بازدید سایت : ۳۵۷۱۳

کاهش تردد روزانه کامیون از مرزها به ۴۰۰ دستگاه/ بازرگانان تقاضای ایجاد گیت های CIP و VIP را دارند

شمار کامیون هایی که از مرز شلمچه به عراق وارد می شوند از ۱۲۰۰ دستگاه در سال های اخیر به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته و این امر حاصل عملکرد نادرست دولت در اعمال ممنوعیت های صادراتی است.

کاهش تردد روزانه کامیون از مرزها به ۴۰۰ دستگاه/ بازرگانان تقاضای ایجاد گیت های CIP و VIP را دارند
تین نیوز |

نائب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر گفت: شمار کامیون هایی که از مرز شلمچه به عراق وارد می شوند از ۱۲۰۰ دستگاه در سال های اخیر به ۴۰۰ دستگاه کاهش یافته و این امر حاصل عملکرد نادرست دولت در اعمال ممنوعیت های صادراتی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، ماجد مطوریان پور، نائب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر درباره آخرین وضعیت حمل و نقل بار و مسافر در پایانه شلمچه گفت: روزانه حدود ۲۰۰۰ نفر مسافر از طریق این پایانه بین شلمچه و بصره تردد دارند و حدود ۴۰۰ دستگاه کامیون حامل بارهای تجاری از این پایانه عبور می کند با این حال تعداد کامیون ها در سال های اخیر به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده و پیش از این شمار کامیون ها به ۱۲۰۰ دستگاه هم می رسید، این سیر کاهشی از زمان شیوع کرونا آغاز شده و تاکنون هم ادامه دارد.

مطوریان پور ادامه داد: اما آنچه بیش از این موضوع در کاهش تردد بارهای تجاری از این پایانه موثر بوده سیاست گذاری نادرست مسئولان دولتی است، وضع ممنوعیت های یکباره برای صادرات انواع کالا به عراق در سال های گذشته به از دست رفتن فرصت های صادراتی انجامیده و سبب شده در غیاب کالاهای ایرانی و فرصت سوزی مسئولان ایرانی دیگر رقبا بتوانند بازار این کشور را در اختیار بگیرند. 

وی افزود: علاوه بر این در تردد بار میان دو کشور از سوی عراق در مرز شلمچه سختگیری هایی اعمال می شود که در دیگر پایانه های مرزی این سختگیری ها وجود ندارد، عراق در مورد دلیل این عملکرد هیچ توضیحی نداده و در کل درباره این پایانه مرزی غیرشفاف رفتار می کند. 

مطوریان پور درباره کیفیت جریان بازرسی در پایانه شلمچه و تاثیر آن بر ترددها توضیح داد: بازرسی کند نیست اما در خاک ایران این کار توسط نیروی انسانی انجام می شود و پایانه در سمت ایران مجهز به دستگاه ایکس ری نیست، اما در سمت عراق دستگاه وجود دارد و بازرسی ها با آن انجام می شود، البته بارها وعده نصب دستگاه ایکسءری داده شده اما تاکنون شاهد عملی شدن این وعده ها نبودیم. 

وی از ضعف امنیت در بارانداز شلمچه خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه این عملکرد کارگران است که نآمنی را ایجاد کرده و با تاسف گاه شاهد سرقت بار در این بارانداز هستیم، با این حال این امکان برای صاحب بار وجود ندارد که تصرف را در اموال را اثبات کند و مدعی شود. 

نائب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر امنیت جاده شلمچه به خرمشهر را مطلوب دانست و گفت: چون در این جاده توقف وجود ندارد مشکلی از باب امنیت وجود ندارد. 

مطوریان پور درباره نحوه مبادلات مالی در این پایانه توضیح داد: این کار از طریق صرافی انجام می شود و شعبه بانکی ارزی در پایانه مستقر نیست.

وی افزود: بازرگانان تقاضای ایجاد گیت های CIP و VIP را دارند زیرا در روزهایی که تردد از این پایانه افزایش می یابد به ویژه در ایام اربعین به دلیل ازدحام جمعیت عبور و مرور تجار با دشواری فراوان صورت می گیرد، در این پایانه حدود ۱۲ گیت گذرنامه مستقر است اما تنها دو گیت فعال است به همین دلیل رفت و آمد بین شلمچه و بصره مشروط به انتظار در صف های طولانی است. 

نائب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر تصریح کرد: این ازدحام در ایام اربعین به اندازه ای زیاد است که عبور بارهای تجاری از پایانه شلمچه را تا حدود ۵۰ روز متوقف می کند. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.