهبرد آن، سامان دادن به طرح های نیمه تمام تاریخی که از دولت های گذشته به عنوان میراثی ماندگار در اختیار گرفته بود، شتاب بخشی و تقویت تجهیزات و امکانات در دستور کار قرار گرفت و نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ادامه ساخت این راه دسترسی اختصاص داده شد.
برابر آمار منابع رسمی، تاکنون برای اجرای این طرح نزدیک هفت هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که همچنان به سرانجام نرسیده است و برابر شنیده ها در مسیر اجرای این طرح تعدادی از پلاک های متعلق به اشخاص وجود دارد که بنا به گفته مسوولان دست اندرکار باید با هم افزایی و همراهی متولیان مرتبط در قالب نشستی در استان این مشکل حل و فصل شود.
طبق گزارش مسوولان اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران منطقه ویژه اقتصادی نوشهر، تعداد ۱۰۷ پلاک مسکونی در مسیر اجرایی طرح در بستر و حاشیه رودخانه ماشلک شناسایی شده که از این تعداد، ۵۶ مورد آن نیاز به تملک داشت که بیش از ۵۰ مورد آن تملک شده و تعداد سه مورد بنا به دلایلی هنوز تملک نشده است.

طرح راه دسترسی بندر نوشهر تکمیل شود

در این ارتباط فرماندار نوشهرتکمیل پروژه راه دسترسی بندر را از طرح های کلیدی توسعه اقتصادی شهرستان بیان کرد.
شاهرخ جهانشاهی  در نشست با مدیرکل بنادر مازندران با اشاره به اینکه اکنون شهرستان نوشهر به عنوان یک شهرستان بندری شناخته می شود، گفت: توسعه گردشگری دریایی و نفع این شهرستان از اقتصاد دریا محور بی شک منجر به رشد و توسعه نوشهر می شود و بر حمایت همه جانبه مسئولان دستگاه های اجرایی شهرستان از طرح های توسعه بندر به عنوان یک بنگاه اقتصادی مهم در شهرستان نوشهر تأکید کرد.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت تکمیل پروژه راه دسترسی بندر نوشهر به عنوان یکی از پروژه های کلیدی برای توسعه اقتصادی و بهبود زیرساخت های حمل و نقل این بندر، با اشاره به نقش حیاتی این پروژه در افزایش دسترسی به بندر و تسهیل در جابجایی کالا، اظهار داشت که تکمیل هرچه سریع تر این مسیر می تواند به رونق بیشتر اقتصادی شهرستان و منطقه کمک کند.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.
منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می رود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.