بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ اتوبوس ها مجاز به حمل بار هستند؟

قوانین حمل بار با اتوبوس ازجمله موضوعات مهم هنگام سفر با این وسیله نقلیه است که در بعضی مواقع عدم آگاهی یا توجه به آن باعث به‌وجودآمدن برخی مشکلات می‌شود.

اتوبوس ها مجاز به حمل بار هستند؟
تین نیوز |

اتوبوس ها مجاز به حمل بار تجاری نیستند و تنها باید مسافران و بار آن ها را جابه جا کنند؛ اما با این وجود، امروزه برخی از رانندگان برای تأمین مخارج اتوبوس خود، بارهای تجاری را نیز با خود حمل می کنند. قانون خاصی برای جابه جایی بار تجاری وجود ندارد و هزینه جابه جایی آن ها طبق توافق راننده یا تعاونی مربوطه انجام می گیرد و احتیاجی به خرید بلیط اتوبوس نیست.

به گزارش تین نیوز، قوانین حمل بار با اتوبوس ازجمله موضوعات مهم هنگام سفر با این وسیله نقلیه است که در بعضی مواقع عدم آگاهی یا توجه به آن باعث به وجودآمدن برخی مشکلات می شود. این قوانین در تمام وسایل نقلیه عمومی مانند هواپیما و قطار هم وجود دارد که توسط قانون گذاران به منظور برقراری نظم وضع شده است و مسافران و ناوگان مسافربری ملزم به رعایت این قوانین هستند.

در حال حاضر حمل بار از طریق ناوگان مسافربری در قوانین حمل بار با اتوبوس و ضوابط حمل و نقل مسافر مورد تاکید بوده و ممنوع است. البته با توجه به این که افراد به ممنوع بودن حمل بار با اتوبوس اهمیتی نمی دهند از این رو قوانینی را برای حمل بار با اتوبوس در نظر گرفته اند که مسئولان ناوگان مسافربری بایستی با در نظر گرفتن شرایط و قوانین وضع شده در جهت حمل و انتقال بار و کالا از طریق اتوبوس اقدام کنند در غیر اینصورت با مواجه شدن وزن بالای کالاها و جا به جایی بار نامناسب در اتوبوس با جریمه نقدی مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

جبران کمبود راننده اتوبوس با صدور کارت هوشمند رانندگی با شرایط جدید برای رانندگان پایه یک

روش های ارسال بار با استفاده از اتوبوس

درب به ترمینال

در این روش بسته مورد نظر شما توسط مسئولان حمل بار از درب منزل دریافت می شود و سپس بسته در ترمینال مقصد تحویل صاحب بار می گردد. در این روش تحویل گیرنده بار باید به ترمینال مراجعه کند و بسته مورد نظر را دریافت کند.

درب به درب

این روش آسان ترین راه برای ارسال بار به خصوص برای مواقع خاص است. در این روش بسته مورد نظر درب منزل فرستنده تحویل گرفته می شود و درب منزل گیرنده نیز تحویل داده خواهد شد. در این روش دیگر نیاز به مراجعه به ترمینال جهت دریافت و یا ارسال بار نیست و افراد به راحتی می توانند بار مورد نظر خود را به هر نقطه از ایران که تمایل دارند ارسال کنند.

ترمینال به ترمینال

در این روش همانطور که از نامش مشخص است فرستنده و گیرنده جهت ارسال و دریافت بار باید به ترمینال مراجعه کنند.

ترمینال به درب

در روش ترمینال به درب، فرستنده باید به ترمینال مراجعه کند و بار مورد نظر را جهت ارسال تحویل مسئولین بار دهد. زمانی که بار به ترمینال مقصد برسد مسئولین بار، بسته را در درب منزل گیرنده تحویل می دهند.

میزان بار مجاز در سفر با اتوبوس چقدر است؟

اتوبوس های مسافری مجاز به حمل بار تجاری با اتوبوس نبوده و تنها باید مسافران و بار همراه آنها را جابجا نمایند. با این حال امروزه اغلب رانندگان برای تامین مخارج اتوبوس خود، بارهای تجاری را نیز با خود حمل می کنند که هزینه جابجایی آن اغلب به صورت توافقی بوده و متاسفانه از قوانین خاصی پیروی نمی کند. با این حال افراد برای حمل بار تجاری خود با اتوبوس نیازی به تهیه بلیت آن ندارند و می بایست این کار را با هماهنگی راننده یا تعاونی مربوطه به انجام برسانند. اما مسافرانی که از اتوبوس برای سفر و حمل چمدان های مسافرتی خود استفاده می کنند، ملزم به رعایت قوانینی در این خصوص هستند. هر چند که چمدان ها معمولاً به هنگام سفر با اتوبوس وزن کشی نمی شوند اما هر مسافر اتوبوس در سفرهای داخلی تنها مجاز به حمل 20 کیلوگرم بار است. بار یا چمدانی که باید شکلی معمول و متعارف داشته باشد و از ارتفاع یا ابعاد بیش از اندازه ای برخوردار نباشد.

اتوبوس مسافربری

میزان بار مجاز اتوبوس در سفرهای داخلی

طبق قوانین سازمان راهداری، ظرفیت جعبه اتوبوس، 600 کیلوگرم است و هر مسافر می تواند 20 کیلو بار، به همراه داشته باشد که در برخی از شرکت ها این مقدار، تا 40 کیلوگرم هم مجاز است. لازم به ذکر است که به طور معمول کلیه تعاونی ها به غیر از قوانین حمل بار مجاز، شرایط و قوانین خاص خود را تعیین کرده اند که ممکن است با سایر تعاونی ها متفاوت باشد. به همین منظور بهتر است پیش از سفر با تعاونی مربوطه تماس بگیرید و از مقدار بار و وسایل و قوانین آن مطلع شوید تا هنگام سوار شدن به اتوبوس به مشکل بر نخورید.

میزان بار مجاز سفرهای داخلی  20 کیلوگرم
میزان بار مجاز سفرهای خارجی  40 کیلوگرم

میزان بار مجاز اتوبوس در سفرهای خارجی

میزان بار مجاز اتوبوس در مسافرت های خارجی تا 40 کیلوگرم است. نکته قابل توجه این است که برای وزن های بیشتر از 20 کیلوگرم بار باید هزینه ای به شرکت مسافربری بابت اضافه بار پرداخت کنید. البته این مسئله به تایید راننده و سیاست های شرکت اتوبوسرانی بستگی دارد.

با همه اینها بد نیست بدانید که اگر وزن چمدان و بار شما در سفر، مازاد بر مقدار مجاز آن است، به طور معمول به ازای هر یک کیلو بار اضافه، باید مبلغی برابر با ۲.۵ ٪ از نرخ بلیط اتوبوس خود را به راننده یا تعاونی مربوطه پرداخت کنید. البته این قانون ممکن است در برخی از تعاونی ها متفاوت باشد از این رو بهتر است حتماً قبل از سفر با تعاونی اتوبوس خود در این خصوص هماهنگ شوید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.