تورم تیر ۸.۷ درصد شد
نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ به ٨.٧ درصد رسید که نسبت به خردادماه که ٨.٢ درصد بود، ٠.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ به ٨.٧ درصد رسید که نسبت به خردادماه که ٨.٢ درصد بود، ٠.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
به گزارش تیننیوز به نقل از مهر، مرکز آمار ایران با انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف کننده مربوط به تیر ١٣٩٧ اعلام کرد: در تیر ماه امسال عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩۵) به ١٢١.۴ رسید که نسبت به ماه قبل ۴.۴ درصد افزایش نشان میدهد.
در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١٣.٨ درصد است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ١٣.٨ درصد بیشتر از تیر ١٣٩۶ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (١٠.٢ درصد) ٣.۶ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ به ٨.٧ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٨.٢ درصد) ٠.۵ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٣.٢ درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ۴.٩ درصد افزایش نشان میدهد. نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ١٠.٨ و ٧.٩ درصد است.
افزایش نرخ تورم خانوارهای شهری و روستایی
شاخص قیمت کل برای «خانوارهای شهری» کشور در تیر ماه ١٣٩٧ به عدد ١٢١.۵ رسید که نسبت به ماه قبل ۴.۶ درصد افزایش را نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١۴.٠ درصد و نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٨.٨ درصد است.
شاخص قیمت کل برای «خانوارهای روستایی» کشور در تیر ماه ١٣٩٧ به عدد ١٢٠.٩ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٢ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ١٢.٧ درصد و نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به ماه جاری برای این دسته از خانوارها ٨.٢ درصد است.
بیشترین افزایش قیمت مربوط به کدام کالاها بود؟
در ماه جاری تمامی بخش های زیر مجموعه شاخص کل با افزایش قیمت همراه بوده اند که در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه دخانیات، گروه میوه و خشکبار (کشمش پلویی)، گروه روغن ها و چربی ها (کره حیوانی)، گروه آشامیدنی ها (آب معدنی) و گروه سبزیجات (لوبیا سبز، خیار، کدو سبز) است. در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها (اجاره بها)، گروه بهداشت و درمان (خدمات بیمارستانی) و گروه تفریح و فرهنگ (تجهیزات رایانه، تبلت) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک های هزینهای
دامنه تغییرات نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیر ماه ١٣٩٧ برای دهک های مختلف هزینه ای از ٨.۴ درصد برای دهک اول تا ٨.٩ درصد برای دهک هشتم است.
برای مشاهده نمودار درصد تغییر شاخص نسبت به ماه قبل برای دهکهای مختلف هزینهای در شاخص کل و گروه های عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» و «غیر خوراکی و خدمات» و جزئیات و جداول این به فایل پیوست مراجعه کنید.