بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

چابهار دروازه هند برای ورود به بازار افغانستان

نقش مهم چابهار از طریق دریا در اتصال هند به آسیای میانه، از آن جهت مهم است که روابط هند به مراتب قویتر و دارای منافع بیشتر با آمریکا و اسرائیل است؛ حال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و در دوه پسابرجام نحوه ورود هند به تعاملات منطقه ای بسیار مهم است.

چابهار دروازه هند برای ورود به بازار افغانستان
تین نیوز |

نقش مهم چابهار از طریق دریا در اتصال هند به آسیای میانه، از آن جهت مهم است که روابط هند به مراتب قویتر و دارای منافع بیشتر با آمریکا و اسرائیل است؛ حال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و در دوه پسابرجام نحوه ورود هند به تعاملات منطقه ای بسیار مهم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از چهاربهاران، اقتصاد و پیشرفت در بندر چابهار از مهمترین عوامل توسعه بوده و همواره مورد توجه دولت ها است تا جایی که می توان ضعف در اقتصاد وبی توجهی به این حوزه را از مهمترین عوامل تضعیف و فروپاشی حکومت ها دانست، چابهار در جنوبی ترین نقطه کشور از مهمترین نقاط استراتژیک محسوب می شود.

اهمیت بسیار زیاد آن در زمینه دریا باعث تاسیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی پیش از انقلاب اسلامی شد؛ متاسفانه به علت جنگ تحمیلی و درادامه بی توجهی مسئولان علی رغم توصیه های مداوم مقام معظم رهبری مبنی بر آبادانی سواحل جنوب، چابهار و مکران همچنان از مناطق عقب مانده در سطح ملی محسوب می شود.

به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی وعناد و دشمنی غرب با این انقلاب تحریم هایی را علیه کشورمان به اجرا گذاشتند که هر چه رو به جلو در حرکتیم دامنه این تحریم ها وسیع تر و شدت آن ها بیشتر شده است. برای اثبات این ادعا کافیست به وضعیت تحریم ها طی سالهای اخیر نگاهی بیندازیم که غرب با اقداماتی نظیر تحریم نفت و بانک مرکزی  شدت واثرات تحریم ها را به اوج خود رسانید.

کارشناس امور اقتصادی چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران گفت: تلاشهای دولت یازدهم و دوازدهم با درپیش گرفتن مذاکرات فشرده منتج به برجام شد؛ اما در عمل شاهد تاثیر ناچیز گره گشایی از مشکلات معیشتی بودیم.

محمدعلی رحیمی‌نژاد با اشاره به نقش چابهار در رشد اقتصادی کشور افزود: جهت رشد و توسعه متوازن کشور، چابهار نقشی راهبردی و مهم تحت عنوان «دروازه رشد شرق کشور» را داراست.

وی ادامه داد: از طرف دیگر هند با در نظر گرفتن استثنا در روابط خود با ایران و جهت مقابله با خطرات گروهک های تروریستی حاضر به سرمایه گزاری شده است. هدف هند ورود به بازار اقتصادی آسیای میانه و تعدیل کننده قدرت برای مواجهه با منشا تروریست منطقه است.

کارشناس اقتصادی چابهار مهمترین علت مشارکت و یا عدم مشارکت در روابط بین الملل را «منافع» کشور ها دانست و بیان کرد: دلیلی که گروههای زیادی را به این باور رسانده است که تنها منافع و سود مهم است، از همین رو شاهد باج دهی بسیاری از کشورها به قدرت های بزرگ جهت کسب قدرت در عرصه جهانی هستیم، آمریکا نیز در برهه کنونی با اصل قرار دادن منافع در صدد به چالش کشیدن برجام و منفعت بیشتر در کنار انزوای بیشتر ایران در عرصه جهانی است.

رحیمی نژاد خاطرنشان کرد: در حالی که به نظر می رسد هدف غرب پاس کاری برجام و از بین بردن زمان جهت زیر بار نرفتن به وعده های خود است، در همین راستا هند نیز نمی تواند بدون تاثیر از روابط با آمریکا مستقلا تصمیم گیری کند، زمان آن رسیده است که بدون چشم داشت از غرب و سایر کشورها خود با تکیه بر نخبگان بومی در جهت توسعه شرق کشور گام برداریم.

 

منبع: سايت خبری راه دانا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.