بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

◄ معرفی عامل تصادفات ساختگی شناسایی و به مقامات قضائی

کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: افراد، به هیچ عنوان سراغ ایجاد تصادفات ساختگی و خود زنی نروند، چرا که این گونه موارد در بیشتر مواقع توسط کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص و شناسایی می‌شوند و برای طی مراحل بعدی به مقامات قضائی اعلام می‌شوند.

معرفی عامل تصادفات ساختگی شناسایی و به مقامات قضائی
تین نیوز |

کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: افراد، به هیچ عنوان سراغ ایجاد تصادفات ساختگی و خود زنی نروند، چرا که این گونه موارد در بیشتر مواقع توسط کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص و شناسایی می‌شوند و برای طی مراحل بعدی به مقامات قضائی اعلام می‌شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی اصغر قربانی اظهار کرد: بیشترین مراجعات به پزشکی قانونی مربوط به تصادفات و نزاع است و در بین این مراجعه کنندگان، گاهی افرادی دیده می‌شوند که اقدام به خودزنی کرده‌اند یا با ایجاد سانحه و تصادف ساختگی مدعی آسیب‌های جسمانی می‌شوند.

وی ادامه داد: هدف این افراد در تصادفات ساختگی، عمدتاً اخذ دیه یا ارش و جبران خسارت آسیب‌های ادعایی به ویژه از شرکت‌های بیمه است.

دیه بر اساس تعاریف فقهی، مال یا پولی است که به سبب کشتن انسان یا نقص عضو به کسی که صدمه دیده‌است یا به بازماندگان او پرداخت می‌شود و ارش هم نوعی دیه است که در قانون از قبل تعیین نشده‌است. بر طبق ماده ۳۶۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۰ هر جنایتی که بر عضو کسی وارد شود و شرعاً مقدار خاصی به عنوان دیه برای آن تعیین نشده باشد کسی که مرتکب جرم شده‌است باید ارش بپردازد. تعیین ارش معمولاً با کارشناسی پزشکی قانونی و رأی دادگاه است.

کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: گاهی در نزاع‌ها به دلایل مختلفی از جمله اینکه چون یکی از طرفین آسیب دیده، طرف مقابل با ایجاد صدمات ساختگی درصدد مهیا کردن مدرکی برای دفاع از خود، یا برای غلبه بر طرف دیگر دعوا، اقدام به خودزنی می‌کند.

قربانی تصریح کرد: همانگونه بخش قابل توجهی از مصدومان موارد نزاع و تصادفات به پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند بالطبع مدعیان آسیب ناشی از تصادفات ساختگی هم برای دریافت خسارت باید به پزشکی قانونی مراجعه کنند تا به زعم خود با اخذ نظریه کارشناسی برای ارائه به مقامات قضائی یا شرکت‌های بیمه، قادر به اخذ خسارات شوند.

وی ادامه داد: پزشکی قانونی بر اساس معاینه و شرح حال و مستندات ارائه شده و همین طور مستندات درخواستی، اظهار نظر می‌کند و در آخر، نظریه نهایی کارشناسی خود را به مراجع قضائی برای مختومه شدن پرونده و خسارت احتمالی ارائه می‌دهد.

قربانی افزود: در مواردی که پس از بررسی‌های انجام شده، مشخص می‌شود که صدمات صاحب پرونده ساختگی بوده است، متعاقباً این موضوع به مقام قضائی و مرجع استعلام کننده منعکس می‌شود و در حال حاضر این واقعیت مشخص شده است که برخی تصادفات ساختگی هستند و افراد یا گروهی اقدام به تصادفات و حوادث ساختگی می‌کنند.

کارشناس حوزه معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت در خصوص مصدومان تصادفات ساختگی این است که برخی از صدمات ایجاد شده، مثل شکستگی استخوان‌ها، شدید است و آسیب‌های جدی و گاه جبران ناپذیر به سلامت فرد وارد می‌کنند، این در حالی است که این صدمات غالباً توسط کارشناسان پزشکی قانونی تشخیص داده شده و همچنین سیستم قضائی آنان را شناسایی می‌کند.

وی افزود: این مصدومان نه تنها به هدف خود نمی‌رسند، بلکه متضرر هم می‌شوند. به بیان دیگر، این افراد که صدمات را به صورت ساختگی در بدن خود ایجاد کرده‌اند، نه تنها سودی از رفتار خود نمی‌برند، بلکه مشکلات قانونی برای خود ایجاد می‌کنند و چه بسا از سوی مراجع قانونی مورد پیگرد قرار می‌گیرند.

در سال گذشته (۱۳۹۹) یک هزار و ۱۰۲ نفر در تصادف ساختگی شناسایی شدند که ۹۵۶ مورد آن مربوط به مردان و ۱۴۶ مورد هم مربوط به زنان بودند که در آن صدماتی را به خود وارد کرده بودند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.