بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود

رییس‌جمهور پس از تحلیف، تاکید کرد: من از سوی مردم و مسئولین کشور به صراحت اعلام می‌کنم جمهوری اسلامی ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود، اما در مقابل تداوم بدعهدی های آمریکایی ساکت نخواهد نشست.

ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود
تین نیوز |
رییس‌جمهور پس از تحلیف، تاکید کرد: من از سوی مردم و مسئولین کشور به صراحت اعلام می‌کنم جمهوری اسلامی ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود، اما در مقابل تداوم بدعهدی های آمریکایی ساکت نخواهد نشست.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم تحلیف خود به عنوان رییس جمهور 4 سال آینده ایران، پس از ادای سوگند طی سخنانی با اشاره به حضور مقامات بلندپایه سیاسی جهان در این مراسم اظهار کرد: ملت بزرگ و شریف ایران، مهمانان ارجمند، روسای محترم جمهور، نخست وزیران، معاونین رئیس‌جمهور، روسای مجالس، وزرای خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای دوست و سازمان‌های بین‌المللی؛ نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و اعضای محترم شورای نگهبان، روسای محترم قوه قضاییه و مقننه، رئیس و اعضای محترم دفتر نهاد مقام معظم رهبری، یادگار امام (ره) و اعضای محترم بیت امام راحل، فرماندهان نیروهای مسلح و مسئولین محترم کشوری و لشکری در آغاز سخن یاد بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی و شهدای عزیز، جانبازان و آزادگان سرافراز را گرامی می‌دارم و در برابر عظمت آن‌ها تعظیم می‌کنم که عظمت و شرف ما مدیون رشادت‌های آن عزیزان است.

وی ادامه داد: ایام ولادت ثامن حجج امام رضا (ع) را تبریک گفته و از خداوند بزرگ می‌خواهم که با توجه حضرت ولی عصر (عج) و به برکت این ایام خجسته دولت و ملت ما را مشمول برکات خود قرار دهد.

روحانی با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب مشروطه گفت:‌ امروز چهارده مرداد است ؛ ۱۱۱ سال پیش ایران حماسه‌ای نو آفرید. نهضت مشروطیت ایران به عنوان نخستین قیام ملت خاورمیانه پیروز شد و دو مفهوم قانون و حاکمیت ملی را برای ملت به ارمغان آورد. در واقع نخستین قیام ملی مردم آسیا برای آزادی‌خواهی در این قاره کهن به انجام رسید.

وی در ادامه گفت:‌ این انقلاب با فراز و نشیب‌های فراوانی روبرو بود که متاسفانه در نهایت به انحراف کشیده شد. ملت ایران برای برقراری آزادی و حکومت قانون فداکاری‌های فراوانی کردند. آن‌ها در نهایت انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: امروز دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران آغاز می‌شود. از زمان انقلاب تاکنون عالی‌ترین مقام اجرایی کشور با رأی تک تک مردم انتخاب می‌شود. مردم ایران با خلق حماسه اردیبهشت و حضور در انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر با ما سخن گفته و نظرات خود را اعلام کردند.

وی افزود: آنان با زبان رأی خود گفتند چه می‌خواهند و چه نمی‌خواهند. آنها با انتخاب مجدد رویکرد و راهی را انتخاب کردند که 4 سال در معرض نقد همگان قرار داشت. از این پس ما باید پاسخگوی رای مردمی باشیم که اعتبار و حیثیت مجددی به ما بخشیده‌اند.

روحانی تصریح کرد: رأی مردم در 29 اردیبهشت یک حادثه نبود، بلکه حاصل یک بلوغ اجتماعی بود. منتخب ملت باید به درستی بداند از میان چه خواسته‌ها و آرایی برآمده است. امروز من به عنوان رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران مکلف به انجام همه امور مردم ایران هستم. انجام این تکلیف بدون همکاری همه آحاد ملت ممکن نخواهد بود.

روحانی در ادامه بیان کرد: این دولت می‌خواهد دولت معتدلی باشد که نه با هر پرخاشی بترسد و تسلیم شود و نه با هر هیجانی برآشفته شود و بجنگد.

وی افزود: ما دولتی مصلح هستیم که در سیاست داخلی و در سیاست خارجی صلح را برجنگ و اصلاح را بر جمود ترجیح می‌دهیم ما همیشه آماده دفاع از ملت خود هستیم اما دفاع را فقط با سلاح ممکن نمی‌دانیم. ما پشتیبان نیروهای مسلح خود هستیم اما بزرگترین سلاح ما رأی ملت ما است. ملتی که بیش از 41 میلیون رای در صندوق دارد هرگز در بن بست قرار نمی‌گیرد.

رئیس‌جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: این رأی نه تنها پشتوانه دولت و مجلس، بلکه پشتوانه ارتش و سپاه ما نیز است. در کشور ما حاکمیت دوگانه‌ای وجود ندارد.

روحانی تصریح کرد: صلح ما به سلاح ما متکی است و سلاح ما به صلح ما تکیه دارد. برجام نیز نمونه‌ وفاق ملی در ایران است. بی‌شک بدون پشتوانه و حمایت مقام معظم رهبری و هماهنگی مجلس و نیروزها مسلح با دولت منتخب مردم برجام به فرجام نمی‌رسید و ادامه نمی‌یافت، اما جهان می‌داند که هر گونه نقض قرارداد در این معاهده بین‌المللی با واکنش یکپارچه ملت و دولت ایران مواجه خواهد شد.

وی تاکید کرد: باید بپذیریم که نیازمند درک مشترک و توافق عملی بر سر مسائل ملی، مصالح ملی و فرصت‌های ملی هستیم و روی آوردن به تفاهم ملی و همکاری ملی ضرورتی تاریخی است.

رئیس‌جمهور کشورمان در ادامه یادآور شد: باید بدانیم همه ما در این دریای طوفانی یک کشتی و یک کشتیران داریم و باید با قطب‌نمای خاص ملت و سربلندی ایران اسلامی با هم تلاش کنیم. مردم‌سالاری دینی تنها دستاورد نظام جمهوری اسلامی نبوده و این نظام به توفیقات بزرگ دیگری نیز دست یافته است. توفیقاتی همچون استقلال کشور، امنیت بی‌نظیر، اقتدار نیروهای مسلح و توسعه توان دفاعی که موضوع قابل توجه در میان مردم منطقه است حاصل پایداری ما در سیاست حمایت از مظلوم و هزینه دادن در راه آن بوده و همچنین ارتقاء موقعیت کشور در نظام بین‌المللی که نتیجه پیروی از اصول حکمت، عزت و مصلحت در سیاست خارجی بوده است.

روحانی همچنین گفت: باید به هوش باشیم که حفظ این دستاوردها و استمرار توفیقات کشور مستلزم برخورداری از یک اقتصاد قوی، پویا و تاثیرگذار در عرصه جهانی و منوط به توسعه علمی در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: در 4 دهه گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده سرمایه‌گذاری‌های زیادی در زیرساخت‌ها انجام شده در بسیاری از مناطق محروم و دوردست بهبودهای قابل توجهی در استانداردهای زندگی مردم ایجاد شده و فاصله فقیر و غنی به طور معناداری نسبت به ابتدای انقلاب کاهش یافته است.

رئیس‌جمهور کشورمان ادامه داد: امروز سطح آموزش و بهداشت و درمان در کشور از استانداردهای مناسبی در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا برخوردار است. در ادامه دستاوردهای سال‌های پس از انقلاب دولت یازدهم نیز قدم‌های بزرگی در عرصه‌های مختلف برداشته که از آن جمله بازگشت ثبات اقتصادی در بازارهای مختلف به ویژه بازار ارز، کاهش نرخ تورم به تورم تک رقمی، افزایش رشد اقتصادی و دستیابی به اشتغال سالانه بیش از 600 هزار شغل در دولت یازدهم است.

وی تاکید کرد: دستاورد مهم دیگر دولت افزایش تولید بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز و باز پس گیری سهم ایران در بازار جهانی و جهش بزرگ در تولید گاز و تکمیل زنجیره ارزش افزوده نفت در کشور است.

روحانی در ادامه بیان کرد: در حوزه رفاه و تامین اجتماعی نیز گام‌های بزرگی در حمایت از اقشار کم درآمد برداشته شده و با اجرای طرح بیمه همگانی امروز همه ایرانیان تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتند. از سوی دیگر پس از اجرای طرح سلامت سهم پرداختی از سوی مردم در هزینه‌های درمانی کاهش چشمگیری داشته است.

رئیس‌جمهور کشورمان به پیشرفت کشور در حوزه ارتباطات اشاره کرد و افزود: دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت و اطلاعات از طریق فضای مجازی بیش از 10 برابر شده که این دسترسی نقش مهمی در توسعه کسب و کار داشته است.

رئیس‌جمهور در ادامه به بیان برنامه‌های دولت دوازدهم در عرصه سیاست‌های داخلی پرداخت و گفت: در عرصه سیاست داخلی دولت یازدهم اقدام به تهیه سند حقوق شهروندی نمود و آن را به دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ کرد و دولت دوازدهم نیز ادامه این را در دستور کار قرار داد.

وی با بیان اینکه با وجود تمامی دستاوردهای با ارزش چهار دهه گذشته، ایران همچنان با مشکلات بزرگی مانند بیکاری جوانان، بحران آب، آلودگی هوا و موارد دیگر دست و پنجه نرم می‌کند، به برنامه دولت دوازدهم اشاره و خاطرنشان کرد: آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت برنامه‌محوری دولت دوازدهم است.

روحانی با تاکید بر لزوم فراهم آوردن برخی مقدمات برای انجام اصلاحات اقتصادی است، گفت: از ابتدای دولت یازدهم مسیری هشت ساله را برای انجام اصلاحات اقتصادی طراحی کردیم و در چهار سال ابتدایی یعنی در دولت یازدهم دستیابی به ثبات اقتصادی در داخل و ایجاد تعامل پایدار و بلندمدت با کشورهای دنیا را به عنوان پیش‌نیاز انجام اصلاحات هدف‌گذاری نمودیم.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: دولت همچنین دست خود را برای همراهی در اجرای برنامه مهم خود به سوی همه اقشار مردم و جریانات سیاسی و اجتماعی دراز می‌کند. امروز مردم شریف کشور از همه ما انتظار دارند که نشان دهیم می‌توانیم با وجود اختلاف‌نظرها، حول تشخیص مسائل اصلی کشور و یافتن راه‌حل برای آنها همفکری کنیم و با سازوکارهای موجود در جمهوری اسلامی ایران و با هدایت رهبری معظم انقلاب برای سیاست‌گذاری و اقدام به یک اتفاق‌نظر دست یابیم و نشان دهیم که مسائل فرعی و جنجال‌های سیاسی ما را از مسائل اصلی کشور باز نمی‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما در دهه‌های گذشته با همراهی یکدیگر از موانع سخت‌تری از جمله موج ترور، جنگ، تحریم‌ها و فشارهای مستمر کشورهای خارجی عبور کرده‌ایم و همواره وحدت کلمه رمز پیروزی ما بوده است.

رئیس‌جمهور منتخب مردم در ادامه با اشاره به حضور هیات‌های عالی‌رتبه از کشورهای مختلف جهان در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری ایران با بیان اینکه این دومین بار است که مراسم تحلیف رئیس‌جمهور در حضور مهمانان گرانقدر خارجی برگزار می‌شود، ضمن قدردانی از حضور مهمانان خارجی تاکید کرد: خط‌ مشی دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان تعامل گسترده و متوازن با جهان است که در سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ نیز مورد تصریح مجدد قرار گرفت.

روحانی خاطرنشان کرد: تعامل سازنده با کشورهای جهان تعمیق پیوندها با کشورهای همسایه و منطقه و افزایش سطح همکاری‌ها با کشورهای دوست نه فقط یک انتخاب آگاهانه بلکه ضرورتی است که صلح و امنیت بین‌المللی در گرو تحقق آن است. عبور از تهدیدات خطرناک و تحولات پیچیده دوران گذار فعلی جز با افزایش تماس‌ها و مراودات و نهادینه‌کردن گفت‌وگو از سوی دولت‌ها و ملت‌ها امکان‌پذیر نیست.

رئیس‌جمهور کشورمان گفت: بر اساس این رویکرد کشورمان به اقدامات مهم و قابل توجهی در حوزه سیاست خارجی کشور دست یافته است. حل و فصل موضوع هسته‌ای و خارج شدن پرونده هسته‌ای از فصل هفتم منشور ملل متحد و لغو تحریم‌های شورای امنیت و همچنین لغو تحریم‌های ظالمانه در حوزه هسته‌ای یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت یازدهم بوده است.

وی در ادامه با انتقاد از برخی کارشکنی‌ها از سوی آمریکا در اجرای برجام اظهار کرد: گرچه تاکنون گره‌های زیادی از اقتصاد کشور در حوزه تحریم‌ها گشوده شده، اما بدعهدی‌های آمریکا در اجرای برجام به دلیل اعتیاد حاکمیت این کشور به سیاست غیرقانونی و ناکارآمد تهدید و تحریم، غیرقابل اعتماد بودن آنها به عنوان شریک برای همه جهان را به اثبات رسانده است.

روحانی خاطرنشان کرد: من از سوی مردم و مسئولین کشور به صراحت اعلام می‌کنم جمهوری اسلامی ایران آغازگر نقض برجام نخواهد بود، اما در مقابل تداوم بدعهدی های آمریکایی ساکت نخواهد نشست.

وی افزود: ملت ایران ثابت کرد که احترام را با احترام و بدی رابا مقابله به مثل پاسخ خواهد داد. ما با نوآمدگان جهان سیاست کاری نداریم اما به کهنه‌سواران اعلام می‌کنیم که می‌توان برجام را به یک حقوق بین‌الملل تبدیل کرد و از یک استثنا قاعده ساخت.

روحانی تصریح کرد: آن‌ها که قصد پاره کردن برجام را دارند بدانند که با این کار طومار عمر سیاسی خود را پاره می‌کنند و جهان بدعهدی آن‌ها را فراموش نمی‌‍کند. آن‌ها که خود را جزو بازندگان برجام می دانند می‌توانند به اشتباهات خود پایان دهند. امروز روز رونمایی مادر بمب‌ها نیست. امروز روز رونمایی از مادر همکاری‌ها است. مذاکرات ایران برج بلند دموکراسی است که ۱۱۱ پله دارد. از ۱۱۱ سال پیش تا کنون مردم ایران برای دموکراسی قدم برداشتند.

رئیس‌جمهور همچنین گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران اعتبار و پیشرفت خود را از مردم فرهیخته و با ایمان خود می‌گیرد. این نظام آماده همکاری با جهان با منافع مشترک است. در حضور ۱۰۵ نماینده بین‌المللی که مفتخر به میزبانی آن‌ها در کانون مردم‌سالاری ایران هستیم اعلام می‌کنم دولت ایران هیچ گونه محدودیتی برای همکاری با شما ندارد.

وی در همین راستا گفت: علاقه ما بعد از همکاری با همسایگان همکاری با همه جهان است. علقه‌های دینی، تاریخی، فرهنگی با همسایگان زمینه‌های لازم برای همگرایی را فراهم آورده است. ما دست دوستی به سمت همسایگان خود دراز می‌کنیم و اعتقاد داریم تنها از طریق گفت‌وگو و همکاری می توانیم در جهت آرامش و بالندگی در منطقه قدم برداریم.

روحانی همچنین خاطرنشان کرد: قدرت‌های خارجی که تنها به فکر منافع کوته‌بینانه خود هستند با فروش میلیاردها دلار تسلیحات، باعث بی‌ثباتی بیشتر در منطقه شده‌اند؛ تنها بذر اختلاف و دو دستگی را در منطقه می‌کارند تا از آب گل‌آلود ماهی بگیرند.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: ما می‌خواهیم صدای اعتدال را به صدای عالم و منطقه تبدیل کنیم تا از این منطقه که مهد تمدن و اسلام رحمانی است هرگز صدای نفرت و خشونت به گوش نرسد. امیدواریم بعد از سال‌ها آزمون و خطا به این درک مشترک رسیده باشیم که تنها راه ریشه‌کن کردن تروریست این معضل جهانی اعتماد به مردم و کسب مشروعیت از صندوق رای از یک سو و همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از سوی دیگر است.

وی در ادامه این سخنرانی با اشاره به درگیری‌های منطقه‌ای از جمله موضوع سوریه و یمن گفت:‌ همانطور که در چهار سال پیش از این گفته‌ایم حل مشکلات منطقه‌ای مثل موضوع سوریه و یمن جز با توقف جنگ و خشونت‌طلبی، با مبارزه مشترک با افراط و ترور، مذاکرات سوری- سوری و یمنی - یمنی و پذیرش رأی و نظر مردم این کشورها توسط همه فعالان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای امکان‌پذیر نیست.

روحانی گفت:‌ درخواست اصلی ما از همه کشورهای منطقه و جهان برای پیوستن به ابتکارات سیاسی جهت پایان دادن به کشتار و آوارگی و نابودی زیرساخت‌های این دو کشور است. میهمان‌های گرامی ایران کشوری مردم‌سالار با سرمایه‌های عظیم انسانی و طبیعی و موقعیت ویژه جغرافیایی آماده همکاری با کشورهای شما در پیشبرد منافع مشترک است. همکاری‌ها به ایجاد صلح و ثبات در منطقه و جهان کمک خواهد کرد.

رئیس‌جمهور کشورمان در پایان برای مهمانان حاضر در این مراسم آرزوی اقامتی خوش کرد.

 

منبع: سايت خبری همشهری آنلاین
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.