بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

◄ صحنه حکمرانی دریا نیاز به پمپاژ علم دارد

انجمن های علمی مرتبط با حوزه دریا در بالاترین سطح حوزه حکمرانی دریا به موضوع الزامات تحقق سیاست های کلی توسعه دریا محور ورود کرده اند.

صحنه حکمرانی دریا نیاز به پمپاژ علم دارد
تین نیوز |

دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: اولویت اول انجمن ها اینست که به صورت مستمر مشغول به تحقیقات و ارائه آن در صحنه حکمرانی باشند به همین دلیل انجمن های علمی مرتبط با حوزه دریا در بالاترین سطح حوزه حکمرانی دریا به موضوع الزامات تحقق سیاست های کلی توسعه دریا محور ورود کرده اند.

به گزارش تین نیوز، کمیسون انجمن های علمی ایران تاکنون دو جلسه با موضوع توسعه دریا محور برگزار نموده است. در این راستا خبرنگار مارین نیوز مصاحبه ای با دکتر شهراد کوکبی دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران انجام داده که در ادامه میخوانید:

- لطفا در ارتباط با ضرورت ورود کمیسیون به موضوع حکمرانی دریا کمی توضیح دهید.

انجمن مهندسی دریایی ایران طی سال های اخیر سعی نموده تا چالش ها و فرصت های توسعه در حوزه حکمرانی دریا را شناسایی و از طریق علمی به آنها پاسخ دهد.

با توجه به سهم بالای اقتصاد دریا محور در اقتصاد کشور، حوزه حکمرانی دریا نیازمند توجه ویژه در طیف وسیعی از علوم مختلف در سطوح علوم نظری نظیر جغرافیا، اقتصاد، جفرافیای اقتصاد و یا در سطوح فناوری نظیر کشتی سازی، کشاورزی دریایی و دریانوردی است. کمیسیون انجمن های علمی ایران، مجموعه ای با بیش 100 انجمن علمی در حوزه های مختلف علوم انسانی، فنی مهندسی، علوم بین رشته ای، علوم پایه، کشاورزی و هنر است.

تعدادی از این انجمن ها هم اکنون در حوزه دریا حضور دارند به عنوان نمونه انجمن ژوپلتیک ایران و یا انجمن علوم آب حضور موثری در صحنه دارند.

-در حال حاضر وضعیت حکمرانی چگونه است؟

اصلی ترین موضوعی که مشاهده می شود عدم یکپارچگی در حوزه حکمرانی دریا است. جالب است که بدانید، کمیسیون به صورت خود جوش به این موضوع ورود نموده است. به این صورت که انجمن مدتی پیش نامه ای را به رئیس سازمان صدا و سیما با موضوع ضرورت وحدت و هم افزائی در این حوزه ارسال و درخواست ورود سازمان به موضوع از طریق برگزاری جلسات مناظره در صدا و سیما گردید.

رونوشت این نامه برای دبیر کمیسیون ارسال و درخواست جلسه گردید. ایشان پس از مطالعه نامه، تصمیم به برگزاری جلسه انجمن های علمی و ورود به موضوع نمود.

- لطفا ارزیابی خودتان را درباره پیشرفت کار توضیح دهید.

پیشرفت خوبی حاصل شده ولی مشکلاتی هم وجود دارد که دلیل اصلی آن به نظرم حلقه های گم شده در زنجیره ارزش خدمات انجمن های علمی است. یکی از این حقله ها اندیشکده های دریایی است، چرا که رسالت اصلی انجمن های علمی ترویج و تقویت نگاه علمی به چالش ها و فرصت های توسعه کشور به صورت مستمر است.

لازمه چنین امری در اولویت اول اینست که انجمن ها به صورت مستمر مشغول به تحقیقات و ارائه نتایج تحقیقات در صحنه حکمرانی باشند زیرا صحنه حکمرانی دریا نیاز مستمر به پمپاژ علم دارد. چنین رویکردی نیازمند ساختار است.

با این حال، پیشرفت های خوبی حاصل شده است. به عنوان نمونه، می شود به  ورود انجمن های علمی در بالاترین سطح حوزه حکمرانی دریا به موضوع الزامات تحقق سیاست های کلی توسعه دریا محور اشاره کرد. طی دو جلسه اخیر بحث و تبادل نظر درباره ایده انجمن برای تحقق سیاست های کلی، تصمیمات ارزشمندی برای بهبود این ایده اتخاذ شد.

دریا و سواحل از ظرفیت بسیار بالایی برای تحقق شعار سال یعنی جهش تولید از طریق مشارکت مردمی برخوردار است. مسیر کمیسیون انجمن های علمی انشالله ادامه خواهد یافت و نتایج مفیدی برای حوزه حکمرانی دریا به همراه خواهد داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.