◄ فشار بانک ها بر صنایع و تولیدکنندگان ریلی/ خون صنایع مکیده می شود
کشور با مشکل نقدینگی روبه رو است و فشار این کمبود روی تولیدکنندگان قرار دارد و در چنین شرایطی بانک ها هم که باید نقش تسهیل گری داشته باشند، به صنعت فشار می آورند.
دبیر انجمن صنایع ریلی ایران با انتقاد از رویه بانک ها در مواجهه با صنایع از فشار آنها بر صنایع به جای ایفای نقش تسهیل گری در تامین نقدینگی تولیدکنندگان خبر داد.
به گزارش تین نیوز، رحمت اله پوربابایی گفت: در تمام دنیا بانک ها به گونه ای عمل می کنند که وقتی کالایی از تولیدکنندگان خریداری می شود، بانک ها برای حمایت از آنان از طریق لیز، فایناس یا یوزانس وارد عمل می شوند.
وی با بیان این که اما بانک ها در ایران فقط به فکر بهره هستند، خاطرنشان کرد: پیمان عقود اسلامی در بانک ها کاملا در حد شعار است و بهره های آنها کاملا رباست و تعجب می کنم که چرا علما و فقها دخالت نمی کنند.
این فعال صنفی تاکید کرد: بهره بانک ها با فرمول های خودشان، تقریبا ۳۵ درصد و بدین ترتیب شرایط به گونه ای شده که آنها کنار نشسته اند و فقط خون مردم و صنایع را می مکند و همه سود صنایع و تولیدکنندگان توسط بانک ها مکیده می شود.
پوربابایی توضیح داد: دریافت وام نیز بدین شکل شده که بعد از طی تمام مراحل مختلف و هزینه های جانبی و قرار دادن تضامین نزد بانک، ۳۵ درصد وام از سوی بانک بلوکه می شود و بدین ترتیب نرخ بهره ۳۵ درصد خواهد شد.
دبیر انجمن صنایع ریلی ایران گفت: درصورت خرید ارزی از خارج از کشور هم، غیر از پنج درصدی که بانک مرکزی دریافت می کند، حداقل ۱۵ درصد مبلغ خریداری شده، باید نزد بانک بماند که دلیل این کار مشخص نیست چرا که اصل پول داده شده است.
وی تاکید کرد: الان کشور با مشکل نقدینگی روبه رو است و فشار این کمبود روی تولیدکنندگان قرار دارد و در چنین شرایطی بانک ها هم که باید نقش تسهیل گری داشته باشند، به صنعت فشار می آورند.
فیلم گفت و گوی رحمت الله پوربابایی دبیر انجمن صنایع ریلی ایران با اقتصاد ۱۲۰ در ادامه ببنید: