بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

جزئیات فرآیند جدید صدور و وصول چک

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت:‌ طرح و رنگ چک‌های صیاد گلبهی است و از فردا (چهارشنبه ۲۹ شهریور) در شعب بانک‌ها ارائه و توزیع می‌شود.

 جزئیات فرآیند جدید صدور و وصول چک
تین نیوز |

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت:‌ طرح و رنگ چک‌های صیاد گلبهی است و از فردا (چهارشنبه ۲۹ شهریور) در شعب بانک‌ها ارائه و توزیع می‌شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ناصر حکیمی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در مراسم رونمایی از سامانه صیاد با بیان اینکه با استفاده از این سامانه صدور چک در همه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری مجاز کشور یکدست و استاندارد خواهد شد افزود: در حال حاضر چک‌ها به صورت غیر متمرکز در شعب بانک‌ها صادر می‌‌‌‌‌شود و در اختیار مشتریان قرار می‌‌‌‌‌گیرد، در این فرآیند ممکن است خللی بوجود آید و بر اثر مشکل یا سهل انگاری برای کسی که سابقه چک برگشتی دارد و یا حساب او مسدود شده است مجدداً دسته چک صادر شود.

وی همچنین گفت: چک‌‌‌‌های موجود تا 15 اردیبهشت ماه 97 دارای اعتبار است و درخواست و دریافت از طریق اینترنت بانک انجام می‌‌‌‌‌شود و گیرنده چک می‌‌‌‌‌تواند از طریق پیامک استعلام چک‌ها را انجام دهد.

  • آشنایی با شاخه‌های مختلف بانکداری الکترونیک

این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه امیدواریم با راه‌اندازی سامانه صیاد که از امروز (سه‌شنبه 28 شهریور) فعالیت خود را آغاز می‌‌‌‌‌کند، اطمینان و اعتماد به چک بیشتر شود و این ابزار به عنوان یکی از ابزار‌‌‌‌های تامین مالی خرد و پرداخت باشد، اظهارداشت:‌ چک‌هایی که برای بعد از این تاریخ صادر شده است، از اعتبار ساقط نمی‌شود و به قوت خود باقی است.

ناصر حکیمی در خصوص ویژگی بارز سامانه صیاد گفت: ویژگی بسیار مهم سامانه صیاد این است که یک شماره منحصر به فرد بر روی هر برگ چک درج می‌‌‌‌‌شود که دریافت کننده چک می‌‌‌‌‌تواند این رقم را به سامانه پیامکی بانک مرکزی ارسال کند و در همان لحظه از سوء سابقه صاحب چک مطلع شود.

وی افزود: اگر مشکلی وجود داشته باشد همان لحظه گیرنده پیامک مطلع می‌‌‌‌‌شود و می‌‌‌‌‌تواند قبل از اینکه چک را دریافت کند معامله را قطعی نکند، این موضوع اطمینان نسبی به افراد می‌‌‌‌‌دهد که اصالت چک اطمینان بخش است و ضمن آنکه وضعیت صاحب چک استعلام شده است.

معاون فناوری‌‌‌‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه این طرح با همت کارشناسان بانک مرکزی به منظور رفع مشکلات فعلی کاربری چک پیاده‌سازی شده است، افزود: با استفاده از این سامانه در دو بعد شکلی و فرآیندی، تحولات مهمی از جمله اعتبارسنجی یکپارچه، کنترل دقیق اهلیت متقاضی دسته چک پیش از صدور و استعلام وضعیت عملکرد صادرکننده چک را ایجاد خواهد داشت.

ناصر حکیمی با تاکید بر اینکه استانداردسازی برگه چک نقش مهمی را در پیشگیری از جعل ایفا می‌‌‌‌‌کند و به ذینفع چک امکان می‌دهد تا از اصالت آن با توجه به یکپارچگی مولفه‌های امنیتی و ظاهری در تمام بانک‌ها اطمینان حاصل کند گفت: با توجه به اصلاح فرایند صدور و کارسازی چک، امکان استعلام وضعیت صادرکننده چک برای گیرنده‌ ذینفع آن به هنگام معامله و پیش از پذیرش آن از سامانه متمرکز فراهم خواهد شد.

وی افزود: این امر باعث کاهش مخاطره پذیرش چک توسط ذینفعان شده و با افزایش مسئولیت صادرکنندگان چک اصلاح رفتاری را سبب خواهد شد. ضمن آنکه امید می‌رود با اصلاح فرایند و رفتار صادرکنندگان چک، اعتماد به این ابزار پولی ارتقا یافته و همزمان با تسهیل مراودات تجاری مشتریان، حجم پرونده‌های قضایی مرتبط با چک تعدیل شود.

گفتنی است، در این جلسه اعضای شورای پول و اعتبار ضمن تقدیر و تشکر از بانک مرکزی به منظور طراحی و اجرایی کردن سامانه صیاد تاکید کردند این اقدام گامی موثر در راستای شفافیت اطلاعاتی در زمینه چک است که خوشبختانه امروز شاهد به ثمر نشستن تلاش‌‌‌‌های مجموعه بانک مرکزی در این راستا هستیم.

 
 

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.