شرط استفاده از کارت های اعتباری روسی در تجارت ایران
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه استفاده از کارت های پرداخت در تسویه حساب تاجران ایرانی با روسیه مشروط به تک نرخی شدن ارز در کشور است.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه استفاده از کارت های پرداخت در تسویه حساب تاجران ایرانی با روسیه مشروط به تک نرخی شدن ارز در کشور است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، کامبیز میرکریمی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درباره امکان به کارگیری روش های جدید در تسویه حساب تاجران دو کشور گفت: تسویه حساب از طریق کارت های پرداخت ممکن و امکانات فنی آن فراهم است زیرا شبکه بانکی ایران و روسیه به یکدیگر متصل هستند.
وی افزود: روبل هم به عنوان ارزی قابل قبول شناخته شده و تاجران و گردشگران این واحد پولی را در معاملات خود استفاده می کنند، افزون بر اینها اقتصاد روسیه اقتصاد بزرگی است و کشورهای اقماری روسیه از روبل در سیستم بانکی خود استفاده می کنند. البته کارت پرداخت روسیه که به «میر» شهرت دارد نمی تواند جایگزین ویزاکارت و مسترکارت شود با اینکه معتبر است؛ این کارت پیش از این در ترکیه هم استفاده می شد که پس از تحریم ها استفاده از آن در این کشور متوقف شد والبته هنوز در ارمنستان کاربرد دارد.
میرکریمی ادامه داد: با این حال چالشی که در مورد استفاده از کارت های پرداخت در تبادلات تجاری بین ایران و روسیه وجود دارد این است ست که اعتبار موجود در این کارت ها در شرایط چندنرخی بودن ارز در ایران با کدام یک از نرخ های ارز کشور باید تبدیل شود؟
عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: در صورت تغییر سیاست های بانک مرکزی می توان این مدل از تسویه حساب را اجرا کرد.
وی در مورد استفاده از ارزهای دیجیتالی مانند روبل دیجیتال و ریال دیجیتال در معاملات طرفین گفت: این موضوع فعلا در حد یک ایده است البته ارزهای دیجیتال مرسوم در حال حاضر به صورت محدود در تسویه حساب های تجار بخش خصوصی استفاده می شود.
وی در نهایت یادآور شد: تسویه حساب از طریق کارت های پرداخت یا ارزهای دیجیتال به این معنا نیست که تجار می توانند از عرضه ارز در سامانه نیما شانه خالی کنند و تعهدات ارزی به قوت خود باقی هستند.