بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

لایحه موافقتنامه تاسیس دالان حمل و نقل بین ایران، افغانستان و هند به مجلس رفت

لایحه موافقتنامه تاسیس دالان حمل و نقل و گذر بین المللی بین دولت‌های ایران، افغانستان و هند (موافقتنامه چابهار) روز سه شنبه به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

لایحه موافقتنامه تاسیس دالان حمل و نقل بین ایران، افغانستان و هند به مجلس رفت
تین نیوز |

لایحه موافقتنامه تاسیس دالان حمل و نقل و گذر بین المللی بین دولت‌های ایران، افغانستان و هند (موافقتنامه چابهار) روز سه شنبه به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

 

به گزارش  تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری، حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور امروز طی نامه ای خطاب به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی این موافتنامه را که مشتمل یک مقدمه و 15 ماده است در قالب لایحه و برای طی تشریفات قانونی به مجلس ارسال کرد.
 
 
در این نامه آمده است:
 
در اجرای اصل 74 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 137 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به پیوست لایحه "موافقتنامه تاسیس دالان حمل و نقل و گذر بین المللی بین دولت های جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری هند (موافقتنامه چابهار)" جهت اعلام وصول و طی تشریفات قانونی تقدیم می گردد.
 
 
همچنین وزارت راه و شهرسازی به عنوان نماینده دولت جهت شرکت در جلسات مجلس شورای اسلامی و کمیسیون ها برای توضیح و دفاع معرفی شده است.
 
 
در مقدمه توجیهی این لایحه نیز آمده است: نظر به ابراز تمایل دولت های جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری هند جهت توسعه و بهبود توانمندی های خود برای تسهیل حمل و نقل و گذر کالا و مسافر و با توجه به اهمیت بندر چابهار به عنوان کانون توسعه همکاری های حمل و نقلی و گذری میان سه کشور با هدف بهره گیری از امکانات ریلی، جاده ای، هوایی و گمرکی بندر یاد شده، این لایحه جهت سیر مراحل قانونی مربوط تقدیم می شود.
 
 
موافقتنامه چابهار در سوم خرداد سال 1395 توسط وزیر راه شهرسازی ایران، وزیر ترانسپورت (حمل و نقل) افغانستان و وزیر کشتیرانی، حمل و نقل جاده ای و بزرگراه های هند و در حضور سران سه کشور در تهران امضاء شد.
 
 
این موافقتنامه پس از نهایی شدن اسناد آن، برای مدت 10 سال لازم الاجرا خواهد شد. پس از مدت مزبور این موافتنامه همچنان معتبر خواهد ماند، مگر اینکه یکی از کشورهای موسس قصد خود را بطور کتبی از طریق مجاری دیپلماتیک برای کناره گیری از موافقتنامه به اطلاع کشور امین اسناد و دبیرخانه دائمی برساند. در این صورت این موافقتنامه شش ماه بعد نسبت به آن طرف متعاهد، فسخ شده تلقی خواهد شد.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.