چالش های افتتاح تونل کبیرکوه در جنوب ایلام| پروژه ای که همچنان ناقص است
تونل کبیرکوه در جنوب استان ایلام به رغم اینکه چند ماه است به صورت غیر رسمی افتتاح شده و شاهد تردد خودروهای متعدد بوده ولی همچنان نواقص زیادی دارد که باید برطرف شود.
تونل کبیرکوه در جنوب استان ایلام به رغم اینکه چند ماه است به صورت غیر رسمی افتتاح شده و شاهد تردد خودروهای متعدد بوده ولی همچنان نواقص زیادی دارد که باید برطرف شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، طرح تونل کبیرکوه یکی از طولانی ترین طرح های تونلی کشور و یکی از عظیم ترین طرح های راهسازی استان است که با تلاش شبانه روزی مهندسین استان حدوده پنج ماه پیش زیر بار ترافیک رفت و باعث حذف بیش از ۲۵۰ پیچ خطرناک در گردنه کبیرکوه شد، اما با گذشت پنج ماه از تردد در این مسیر هنوز در بسیاری از محدوده تونل نقاط حادثه خیزی وجود دارد که مردم خواستار رفع این نقاط حادثه ساز در راستای پیشگیری از حوادث تلخ در این مسیر شدند.
با گذشت بیش از پنج ماه از افتتاح تونل کبیر کوه، همچنان رانندگان از نامناسب بودن سیستم روشنایی و راه دسترسی این تونل گلایه دارند. تونل اصلی کبیرکوه به طول چهار هزار و ۷۵۰ متر در حال حاضر بزرگ ترین تونل های جاده ای کشور است و ۶ رشته تونل فرعی آن نیز به طول ۲ هزار و ۲۵۰ متر است که عملیات لاینینگ و زیرسازی و آسفالت آن به پایان رسیده است.
نقاط حادثه خیز همچنان وجود دارد
یکی از شهروندان دره شهری کرد: با وجود حدود پنج ماه تردد در تونل کبیرکوه اما هنوز در بسیاری از مسیرهای محدوده تونل نقاط حادثه خیزی وجود دارد که باید برطرف شود.
علی احمدی بیان کرد: کاری بزرگی صورت گرفته و قطعا زحمات زیادی کشیده شده ولی در بعضی از مسیرهای تونل شیب زیاد است که احتمال وقوع حوادث تلخ وجود دارد و نیاز است این نواقص هم برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه هنوز روشنایی در بیشتر طول مسیر برقرار نشده است، اضافه کرد: تردد در این مسیر بسیار زیاده ولی بخش عمده تونل هنوز روشنایی ندارد، در ورودی دهانه چهارم یک نقطه حادثه خیز وجود دارد که باید هرچه سریعتر رفع شود.
وی اضافه کرد: در برخی از نقاط تونل هم احتمال ریزش وجود دارد که باید ایمن سازی شوند، احتمال دسترسی مردم به شبکه تلفن همراه از دیگر مشکلاتی است که در طول مسیر تونل وجود دارد و نیاز است حتما به این بخش هم توجه ویژه صورت گیرد.
تکمیل تونل و افتتاح رسمی مستلزم تکمیل سیستم روشنایی و نصب تجهیزات تهویه
فرشاد دوستی مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار بازار در خصوص زمان افتتاح رسمی تونل کبیرکوه گفت: تکمیل تونل و افتتاح رسمی آن مستلزم تکمیل سیستم روشنایی و نصب تجهیزات تهویه و تأمین برق است.
وی ضمن اعلام اینکه رفاه وآسایش مردم منطقه و سختی تردددرگردنه کبیرکوه به خصوص در فصل زمستان سبب بازگشایی موقت تونل کبیرکوه شده است، افزود: سپری شدن ۱۵سال از کلنگ زنی تونل کبیرکوه تردد در آن را برای مردم منطقه به یک آرزو تبدیل کرده بود و اینکه مردم منطقه تاثیر این پروژه عظیم را با تمام وجود لمس کرده اند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خاطر نشان کرد: درایام اربعین به خاطرکنترل ترافیک تونل به مدت ۱۵ روز زیر بار ترافیک قرار گرفت و پس از آن برای تکمیل آسفالت و نصب سیستمهای روشنایی و افزایش ایمنی مسدود شد و معاونت عمرانی استان نیز مهلت ۴۵ روز برای بازگشایی موقت تونل به اداره کل راه و شهرسازی فرصت داد که با سپری شدن این فرصت و تکمیل بعضی موارد، تونل مجدد زیر بار ترافیک قرار گرفت.
دوستی، بهره برداری از تونل کبیر کوه را از مطالبات به حق و آرزوی دیرینه مردم شهرستان های جنوبی استان به خصوص مردم شریف شهرستان آبدانان دانست و افزود: هدف از اجرای این تونل علاوه بر تسهیل تردد بین شهرستان های دره شهر و آبدانان در استان ایلام، ایجاد یک محور جاده ای مناسب برای ارتباط استان های مرکزی کشور از طریق مرزهای بین المللی مهران و در آینده نزدیک مرز چیلات با کشور عراق دانست و افزود: با بهره برداری از تونل کبیرکوه پیچ های پر خطر و گردنه های سخت گذر و برف گیر مسیر قدیم حذف خواهد شد.
وی ضمن اعلام اینکه مردم عزیز با رعایت کامل موارد ایمنی و با سرعت مطمئن از تونل عبور کنند افزود: هیچ کس راضی نیست شیرینی ایجاد این مسیر زیبا و پر هزینه و با ارزش با بی احتیاطی کوچکی به کام مردم عزیز تلخ گردد. لذا عبور اشخاص با هر گونه موتورسیکلت، تراکتور، دوچرخه وعبور افراد پیاده به لحاظ امکان مسمومیت با گازهای ناشی از سوخت خودروها ممنوع است.
ورودی بازرسی استان ایلام برای رفع نواقص
مالک روشنی مدیرکل بازرسی استان ایلام نیز در جریان بازدید از روند اجرایی تونل کبیرکوه، اظهار کرد: تکمیل و رفع نقص این طرح بزرگ جاده ای یکی از مهم ترین مطالبات مردم منطق و شهرستان های آبدانان و دره شهر و مسافران و رانندگان است.
وی با تاکید بر اینکه متولیان و دستگاه های اجرایی مرتبط در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به رفع نواقص و نیازمندی های این تونل اقدام لازم را داشته باشند، گفت: احداث تقاطع غیرهمسطح و نصب گاردریل ورودی سمت دره شهر، ایجاد سامانه روشنایی داخل تونل، خط کشی همه مسیر داخل و جاده های دسترسی دو طرف تونل و نصب کافی علائم ایمنی، راهنمایی و رانندگی و لزوم پوشش ارتباطی تلفن همراه از جمله مواردی است که باید در راستای ایمن سازی این طرح بزرگ ملی انجام شود.
بازرس کل استان ایلام با تاکید بر اهمیت سلامت جان و تضمین سفر مردم و مسافران یادآور شد: تمام کمبودها، نیازها و نواقص اولویت دار تونل کبیرکوه به طور مفصل به مسئولان مربوطه اعلام شده و اگر در مهلت قانونی نسبت به رفع این نواقص اقدام فوری نداشته باشند، از طریق قضایی و قانونی برخورد جدی و پیگیری لازم صورت خواهد گرفت.
تونل کبیرکوه با احتساب جاده های دسترسی ۲ طرف (آبدانان و دره شهر) دارای ۱۷.۲ کیلومتر طول است که در صورت بهره برداری ضمن روان سازی بار ترافیکی مسیر ترانزیتی غرب و شمال غرب به جنوب کشور، زمینه رونق اقتصادی و توسعه پایدار استان ایلام را نیز مهیا می کند.