◄ 4 عامل تاثیرگذار بر تجارت چند جانبه
تجارت دو جانبه یا چند جانبه هر کشور تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، سطح توسعه اقتصادی و عوامل سیاسی قرار دارد.
تجارت دو جانبه یا چند جانبه هر کشور تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، سطح توسعه اقتصادی و عوامل سیاسی قرار دارد.
به گزارش تیننیوز، معاون امور تعرفهای سازمان بنادر و دریانوردی این مطلب را در جمع فعالان و کارشناسان بخش بنادر و دریانوردی در یک گروه تلگرامی در پاسخ به این پرسش مطرح کرد که «با توجه به عوامل تاثیرگذار شامل سازمان توسعه تجارت، اتاقهای بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و ... بر تجارت خارجی کشورها، ریلگذاری روابط تجاری خارجی کشور و توسعه آن چگونه و توسط چه نهادی صورت میگیرد؟».
خسرو سرایی با تاکید بر اینکه تجارت دو جانبه یا چند جانبه هر کشور تحت تاثیر موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، سطح توسعه اقتصادی و عوامل سیاسی قرار دارد، گفت: موقعیت جغرافیایی، آب و هوای معتدل، گستردگی مناطق ساحلی، حملونقل مناسب و... مناسب برای توسعه تجارت بین المللی است.
وی منابع طبیعی را دومین عامل تاثیرگذار بر تجارت دو جانبه یا چند جانبه هر کشور دانست و اظهار داشت: دارا بودن انواع منابع طبیعی، مستقیما بر تجارت بین المللی محصولات اولیه و ساخته شده یک کشور تاثیر میگذارد.
این کارشناس لجستیک سطح توسعه اقتصادی کشورها را سومین عامل تاثیرگذار بر تجارت دو یا چندجانبه کشورها ذکر کرد و گفت: سطح توسعه اقتصادی میتواند به طور مستقیم بر ساختار تجارت خارجی و موقعیت در تجارت بین المللی تاثیر بگذارد.
به گفته وی تجارت خارجی کشورهای ایالات متحده، ژاپن و اتحادیه اروپا با سطح توسعه اقتصادی بالا، و در کشورهای در حال توسعه اقتصاد نسبتا عقب مانده، مثالهای عینی مناسبی هستند.
سرایی با بیان اینکه عوامل سیاسی نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار بر تجارت دو یا چند جانبه کشورهاست، خاطرنشان کرد: روابط سیاسی با جهان و سیاست یک کشور نیز تاثیر زیادی بر تجارت بینالمللی دارد.