◄ ایران به آسهآن پیوست
با دستور حسن روحانی، رئیسجمهور، ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوبشرقی آسیا (آسهآن) پیوست.
با دستور حسن روحانی، رئیسجمهور، ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوبشرقی آسیا (آسهآن) پیوست.
به گزارش تیننیوز به نقل از مهر، لایحه پیوستن ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوبشرقی آسیا موسوم به «آسهآن» پس از ایراد شورای نگهبان و اصرار مجدد مجلس بهمنظور تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود که درنهایت در جلسه ۱۶ تیرماه مجمع، مصوبه مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفت.
در متن ابلاغیه رئیسجمهور به وزارت امور خارجه، آمده است:
در اجرای اصل ۱۲۳ قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوبشرقی آسیا» که در جلسه علنی روز سهشنبه ۲۲ خردادماه ۹۷ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۶/ ۰۴/ ۱۳۹۷ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد و طی نامه شماره 233/ 32063 مورخ 25/ 04/ 1397 مجلس شورای اسلامی واصلشده، جهت اجرا ابلاغ میشود.
همزمان سفیر آکرودیته سنگاپور در ایران گفت که تهران و سازمان آسهآن قرار است یک تفاهمنامه همکاری با یکدیگر امضا کنند.
به گزارش شبکه بلومبرگ، اونگ کنگیانگ سفیر آکرودیته سنگاپور در ایران گفت که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران قرار است در نشست اتحادیه کشورهای جنوبشرقی آسیا که از سیام ژوئیه در سنگاپور آغاز خواهد شد یک تفاهمنامه همکاری با این سازمان امضا کند. سفیر سنگاپور که پیشازاین مدیرکل آسهآن بوده است، تاکید کرد: کشورهای عضو این سازمان از هرکسی که بخواهد پیمان همکاری امضا کند، استقبال خواهد کرد.
آسهآن یک سازمان بینالمللی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی واقع در آسیای جنوبشرقی است که در ۸ اوت ۱۹۶۷ توسط تایلند، اندونزی، مالزی، سنگاپور و فیلیپین برای همبستگی علیه گسترش کمونیستها در ویتنام و شورشهای درون مرزهای خود این کشورها تاسیس شد.
پس از نشست بالی در سال ۱۹۷۶ این سازمان بیشتر به سیاست همکاری اقتصادی روی آوردهاست و سایر کشورها (منجمله خود رژیم کمونیست در ویتنام) عضو آن شدهاند.
اعضای کنونی این سازمان شامل اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، برونئی، ویتنام، لائوس، میانمار و کامبوج است.