بازدید سایت : ۶۷۳۵۶

تاکید عارف بر ضرورت دیجیتال‌ سازی کریدورهای حمل‌و نقل

معاون اول رئیس جمهور در نشست روسای دولت های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بر ضرورت دیجیتال سازی کریدورهای حمل و نقل تاکید کرد و گفت: ایران تمایل دارد مشارکت خود با کشورهای عضو را در سطح دوجانبه و چندجانبه به شکلی نظام مند گسترش دهد.

تاکید عارف بر ضرورت دیجیتال‌ سازی کریدورهای حمل‌و نقل
تین نیوز |

معاون اول رئیس جمهور در نشست روسای دولت های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بر ضرورت دیجیتال سازی کریدورهای حمل و نقل تاکید کرد و گفت: ایران تمایل دارد مشارکت خود با کشورهای عضو را در سطح دوجانبه و چندجانبه به شکلی نظام مند گسترش دهد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا،  «محمدرضا عارف» امروز سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ به وقت محلی در نشست روسای دولت های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با حضور روسای هیات های کشورهای عضو اصلی، هیات ناظر و کشورهای (مدعو۱+۸) در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار شد، گفت: فراهم آوردن بازار مشترک در چهار حوزه کالا، خدمات، سـرمایه و کار به عنوان یکی از اهداف غایی این اتحادیه مطرح شده است و از این چهار حوزه به اختصار با عنوان «چهار آزادی» یاد می شود.

وی با اشاره به دستور کار نشست عمومی سومین مجمع اقتصادی اوراسیا با عنوان «دیجیتالی شدن در زمان معاصر دستور کار تضمین ۴ آزادی ها» تصریح کرد: اینها اهدافی است که در راهبرد ۲۰۲۵ اتحادیه گنجانده شده و در بیانیه سال گذشته نیز توسط کشورهای عضو مورد تاکید مجدد قرار گرفته است؛ باید اذعان داشت که این چشم انداز فارغ از منافع اقتصادی و مادی که به ذهن متبادر می کند، از منظر فرهنگی انسانی نیز بسیار دلپذیر و نویدبخش است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: پیشرفت های فناورانه در دهه های اخیر به قدری سریع و گسترده بوده که انطباق با آن در تمام حوزه های مختلف فعالیت انسانی مبدل به ضرورتی گریز ناپذیر شده است.

عارف با اشاره به اینکه امروزه فناوری نقش تسهیل کننده ای در امور مختلف از ساده ترین امور فردی گرفته تا پیچیده ترین امور بین المللی بازی می کند، اظهار داشت: بازار نیز به عنوان یک امر اجتماعی از این قاعده مستثنی نیست. تجربه نشان داده است که فناوری به شکل قابل توجهی می تواند موجب بهبود عملکرد شده و جبران کننده برخی کاستی های ساختاری باشد و مایه خوش حالی است که اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به نقش و اهمیت فناوری واقف بوده و بر همین اساس توسعه زیرساخت های دیجیتال را در زمره اهداف اصلی خود گنجانده است.

وی افزود: همانطور که به درستی در عنوان نشست حاضر مشاهده می شود دیجیتالی شدن را باید تضمینی برای تحقق چهار آزادی مورد بحث دانست. از آنجا که راهگذر بین المللی شمال-جنوب را یکی از مزیت های محوری ایران برای اتحادیه اوراسیا می دانم، مایلم از ضرورت دیجیتالی شدن توسعه حمل و نقل و لجستیک به عنوان یکی از الزامات اساسی تحقق چهار آزادی مورد بحث مثال بزنم همانطور که می دانید در تعاملات ترانزیتی با فرض برداشته شدن همه موانع موجود اعم از تعرفه و گمرک و کنترل های مرزی، کماکان اگر روندهای لجستیکی به شکلی سریع، چابک و بهینه انجام نپذیرد تبادل میان کشورهای عضو یا دارای تاخیر خواهد بود و یا به صرفه تمام

نخواهد شد.

تاکید عارف بر ضرورت دیجیتال‌سازی کریدورهای حمل‌ونقل

معاون اول رئیس جمهور تقویت زیرساخت های موجود در کنار تکمیل و توسعه زیر ساخت های جدید را واجد اهمیت دانست و تاکید کرد: این امر باید در دستور کار کشورها قرار داشته باشد اما اگر گسترده ترین شبکه زیرساختی نیز در این حوزه پدیدار شود، مدیریت صحیح این شبکه نقشی تعیین کننده در برونداد عملیاتی آن خواهد داشت.

عارف افزود: بهره برداری صحیح از فناوری های جدید در عرصه مدیریت این شبکه ها مهم و ضروری به شمار می رود و در یک چنین چارچوبی است که باید از ضرورت دیجیتال سازی کریدورهای حمل و نقل به مثابه رکنی اساسی در تحقق چهار آزادی مورد بحث صحبت کرد.

وی با ابراز خوشحالی نسبت به تصویب نقشه راه دیجیتال سازی حمل ریلی بار در تعاملات با چین و ازبکستان از سوی اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بیان داشت: امیدواریم که این الگو در خصوص همکاری های چند جانبه ریلی میان جمهوری اسلامی ایران و اعضاء اتحادیه در راهگذر بین المللی شمال-جنوب نیز به وقوع پیوسته و عملیاتی شود.

معاون اول رئیس جمهور با اعلام آمادگی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری های مشترک در این زمینه، تاکید کرد: یکی دیگر از جنبه های دیجیتالی سازی که می توان تضمین کننده تحقق چهار آزادی باشد، در سطح حاکمیت و دولت های عضو اتفاق می افتد و با حکمرانی دیجیتال در ارتباط است، حکمرانی دیجیتال در تصمیمات رویه ها و خدمات دولتی موجب ارتقای کیفیت و کاهش پیچیدگی و تاثیرات منفی عوامل انسانی می شود که این نتایج نقشی محوری در تضمین تحرک آزادانه سرمایه و نیروی کار میان کشورهای عضو خواهند داشت.

عارف افزود: جمهوری اسلامی ایران از دو دهه پیش و به فراخور تحولات در عرصه فناوری تلاش نموده است تا حکمرانی دیجیتال را در سطوح مختلف به عنوان یکی از دستور کارهای خود بگنجاند و از همین رو تجارب فراوانی را در سطح ملی کسب نموده است که از آخرین تلاش ها در این خصوص می توان به طراحی سامانه جامع تجارت اشاره کرد.

وی از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد هم افزایی میان دولت های عضو و بهره برداری از ظرفیت های موجود در بخش خصوصی هر کشور با موضوع حکمرانی دیجیتال خبر داد و تصریح کرد: با توجه به درخواست عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تمایل دارد مشارکت خود با کشورهای عضو را در سطح دوجانبه و چندجانبه به شکلی نظام مند گسترش بخشد و همکاری ها در حوزه اقتصاد دیجیتال قطعاً جایگاهی محوری در این عرصـــه خواهند داشت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.