بازدید سایت : ۱۰۱۱۱۹

مسافرگیری مترو زیارت در ایستگاه کرامت

خط سوم مترو مشهد به دلیل اتصال خطوط مترویی به حرم مطهر رضوی از اهمیت ترین طرح های مترویی در کشور است و عزم مدیران شهری با حمایت مسوولان کشوری برای بهره برداری از بخش اول این طرح در دهه کرامت امسال و همزمان با میلاد هشتمین خورشید آسمان امامت است.

مسافرگیری مترو زیارت در ایستگاه کرامت
تین نیوز |

خط سوم مترو مشهد به دلیل اتصال خطوط مترویی به حرم مطهر رضوی از اهمیت ترین طرح های مترویی در کشور است و عزم مدیران شهری با حمایت مسوولان کشوری برای بهره برداری از بخش اول این طرح در دهه کرامت امسال و همزمان با میلاد هشتمین خورشید آسمان امامت است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، طرح های مترو خطوط قطار شهری در دنیای پر ترافیک کنونی از الزامات زیرساخت های شهری به خصوص در کلانشهرها است و با رشد سریع جمعیت در آنها، نیاز به سیستم های حمل و نقل عمومی کارآمد و سریع بیشتر احساس می شود.

خطوط مترویی علاوه بر کاهش ترافیک و زمان سفر به عنوان یک گزینه پایدار، به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا نیز کمک می کند.

مشهد پس از تهران دومین شهر کشور است که در سال ۱۳۸۹ به خط قطارشهری مجهز شد و هم اینک برای این کلانشهر چهار خط تعریف شده که خطوط یک و ۲ در حال بهره برداری است و خطوط سوم و چهارم نیز در دست ساخت است.

خط یکم قطار شهری مشهد به طول ۱۹ کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیل آباد این شهر، اسفند ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید و هم اکنون روزانه به طور میانگین ۱۳۰ هزار نفر در این مسیر جا به جا می شوند، مسیر توسعه چهار و نیم کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.

عملیات حفاری ۱۴ و نیم کیلومتری خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی پانزدهم بهمن ۱۳۹۴ به پایان رسید و اسفند سال ۱۳۹۵ مرحله نخست این خط به طول هشت کیلومتر بهره برداری شد.

اواخر اسفند ۱۳۹۶ نیز با بهره برداری از ۲ کیلومتر دیگر از مسیر این خط، ایستگاه های سعدی و شریعتی به صورت آزمایشی به بهره برداری رسیدند و در سفر اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رییس جمهوری وقت به مشهد، این خط با خط یکم در ایستگاه شریعتی پیوند خورد و ادامه این خط در ایستگاه میدان شهید کاوه نیز ۱۸ مرداد همان سال بهره برداری شد.

عملیات حفاری خط سوم قطار شهری مشهد نیز به طول ۳۰ کیلومتر که مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش می دهد، از نیمه دوم فروردین سال ۱۳۹۵ آغاز شده است و با بهره برداری از بخش اول این خط خطوط مترو مشهد به حرم مطهر رضوی متصل می شود.

عملیات حفاری خط چهارم نیز به طول ۱۷ و نیم کیلومتر از انتهای خواجه ربیع تا شهرک شهید رجایی با ۱۵ ایستگاه از خرداد ۱۴۰۰ آغاز شد.

با توجه به اهمیت خط سوم قطارشهری مشهد به عنوان اولین مسیر ریلی متصل به اماکن زیارتی، تمرکز و تاکید مدیریت شهری بر بهره برداری و مسافرگیری این خط است گرچه چندین بار وعده مسافرگیری این خط تا کنون به تعویق افتاده اما آخرین قول و وعده بر مسافرگیری بخش اول خط سوم از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی و پایانه امام رضا (ع) دراردیبهشت ماه امسال و همزمان با دهه کرامت است.

انجام موفقیت آمیز تست نهایی خط سوم مترو

عملیات تست نهایی مسیر و ایستگاه های فاز اول خط ۳ قطارشهری مشهد در مسیر پایانه مسافربری امام رضا (ع) تا میدان شهدا با حضور مسوولان قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به عنوان پیمانکار این طرخ ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ انجام شد.

کیانوش کیامرز افزود: در این آزمون قطار با سرعت واقعی جابجایی مسافر روی ریل حرکت کرد و تمام خروجی ها قابل قبول بود.

همچنین طبق گفته مدیرعامل هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، بخش اول خط سوم قطارشهری مشهد، مهم ترین طرح مترویی در کشور و مورد استفاده تمام شیعیان است که تست نهایی آن انجام شد.

سردار محمدرضا رحمانی افزود: در سال های اخیر خطوط قطارشهری با امکانات ایرانی و ساخت داخل بهره برداری می شود و امیدواریم با توان داخلی ساخت مترو به صورت کامل و بدون نیاز به خارج انجام شود.

خط سوم مهم ترین خط مترویی در کشور

بخش اول خط سوم مترو به طول ۶ کیلومتر از میدان شهدا به سمت پایانه مسافربری امام رضا (ع)، مهم ترین طرح مترویی در مشهد است و مسیر حرم مطهر رضوی را پوشش می دهد و خطوط یک و ۲ را نیز به حرم متصل می کند.

شهردار مشهد خرداد ماه ۱۴۰۲ ، مسافرگیری در بخش اول خط سوم مترو مشهد در مسیر حرم مطهر رضوی را تا پایان سال ۱۴۰۳ بیان کرد ولی این مهم محقق نشد و تست گرم این خط در اسفند ماه انجام شد.

محمدرضا قلندر شریف در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بخش اول خط سوم ۱۸ اردیبهشت ماه امسال و در دهه کرامت بهره برداری می شود و این خط اولین خط ریلی در کشور است که در یک مرکز مذهبی و آن هم حرم مطهر امام رضا (ع) سرویس دهی می کند.

وی اضافه کرد: ایستگاه باب الجواد (ع) در بخش اول خط سوم واقع شده و با بهره برداری از این خط ، زائران از فرودگاه، راه آهن و پایانه مسافربری به حرم و نقاط مختلف مشهد و حرم رضوی منتقل می شوند.

شهردار مشهد ادامه داد: خط سوم مترو مشهد، خطوط یک و ۲ را نیز به حرم متصل می کند و این طرح تنها برای مشهد نیست بلکه یک طرح ملی است که تمامی زائران و مجاوران امام رضا(ع) از آن بهرمند خواهند شد .

قلندر تاکید کرد: مشهد اولین مرکز مذهبی جهان است که ایستگاه قطار شهری داخل حرم مطهر رضوی دارد و تمام خطوط به این مضجع شریف متصل خواهند شد.

قلندر گفت: استفاده از تولیدات داخلی از موارد مهم در ساخت خط سوم مترو است و پله برقی، ریل و تابلوهای برق از شرکت های داخلی تامین شده است.

وی افزود: ایستگاه میدان شهدا بزرگترین جزیره ایستگاهی است که خطوط دو، سه و چهار را به هم متصل می کند و بهره برداری از خط سه قطار شهری، نقطه عطفی در حمل و نقل عمومی شهر خواهد بود.

شهردار مشهد افزود: حفاری خطوط سوم و چهارم مترو در این دوره مدیریت شهری به پایان می رسد و ایستگاه سلامت که از خط دوم باقی مانده است نیز بهره برداری خواهد شد.

قلندر اضافه کرد: هم اینک در زیر زمین چهار هزار نفر نیروی متخصص در حوزه قطارشهری مشهد فعالیت می کنند تا این ابرطرح کشور زودتر تکمیل و وارد مدار بهره برداری شود.

۹ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز

ساخت هر کیلومتر خط قطارشهری بیش از ۵۰ میلیون دلار هزینه دارد که با افزایش نرخ ارز، این رقم نیز افزایش می یابد.

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد  اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بخش اول خط سوم به طول ۶ و نیم کیلومتر را ۹ هزار میلیارد ریال بیان کرد و افزود: در بخش اول خط سوم از میدان شهدا تا پایانه مسافربری امام رضا (ع) هفت ایستگاه وجود دارد که در دهه کرامت این بخش با سه ایستگاه میدان شهدا، باب الجواد (ع) و پایانه مسافربری بهره برداری می شود.

کیانوش کیامرز افزود: چهار ایستگاه میانی نیز شامل ایستگاه های باب الهادی (ع)، مصباح، بسیج و ۱۵ خرداد نیز در مراحل بعدی و تا سال ۱۴۰۵اجرا می شود.

وی ادامه داد: اجرای هر ۶ کیلومتر خط قطارشهری ۲۰۰ هزار میلیارد ریال هزینه دارد و خط سوم نیز به صورت چند مرحله ۶ کیلومتری اجرا خواهد شد، پس از پایان اجرای بخش اول از میدان شهدا تا پاینه مسافربری امام رضا (ع) مناقصه اجرای بخش دوم از میدان توحید تا بلوار فردوسی برگزار خواهد شد.

ضرورت تسریع در تامین واگن توسط دولت

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد در ادامه اظهار کرد: تامین واگن برای خطوط مترویی توسط وزارت کشور انجام می شود و امیدواریم در این خصوص به مشهد توجه خاصی شود.

کیامرز افزود: برای بهره برداری از بخش اول خط سوم یک رام قطار شامل پنج واگن از خط دوم به کار گرفته خواهد شد و پس از چهار ماه، قطار دیگری از خط دوم به این خط تزریق خواهد شد و در ادامه بهره برداری از این بخش در اواسط سال جاری با سه رام قطار از قطارهای خط دوم انجام خواهد شد.

وی گفت: حداقل پنج رام قطار برای این بخش از خط سوم نیاز است که با توجه به اینکه امکان خرید واگن از شهرها گرفته شده، باید دولت این نیاز را تامین کند تا در سرویس دهی در خطوط مترویی مشهد مشکلی نداشته باشیم.

به طور کلی زیارت حرم مطهر رضوی اولین هدف و مقصد سفر زائران به استان و مشهد است و همواره چالش ترافیک در محدوده حرم امام رضا (ع) وجود داشته و دارد که امید است با آغاز مسافرگیری خط سوم زائران و مجاوران با سهولت بیشتر و صرف زمان کمتری به مضجع رضوی مشرف شوند و با همت مدیران شهری و حمایت های ملی در تخصیص اعتبار این بار وعده بهره برداری از بخش اول خط سوم مترو مشهد در زمان مقرر و در روز میلاد امام رضا(ع) محقق شود .

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.