بازدید سایت : ۴۷۴۵۳

دستور انقلابی و خطرساز مدیرعامل راه آهن برای واگن ها!

عواقب خطرناک باز کردن ناگهانی شیر ترمز 8 هزار واگن و افزایش سوانح ریلی

دستور انقلابی و خطرساز مدیرعامل راه آهن برای واگن ها!
تین نیوز |

سیدمیعاد صالحی، مدیرعامل راه آهن ایران در حالی باز شدن شیر ترمز ۸ هزار واگن را از جمله نقاط مثبت کارنامه خود می داند و به آن می بالد که کارشناسان تاکید دارند این اقدام نه تنها افتخار ندارد بلکه به دلیل رعایت نشدن استانداردها اقدامی بسیار خطرناک است و می تواند منجر به افزایش سوانح ریلی در ۶ ماه ابتدایی امسال شود. احسان سالاری یکی از این افراد و معتقد است آمار بریدگی چرخ واگن ها دو برابر خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ترابران، اخیراً احسان سالاری، عضو کمیته فنی انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی از یک اقدام خطرناک راه آهن پرده برداشته بود.

او گفته بود: «اخیرا ۸ هزار واگن را در طول خط متوقف کردند که سوپاپ عوض کنند؛ کجا به شما اجازه داده اند که با دیزل گرم تست ترمز کنید و بعد به ۸ هزار واگن اجازه سیر دهید؟ یعنی برای یک چهارم شبکه!» سالاری سپس هشدار داده بود که  در۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ آمار بریدگی چرخ دو برابر خواهد شد.

او در توضیح این مطلب ابتدا به بیان مقدمه ای پرداخت و گفت: «یک قطار از یک لوکوموتیو و تعدادی واگن تشکیل می شود، واگن ها باید کفش ترمز داشته باشد و اگر شیر ترمز باز باشد یعنی ترمز واگن مشکلی ندارد. اما وقتی واگنی یک ایرادی داشته باشد شیر ترمز را می بندند؛ این یعنی واگن نمی تواند ترمز بگیرد. با این حال واگن می تواند همچنان در قطار قرار گیرد. واگن قبل و بعد می توانند ترمز بگیرد و این یکی نمی تواند ترمز بگیرد. عدم توانایی واگن برای ترمز هم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و فقط به خاطر کفش ترمز نیست.»

سالاری با بیان این مقدمه به اقدام خطرناک مدیرعامل راه آهن اشاره کرد و گفت: «ایشان آماری می گیرد و مطلع می شود که شیرهای ترمز ۸ هزار واگن بسته است. سپس دستور انقلابی می دهد که باید ظرف یک ماه شیر ترمز همه ۸ هزار واگن باز شود!»

عضو کمیته فنی انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی یادآور شد: «نکته ای که در همین ابتدا وجود دارد این است که چرا باید شیرهای ترمز ۸ هزار واگن بسته شده باشد. این در حالی است که هر ۳ سال یک بار همه واگن ها برای تعمیرات اساسی می روند و نهایتا ناظر راه آهن دستور حرکت صادر می کند. وقتی هر ۳ سال یک بار این اتفاق می افتد نباید شیر ترمز ۸ هزار واگن بسته باشد و واگن ها ایراد داشته باشند.»

او در ادامه با بیان کرد: «کفش ترمز واگن ۶ تا ۹ ماه بعد از تعمیرات اساسی تمام و باید عوض شود و راه آهن این مسئولیت را برعهده دارد. راه آهن ۳۲۷ ریال به ازای هر تن کیلومتر از مالکان واگن می گیرد و به ازای آن باید کفش ترمز واگن ها را تعویض کند. اگر این رقم را در کل کیلومتر راه آهن ضرب کنید عدد قابل توجهی در طول سال می شود. البته با وجود اینکه راه آهن این رقم را از همه مالکان واگن می گیرد اما این کار را انجام نمی دهد.»

سالاری گفت: «دستورالعمل اتحادیه بین المللی راه آهن ها (UIC) مقرراتی دارد که اجازه می دهد در ازای وزنی از قطار ۲ تا ۴ واگن بدون کفش ترمز در قطار باقی بمانند. آقایان از همین مقررات سال هاست استفاده می کنند و همین امر موجب شده است که در بسیاری از قطارها واگن ها کفش ترمز نداشته باشند. فقط هم به این دوره از راه آهن اختصاص ندارد و از قبل وضع همین بوده است. اما وقتی واگن ها هر ۳ سال یکبار تعمیرات اساسی می شوند باید از تعداد واگن هایی که شیرشان بسته است حداقل کم شود نه اینکه به این تعداد اضافه شود!»

او با بیان اینکه حالا مدیر راه آهن دستوری داده که باید شیر ترمز ۸ هزار واگن ظرف یک ماه باز شود گفت: «برای اجرای این دستور اولاً ۸ هزار واگن را در کل ایران یکباره متوقف کردند و تمام ایستگاه ها از واگن های توقیفی پر شد. از این رو تن کیلومتر راه آهن کاهش یافت و هم دولت و هم شرکت ها و صاحب کالا هم ضرر کردند.»

 

بسته بودن شیر ترمز واگن فقط به خاطر کفش ترمز نیست

سالاری در همین حال توضیح داد: «از سوی دیگر به جای اینکه واگن ها را به کارگاه ببرند و در آنجا تست کنند، در ایستگاه ها متوقف و در وسط بیایان تست کردند! ایشان نمی داند که بسته شدن شیر ترمز فقط به خاطر کفش ترمز نیست و می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد. برای همین وقتی کفش ترمز این ۸ هزار واگن را عوض کردند شیر ترمز ها را هم باز کردند در حالی که حتماً بخشی از این شیرترمز واگن ها به خاطر کفش ترمز بسته نشده بوده و دلیل دیگری داشته است.»

عضو کمیته فنی انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی اضافه کرد: «در کارگاه سلامت واگن به صورت دقیق بررسی می شود و اجازه حرکت واگن صادر می شود اما در بیابان چطور می خواهند سلامت دقیق واگن را چک کنند؟»

او توضیح داد: «فرم استاندارد تست ترمز باید در کارگاه انجام شود اما تستی که اینها از ۸ هزار واگن در بیابان گرفتند دقیق نیست، بنابراین حتماً تعدادی از این واگن ها به اشتباه وارد خط می شوند و چند ماه بعد اشکال اصلی مشخص می شود و معمولاً هم بریدگی چرخ می دهند که دست کم ۲۰۰ میلیون تومان خسارت به واگن می زند.»

سالاری همچنین هشدار می دهد که علاوه بر این ضرر مادی به صاحبان واگن این اتفاق می تواند به سوانح خطرناک نیز منجر شود.

افزایش سوانح ریلی با دستور انقلابی مدیرعامل راه آهن

او با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد سوانح یکباره افزایش یافت گفت: «وقتی مدیرعامل راه آهن ناگهانی دستور انقلابی می دهد که من شیر ترمز ۸ هزار واگن را باز کرده ام باید این اتفاقات هم بیفتد. در حالی که کار اصولی انجام ندادند و همه کارشناسان هم به آن اعتراض داشتند.»

سالاری گفت: «این کار درستی است که همه واگن ها امکان ترمز داشته باشد اما این کار باید به روش درست انجام شود نه اینکه در وسط بیایان بدون تجهیزات کارگاه و بر اساس استانداردها تست ترمز گرفته شود. ۸ هزار واگنی که شیر ترمزشان باز شده در شرایط کارگاهی تست نشده اند. درست این بود که شیرها بسته نشود و گفته شود همه کفش ترمزها عوض شده و بعدا در تعمیرات سه سال یکبار اشکالات دیگر هم بررسی شود. آن زمان و بعد از تعمیرات اساسی شیر ترمزها باز شود؛ آن زمان می توان به این کار افتخار کرد و پز داد.»

عضو کمیته فنی انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی در پایان تاکید کرد: «اقدامی که اکنون صورت گرفته به شبکه ریلی کشور نااطمینانی کرده است. اکنون من مالک نمی دانم در واگن چه خبر است و باید تا تعمیرات اساسی بعدی منتظر بمانم و شانس بیاروم اتفاقی نیفتد. اکنون نااطمینانی تزریق شده و هر کسی هم جای ایشان بیاید نمی تواند برای این اقدام نادرست و خطرناک کاری کند چون دیگر شیرترمز باشد شده است و نمی توان کاری کرد.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    به نظرتون یه خورده دیر شروع به این تخریبها نکرده اید؟؟؟؟
    اونهم با مطالب تکراری دست چندم!!

  • ناشناس پاسخ

    آفرین به آقای مهندس سالاری
    این هشدار جدی ایشان که اتفاقا در این موضوع تخصص هم دارند به یادگار می ماند تا چند ماه دیگر معلوم شود که یک تیم بی سواد و پرادعا و البته بی کفایت و بی صلاحیت چطور راه آهن ایران را به باد دادند.