بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

قبرستانی از هواپیماهای زمین‌ گیر داریم

وزیر صمت گفت: در فرودگاه مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین گیر وجود دارد که وقتی دلیل آن را سوال می کنیم می گویند به دلیل تحریم ها و مسائل دیگر این هواپیماها دارای نقص فنی هستند و مثلاً موتور ندارند، لذا من در اینجا از شرکت های دانش بنیان می خواهم این مسائل را حل کنند.

 قبرستانی از هواپیماهای زمین‌ گیر داریم
تین نیوز |

وزیر صمت گفت: در فرودگاه مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین گیر وجود دارد که وقتی دلیل آن را سوال می کنیم می گویند به دلیل تحریم ها و مسائل دیگر این هواپیماها دارای نقص فنی هستند و مثلاً موتور ندارند، لذا من در اینجا از شرکت های دانش بنیان می خواهم این مسائل را حل کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، عباس علی آبادی امروز در نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان، اظهار داشت: برای بهتر بودن فقط باید تلاش کنیم و اگر تلاش کنیم به همه چیز می رسیم.همه دولت ها تلاش می کنند تا با توسعه، رفاه بیشتری را برای مردمشان داشته باشند، اما توسعه پایدار کشورها ریسک هایی دارد و برای دستیابی به آن، مشکلات و سختی هایی وجود دارد که باید زیرساخت های آن را فراهم کرد.

وزیر صمت با بیان اینکه اقتصاد بزرگ و قوی در گرو افزایش تعداد بنگاه های بزرگ و قوی است، افزود: مهمترین ریسک ها در کوتاه مدت و بلندمدت ریسک های زیست محیطی و اجتماعی هستند که به طور خاص با اقتصاد در ارتباط است.

وی به دلایل اهمیت بنگاه های بزرگ اشاره کرد و گفت: این بنگاه ها توان بالا برای انجام تحقیق و توسعه دارند و همچنین از توان بالا برای هزینه در بازاریابی برخوردارند، ضمن اینکه توان بالایی برای هزینه در توسعه صادرات و غیره دارند.

وزیر صمت افزود: از طرفی می دانیم سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه ضامن بقای توسعه پایدار است، سهم هزینه کرد در تحقیق و توسعه از GDP در کشورهای عضو سازمان های همکاری های اقتصادی و توسعه کشورهای عضو OECD در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ بین ۴ تا ۵ درصد بوده است.

تنها ۷۰ شرکت دانش بنیان با ویژگی های خصوصی در صنایع پیشرفته فعال هستند

وی اظهار داشت: اگرچه کل شرکت های دانش بنیان کشور ۸۹۹۵ مورد است، اما تعداد شرکت های فعال در صنایع پیشرفته و دانش بنیان با ویژگی های خصوصی و دارای پروانه بهره برداری و فروش بیش از ۵ میلیون یورو کمتر از ۷۰ شرکت است که البته گزارش های جهانی حاکی از آن است که راندمان خوبی داشته اند.

علی آبادی اظهار داشت: تمرکز سیاستگذاران کشور تاکنون افزایش کمی شرکت های دانش بنیان کوچک مقیاس و در نتیجه رشد تعداد اندکی از شرکت ها بوده است.

وی افزود: برای اینکه به رشد ۸.۵ درصدی سالانه صنعت و رشد ۱۳ درصدی سالانه معدن و ۲۳ درصدی سالانه غیرنفتی در برنامه هفتم توسعه برسیم، باید اقدامات خاصی را انجام دهیم.

وی با اشاره به اهداف مورد نظر رهبری در رشد کشور گفت: ما امسال اگر به رشد مورد نظر رهبری دست نیابیم و اگر بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت علوم، وزارت صمت و معاونت علمی و غیره کار را کارستان نکنند، در واقع جفا کرده ایم.

ابرچالش های تولید از دیدگاه وزیر صمت

وی در ادامه با اشاره به ابرچالش های تولید گفت: ازجمله ابرچالش های تولید، ناپایداری مدیریتی است، متأسفانه در برخی وزارتخانه ها شاهد آن هستیم که یک دیوار کامل از عکس وزرا پوشانده شده است و بعضاً با تغییر یک وزیر شاهد تغییر مدیران و معاونان هستیم و معتقدم باید آدم ها را تغییر داد نه اینکه جایگاه مدیریتی آنها را تغییر داد.

وی در ادامه با لحن آمیخته به شوخی گفت: باعث و بانی ناپایداری مدیریتی همین مجلسی ها هستند که تعدادی از آنها امروز در اینجا نشسته اند (این صحبت وزیر صمت با تشویق حضار مواجه شد).

علی آبادی همچنین با اشاره به چالش دیگر تولید با عنوان مداخلات زیان بار ادامه داد: البته می خواستیم بگوییم مداخلات زیان بار نمایندگان مجلس که آن را حذف کردیم (لحن وزیر صمت در اینجا نیز با شوخی آمیخته بود).

وی گفت: برای حضور وزیر اقتصاد در این رویداد کلی التماس کردم، اما از حضور ایشان تشکر می کنم.

علی آبادی در ادامه به چالش های دیگر تولید اشاره کرد و گفت: عدم تناسب فرایندها و ساختارهای دولت با جهش تولید، فقدان رهبری واحد در تولید و کمبود تمرکز از دیگر چالش های تولید است.

وی با اشاره به برنامه تولید اظهار داشت: برخی ترس دارند که کار کنند و معتقدند که اگر کار کنند یقه آنها را می گیرند.

وزیر صمت در ادامه با اشاره به ۷ جهت گیری سیاستی در حوزه دانش بنیان ها اشاره کرد: تولید صادرات محور و گذر از مونتاژکاری، ارتقای بهره وری و رقابت پذیری، کاهش ارزبری و عدم خام فروشی، اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری، ایجاد ثبات در مدیریت و فضای کسب و کار، بازبینی سازوکارهای نظارتی و بازرسی و همچنین تعهد به محیط زیست، جهت گیری سیاستی ما در این حوزه است.

رانتی برای خودروسازان در کار نیست

وی بیان داشت: چرا باید به خودروساز رانت بدهیم و بعد حساب کشی کنیم؟ خودروسازان باید بدانند که هیچ رانتی در کار نیست و باید روی پای خود بایستد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: سالانه ۲ میلیون خودرو در کشور اضافه می شود لذا باید برای کاهش مصرف بنزین آنها به سمت برقی شدن خودروها حرکت کنیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۹ هزار واحد صنعتی راکد در کشور وجود دارد، گفت: بسیاری از آنها دانش بنیان بوده اند لذا یکی از اهداف ما تمرکز بر روی این شرکت ها است، همچنین از دیگر اهداف ما توسعه پلتفرم ها و شرکت های صنعتی از طریق ایجاد خوشه های بزرگ مقیاس است.

علی آبادی گفت: جایگزینی خودروهای برقی و تأمین برق مورد نیاز صنایع از طریق تکمیل نیروگاه های سیکل ترکیبی و افزایش بهره وری و تأمین آب صنایع و استفاده از سوخت های پاک نیز از مواردی است که بر روی آن تمرکز خواهیم کرد.

در فرودگاه مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین گیر وجود دارد

وزیر صمت اظهار داشت: در فرودگاه مهرآباد قبرستانی از هواپیماهای زمین گیر وجود دارد که وقتی دلیل آن را سوال می کنیم می گویند به دلیل تحریم ها و مسائل دیگر این هواپیماها دارای نقص فنی هستند و مثلاً موتور ندارند، لذا من در اینجا از شرکت های دانش بنیان می خواهم این مسائل را حل کنند.

وی افزود: در روایتی از آینده صنعت دانش بنیان، هم می توان مسیر قبلی را رفت یعنی از دست دادن مرجعیت فناوری یا مهاجرت سرمایه انسانی و غیره و هم می توان مسیر را تغییر داد و به قطب فناوری منطقه تبدیل شد، که قطعاً مسیر دوم درست است، باید خوب باشیم و برای خوب بودن تلاش لازم است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.