انتشار اسامی شرکت هایی از فهرست فعالان مجاز گمرک «معلق» شدند
اسامی شرکت هایی که از فهرست فعالان مجاز گمرک معلق شده اند از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران منتشر شد که چند شرکت ماشین سازی و پتروشیمی نیز در بین آنها وجود دارند.
اسامی شرکت هایی که از فهرست فعالان مجاز گمرک معلق شده اند از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران منتشر شد که چند شرکت ماشین سازی و پتروشیمی نیز در بین آنها وجود دارند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، اخیرا دو معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی گمرک ایران در راستای ابلاغ دستور العمل نحوه اخذ ضمانت نامه تعهد ذیحسابی و بن بیمه از سوی رئیس کل و تصریح ابلاغ عناوین تجمیعی شرکت های فعال اقتصادی مجاز (AEO) در بخش ضوابط الزامی عناوین شرکت های مصوب این بخشنامه جهت برخورداری از تسهیلات مصرح در بخش های مختلف را اعلام کرده اند.
الف) تعداد 676 شرکت طی هفت سال گذشته از سوی کمیته مرکزی فعالان اقتصادی مجاز به عنوان AEO تعیین و طی بخشنامه های متعدد به گمرکات اجرایی کشور ابلاغ شده است فهرست پیوست، تجمیع عناوین ابلاغی طی سنوات قبل تاکنون بوده و شرکتهای اعلامی مشمول برخورداری از تسهیلات سطح تعیین شده میباشند. لازم به ذکر است خروج هر شرکت از فهرست یاد شده صرفاً منوط به اعلام مراتب از سوی دبیرخانه کمیته مرکزی (دفتر مدیریت اطلاعات و برنامه ریزی خواهد بود.
ب) در خصوص سطوح تعیین شده در فهرست که در راستای اجرایی شدن بخشنامه شماره 4782775 مورخ 1399/04/31 انجام گردیده است، تاکنون تعداد 73 شرکت در سطح 2؛ 53 شرکت در سطح 3 و سایر شرکتها (550شرکت) به عنوان فعالان سطح یک تلقی شده و تسهیلات مرتبط با هر سطح به آنها تعلق خواهد گرفت.
در خصوص عناوین ابلاغی آتی نیز مطابق سطوح تعیین شده در بخشنامه میبایست تسهیلات به شرکتها ارائه گردد. هر گونه تغییر سطح در شرکتها منوط به داشتن شرایط متقاضی تصویب کمیته و ابلاغ دبیرخانه خواهد بود.
ج) با عنایت به ضرورت اعمال ضوابط ابلاغی بانک مرکزی در خصوص آن دسته از شرکت های AEO که نسبت به انجام تعهد بازگشت ارز صادراتی اقدام ننموده اند و ذیل ستون وضعیت تعلیق به عنوان مشمولان تعلیق مشخص شده اند، می بایست از ارائه تسهیلات AEO به آنها خودداری گردد. بدیهی است در صورت تغییر وضعیت بدهی آنها متعاقبا مراتب رفع تعلیق به صورت بخشنامه اطلاع رسانی خواهد گردید.
لازم به ذکر است که در وضعیت مشمول تعلیق محدودیتی برای فعالیت تجارت خارجی شرکت ها وجود نداشته و گمرک صرفا در خصوص ارائه تسهیلات AEO می بایست به صورت مقطعی تا زمان ایفاء تعهد ارزی، محدودیت ایجاد نمایند.