پرویزخان، فعالترین مرز در ترانزیت ورود کالا
تین نیوز | طی 11 ماهه امسال بیش از 11 میلیون و 70 هزار تن کالا از کشور ترانزیت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد افزایش یافته است.
محمد جواد عطرچیان - مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی - اظهار کرد: در پی اقدامات انجام شده از سوی این سازمان در زمینه توسعه و بهبود زیرساختهای حمل و نقل و تقویت کریدورهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران طی مدت مذکور بالغ بر 10 میلیون و 606 هزار تن انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل 96 درصد از طریق جاده و 463 هزار تن معادل چهار درصد از طریق راهآهن ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ترانزیت جادهای 9 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: از مجموع کالاهای ترانزیت شده چهار میلیون و 803 هزار تن را مواد نفتی و شش میلیون و 266 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل دادهاند که عمدهترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی نظیر مواد سوختی، لوازم خانگی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، وسایل نقلیه باری و مسافری است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی افزود: در مدت زمان مذکور، از میان مرزهای کشور پرویزخان با سه میلیون و 371 هزار تن معادل 30.5 درصد، فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود. پس از آن مرزهای بندرعباس، بازرگان و باشماق در ردههای بعدی قرار دارند.
وی اظهار کرد: در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با سه میلیون و 705 هزار تن معادل 33.5 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، لطفآباد، سرخس و باشماق در ردههای بعدی قرار دارند.
عطرچیان بیشترین حجم تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد و افزود: از 488 هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، 274 هزار دستگاه معادل 56 درصد توسط کامیون ایرانی و مابقی توسط سایر ملیتها از کشور حمل شده است.
وی خاطرنشان کرد: اتخاذ تصمیمات مؤثر و راهبردی به موازات تجهیز امکانات و زیرساختها، فراهم آوردن تسهیلات گسترده در بخشهای مختلف حمل و نقل، اقدام سازمانهای مرتبط در حرکتی هماهنگ به منظور رفع موانع و تسهیل در امر ترانزیت توانسته است در بهرهبرداری از موقعیت جغرافیایی و منحصر به فرد ترانزیت نقش قابل توجهی ایفا کند.
عطرچیان از رویکرد جدید و تلاش جدی وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای جهت بهرهمندی از توانمندی بخش خصوصی و صاحبان شرکتهای حمل و نقل بینالمللی و تشکلهای صنفی مربوطه که در این زمینه نقشآفرینی بسیار مناسبی داشتهاند و از عوامل مؤثر در رشد ترانزیت است در جهت افزایش هرچه بیشتر سهم ترانزیت در منطقه خبر داد و افزود: جمهوری اسلامی ایران میتواند قطب ترانزیت منطقه باشد لذا شناسایی پتانسیلها و ظرفیتهای منطقهای و برقراری روابط دیپلماسی بین کشورهای همسایه و منطقه آسیا در دستور کار قرار گرفته است تا با رشد و توسعه
قابلیتهای موجود و با مدیریت صحیح روند ترانزیت روز به روز رشد داشته و رونق بیابد.