بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

مذاکرات لندن- آنکارا در مورد پروژه راه آهن؛ گشایش خط جدید از خاورمیانه به اروپا

پروژه راه آهن ترکیه و انگلیس، به دنبال تامین مالی لندن در ماه ژوئیه برای حمایت از ساخت یک راه آهن برقی سریع السیر به طول ۲۸۶ کیلومتر در جنوب ترکیه صورت می گیرد.

مذاکرات لندن- آنکارا در مورد پروژه راه آهن؛ گشایش خط جدید از خاورمیانه به اروپا
تین نیوز |

پروژه راه آهن ترکیه و انگلیس، به دنبال تامین مالی لندن در ماه ژوئیه برای حمایت از ساخت یک راه آهن برقی سریع السیر به طول ۲۸۶ کیلومتر در جنوب ترکیه صورت می گیرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار،  انگلیس با حمایت آژانس اعتبار صادراتی دولتی، از چند روز گذشته در حال مذاکره برای حمایت از تامین مالی سومین پروژه راه آهن خود در ترکیه است. یک منبع آگاه به المانیتور اعلام کرده که این انتظار وجود دارد که این معامله به زودی منعقد شود در حالی که هنوز جزئیاتی در دست نیست.

آژانس اعتبار صادرات انگلیس یک اداره دولتی است که امور مالی تجارت و سایر خدمات را برای تسهیل صادرات بین المللی یک کشور به خارج از کشور ارائه می دهد. این کمک مالی به کشورهایی می رسد که روی پروژه هایی کار می کنند که از مشاغل انگلیسی نیز حمایت می کنند. به عنوان مثال، در مارس ۲۰۲۲، تامین مالی صادرات انگلیس اعلام کرد که به ترکیه ۲.۳۳ میلیارد دلار برای ساخت یک راه آهن برقی پرسرعت که پایتخت آنکارا را به شهر ساحلی ازمیر متصل می کند، وام می دهد.

آژانس تامین مالی صادرات انگلیس در آن زمان گفت که وام سبز توسط شرکت خدمات مالی انگلیس، استاندارد چارترد (شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری) و بانک کردیت سوئیس تنظیم شده است و بر همین اساس، انتظار می رود این خط آهن تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.

در ماه ژوئیه، آژانس تامین مالی صادرات انگلیس، ۷۸۱ میلیون پوند (۸۲۹ میلیون دلار) برای حمایت از ساخت یک خط آهن برقی پرسرعت به طول ۲۸۶ کیلومتر در جنوب ترکیه تامین مالی کرد، در حالی که جی پی مورگان، آی ان جی و بانک بی ان پی پاریبا جزء وام دهندگان بودند و آژانس های اعتبار صادراتی ایتالیا و اتریش بخش هایی از تامین مالی را به عهده گرفتند.

دولت بریتانیا در ماه ژوئیه اعلام کرد که مذاکرات برای یک توافق تجاری به روز شده با ترکیه، دومین شریک صادراتی این کشور را آغاز خواهد کرد. آژانس تامین مالی صادرات انگلیس همچنین از پروژه های خارج از بخش حمل و نقل در ترکیه حمایت کرده است. در سال ۲۰۲۱، آژانس اعتبار صادرات انگلیس از پروژه ۱.۳۵ گیگاواتی نیروگاه خورشیدی کاراپینار به ارزش مالی ۲۱۷ میلیون پوند حمایت کرد که انرژی دو میلیون خانوار را تامین و ۱۰۰ شغل را پشتیبانی می کند. این بزرگترین پروژه خورشیدی در ترکیه است.

در همین راستا، آژانس اعتبار صادراتی در حال کار بر روی پروژه های زیرساختی پایدار آینده در آنجا است و به تلاش های بازسازی کشور پس از زلزله فوریه که بیش از ۵۵ هزار کشته و نزدیک به ۱۳۰ هزار مجروح در ترکیه و سوریه مجروح کرد، کمک می کند. این زمین لرزه به ترکیه ۳۴.۲ میلیارد دلار خسارت وارد کرد.

تمایل زیاد خاورمیانه

به گفته جوآنا موبد، رئیس بخش سازمان جهانی در آژانس تامین مالی صادرات انگلیس، در مورد پروژه های تامین مالی دولت این کشور در منطقه به طور گسترده تر، خاورمیانه «پتانسیل بسیار زیادی» دارد.

مشارکتهای مالی آژانس اعتبار صادرات انگلیس در خاورمیانه و شمال آفریقا از آوریل ۲۰۱۸ بیش از ۱۱ میلیارد پوند است که تقریباً یک چهارم آن مربوط به بخش زیرساخت است.

جوآنا موبد گفته که در سرتاسر خاورمیانه، با استثنائات بسیار کمی، ما تمایل زیادی در خصوص پروژه های آینده داریم_ در بسیاری از موارد، تمایل بازار ما میلیاردها دلار است. بنابراین، برای مثال، در سرتاسر امارات حداقل چهار میلیارد پوند برای ابوظبی تا سه میلیارد پوند برای دبی، حداقل چهار میلیارد پوند برای امارات، نشان می دهد که تا چه اندازه کار بیشتری می خواهیم در آن بازارها انجام دهیم. موبد خاطرنشان کرده که دولت بریتانیا ظرفیت بازار بالایی برای پروژه ها در کشورهایی از جمله بحرین، اردن، قطر و عمان دارد.

به دلیل سابقه آژانس اعتبار صادرات در کار بر روی انرژی های تجدیدپذیر در این کشور و قدرت زنجیره تامین انگلیس در آنجا، هیدروژن سبز را به عنوان حوزه مورد توجه بعدی آژانس تامین مالی صادرات انگلیس، در عمان پیش بینی می کند.

معاملات شمال آفریقا

اِما توماس، یکی دیگر از روسای مؤسسه تامین مالی صادرات انگلیس، خاطرنشان کرده که مراکش با چهار میلیارد پوند ارزش مالی، نمونه خوبی از تمایل زیاد و قوی کار با انگلیس در شمال آفریقا بوده است. آژانس تامین مالی صادرات انگلیس همچنین به تازگی رئیس جدیدی را منصوب کرده است که با سفارت بریتانیا در مراکش برای جستجوی پروژه های جدید همکاری می کند.

به گفته توماس، تامین مالی صادرات انگلیس به دنبال تامین مالی پروژه های فاضلاب، انرژی پایدار و برق در این کشور شمال آفریقا نیز است. همچنین، مجددا، مانند ترکیه، آنها به شدت مراقب زلزله و تأثیر آن بر زیرساخت های مراکش هستند. توماس همچنین اعلام کرده: ما همچنین به دنبال این بودیم که چه چیزی را می توانیم حمایت کنیم و چه نقشی را می توانیم برای بازسازی این منطقه ایفا نماییم.

مصر نیز یکی دیگر از بازارهای کلیدی آژانس تامین مالی صادرات انگلیس است. به عنوان مثال، در ژانویه ۲۰۲۱، آژانس اعتبار صادرات انگلیس، ضمانت ۱.۷ میلیارد پوندی برای پروژه مونوریل قاهره که توسط کنسرسیومی تحت رهبری حمل و نقل بمباردیر که مقر آن در برلین است، ارائه کرد.

توماس معتقد است که تمایل زیادی در بازار برای الجزایر نیز وجود دارد، اگرچه دولت بریتانیا تعداد زیادی از تحقیقات را در آنجا مشاهده نمی کند. تونس، لیبی و سودان بسیار چالش برانگیزتر هستند. تونس فقط به صورت موردی دارای بازار باز بوده و لیبی، سودان، تحت پوشش این آژانس نیست.

توماس گفته که آژانس تامین مالی صادرات انگلیس در مورد پروژه برق ایکس لینک مراکش_بریتانیا، که در آن کابل های زیردریایی ۳.۶ گیگاوات برق را به طور متوسط حداقل ۲۰ ساعت در روز از منابع انرژی خورشیدی و بادی در مراکش به انگلیس می رساند، مورد بررسی قرار گرفته است. بر همین اساس، انتظار می رود تا سال ۲۰۳۰ این انرژی برای تامین برق بیش ازهفت میلیون خانه در انگلیس کافی باشد.

با این حال، او تاکید کرده که این موضوعات مکالمات اولیه بوده و اینکه آیا آژانس اعتبار صادرات انگلیس نقشی ایفا خواهد کرد یا خیر بستگی به میزان اعتبار پروژه دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.