بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
سبحانی فر:

قرارداد خودرویی با فرانسوی‌ها با اصل 44 مغایرت ندارد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی و برنامه ششم توسعه اجازه تا 100درصد سرمایه‌گذاری را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد، منوط به اینکه 30درصد سهم بازار را به‌صورت انحصاری از آن خود نکند.

قرارداد خودرویی با فرانسوی‌ها با اصل 44 مغایرت ندارد
تین نیوز |

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی و برنامه ششم توسعه اجازه تا 100درصد سرمایه‌گذاری را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد، منوط به اینکه 30درصد سهم بازار را به‌صورت انحصاری از آن خود نکند.

رمضانعلی سبحانی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در خصوص قرارداد جدید تولید خودرو با رنو فرانسه و در پاسخ به این سوال که آیا امکان به‌وجود آمدن تجربه پژو با ایران‌خودرو وجود دارد یا خیر، اظهارداشت: قراردادهای فعلی نسبت به زمان پژو با ایران متفاوت است.

نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی یک سال اخیر قراردادهای با شرکت‎‌های رنو و پژو در زمینه تولید خودرو منعقد شده و مذاکرات با فیات نیز در حال انجام است، گفت: درخصوص فعالیت چند خودروساز دیگر نیز بحث‌هایی مطرح است.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان سبزوار نیز برای یکی از سرمایه‌گذاران در زمینه تولید خودرو مجوز ساخت 120هزار خودرو در سال صادر شده است، اضافه کرد: طبیعتا این سرمایه‌گذار نیز قصد مشارکت و همکاری با یکی از خودروسازان صاحب برند در جهان را دارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه تمامی تخم‌مرغ‌ها در یک سبد چیده نشده است، بیان کرد: قراردادهای جدید با قراردادهای گذشته در زمینه تولید خودرو متفاوت است و قراردادهای گذشته قرارداد سرمایه‌گذاری نبوده و تنها لایسنس خود را به برای ساخت خودرو به کشور آورده بود.

وی ادامه داد: در قرارداد جدید طرف قرارداد سرمایه و پول خود را به داخل کشور آورده و در کشور ما سرمایه‌گذاری می‌کند و همچنین در کنار آن دانش ساخت خود را نیز به کشور می‌آورد.

سبحانی‌فر با بیان اینکه طرف‌های قرارداد قصد مونتاژ‌ در کشور را ندارند بلکه خط تولید ایجاد می‌کنند، تصریح کرد: در قرارداد ذکر شده که تا 70 درصد باید در ساخت قطعات داخلی‌سلزی انجام شود که این مسئله ایجاد اشتغال را در کنار خود به‌همراه دارد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 30درصد تولیدات این قرارداد به کشورهای دیگر صادر می‌شود، گفت: با توجه به این پارامترها بنده متوجه نمی‌شوم اشکال انعقاد این قرارداد در چه موردی است و علت انتقادها را نمی‌دانم، غیر از این است که سرمایه‌گذار سرمایه، خط تولید و قطعه‌سازی خود را به‌کشور ما منتقل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تا کی می‌خواهیم متکی بر دانش داخلی خود بوده و از آوردن دانش دیگران ترس داشته باشیم، دانشی که تجربه دارد و بازارها را تسخیر کرده است، افزود: هوش ایرانی انقدر بالا است که اگر یک دانشی را به‌دست بیاورد آن را توسعه می‌دهد و در بخش‌های دیگر نیز از آن استفاده می‎‌کند.

سبحانی‌فر در خصوص اینکه آیا قرارداد جدید با رنو با اصل 44 قانون اساسی متضاد است یا خیر، اظهار داشت: سیاست‌های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی و برنامه ششم توسعه اجازه تا 100درصد سرمایه‌گذاری را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد منوط به اینکه 30درصد سهم بازار را به‌صورت انحصاری از آن خود نکند.

وی همچنین در خصوص اینکه آیا کشور ظرفیت وجود این تعداد از خودروسازان را دارد، گفت: ما اگر متکی بر ظرفیت مصرف داخل کشور باشیم خودروسازان فعلی نیز اضافه هستند، نباید تنها نگاه ما به ظرفیت داخل کشور باشد مگر کشور کره‌جنوبی تنها برای مصرف داخلی کشور خود تولید کرده، تولیدکنندگان خودروبازار جهانی را در اختیار گرفته‌اند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یا باید در خودروسازی کشور را ببندیم و بگوییم خودرسازی نمی‌خواهیم و خودرو خارجی وارد کنیم، یا اینکه باید با دانش شرکت‌های صاحب برند با روش مشارکت و سرمایه گذار بخش تولید را توسعه دهیم و با ارتقاء کیفیت و کمیت محصولات صادرات محور شویم، خاطر نشان کرد: تولیدات ما صرفا نباید برای مصرف داخل کشور باشد، در قرارداد میزان 30درصد صادرات حداقل آن است، ما در کشور باید با تولیدات خود بازار خودرو آسیا میانه و روسیه را تامین کنیم.

 

منبع: خبرگزاری خانه ملت
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.