بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ نظر وزیر صنعت درباره خودروهایی که با ارز دولتی وارد شدند

واردکنندگان خودرو که ارز 4200 تومانی دریافت کرده‌اند، باید خودروها را باقیمت متناسب با این نرخ دلار به بازار عرضه کنند. محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت با هشدار نسبت به این موضوع تأکید کرد: در غیر این صورت مابه‌التفاوت این قیمت از آن‌ها دریافت خواهد شد.

نظر وزیر صنعت درباره خودروهایی که با ارز دولتی وارد شدند
تین نیوز |

واردکنندگان خودرو که ارز 4200 تومانی دریافت کرده‌اند، باید خودروها را با قیمت متناسب با این نرخ دلار به بازار عرضه کنند.

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت با هشدار نسبت به این موضوع تأکید کرد: در غیر این صورت مابه‌التفاوت این قیمت از آن‌ها دریافت خواهد شد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، در پاسخ به این سؤال که این وزارتخانه چگونه بر عرضه کالاهای واردشده با ارز ۴۲۰۰ تومانی نظارت می‌کند تا این کالاها ازجمله خودرو، گران‌تر از نرخ مربوطه عرضه نشوند؟ اظهارکرد: شرکت‌هایی که خودرو را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده‌اند، مشمول نظام قیمت‌گذاری بوده و باید خودروها را متناسب با نرخ ارز مربوطه عرضه کنند و اگر می‌خواهند خودروهای واردشده با ارز ۴۲۰۰ تومانی را باقیمت‌های حاشیه بازار عرضه کنند، باید مابه‌التفاوت آن را به دولت پرداخت کنند بنابراین این شرکت‌ها نمی‌توانند از این نمد کلاهی برای خود ببافند.

او با بیان اینکه چند ماه پیش که تصمیم تک‌نرخی شدن ارز اتخاذ شد، همه از این تصمیم حمایت کردند، خاطرنشان کرد: بااین‌حال هم‌اکنون از این تصمیم انتقاد می‌شود که چرا به همه کالاها بدون محدودیت ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافت. به‌عنوان‌مثال امروز قضاوت می‌کنیم که آیا باید به خودرو ارز مرجع می‌دادیم یا نه که اگر الآن از من بپرسید می‌گویم بهتر بود خودرو با نرخ ارز دیگری وارد می‌شد. البته ما آن تصمیم را در آن فضا و با مقتضیات همان زمان گرفتیم. در آن فضا این تصمیم اتخاذ شد که واردات کالا فقط با نرخ ارز واحد ۴۲۰۰ تومانی باشد برای اینکه به جامعه اطمینان دهیم که ارز بدون محدودیت به همه کالاهای مجاز تعلق می‌گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اینکه اخیراً وزارت صنعت، لیستی از شرکت‌های متخلف در پرونده ثبت‌سفارش و واردات غیرقانونی خودرو منتشر کرد که بعضاً عنوان شد این لیست کامل نیست و چرا در انتشار لیست متخلفان تأخیر شد؟ اظهارکرد: در این پرونده تخلفی در بدنه دولت با همکاری تعدادی کارمند و برخی سودجویان صورت گرفت. مهم این است که ما خودمان این تخلف را در دولت دوازدهم کشف کردیم و به‌موقع و پیش از آنکه رسانه‌ای شود، به تمام مراجع ذی‌ربط ازجمله وزارت اطلاعات، گمرک، تعزیرات و غیره منعکس کردیم که باعث جلوگیری از ادامه تخلف شد.

شریعتمداری در پاسخ به اینکه چرا انتشار لیست متخلفان این‌قدر طولانی شد، اظهارکرد: ما در دی‌ماه ۱۳۹۶، IPهای متخلف را اعلام کردیم؛ اما اینکه طریقه نفوذ آنها به سیستم چگونه بود و با چه کسانی در مجموعه تماس داشتند، مشخص نبود که به دستگاه‌های مربوطه منعکس شد تا رسیدگی شود. رسیدگی آنها زمان برد تا بررسی و به ما اعلام شود و درحال‌حاضر نیز رسیدگی قضایی آن مانده و ما پیگیری می‌کنیم که می‌گویند در جریان است.

او در پاسخ به اینکه تعدادی از خودروهایی که به‌صورت غیرقانونی ثبت‌سفارش و واردشده‌اند، از گمرک ترخیص و وارد بازار شده‌اند، چگونه با آنها برخورد می‌کنید؟ اظهارکرد: شناسایی آنها ساده است زیرا مشخصاتشان ثبت‌شده و وجود دارد؛ اما اینکه چه تصمیمی باید درباره آنها گرفته شود، دستگاه قضایی باید تصمیم بگیرد و هر تصمیمی که دستگاه قضایی بگیرد، باید اعمال شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ۶۴۸۱ دستگاه خودرو به‌صورت غیرقانونی ثبت‌سفارش و وارد شد که از این تعداد ۴۵۴۷ دستگاه در گمرک باقی‌مانده و ۱۹۳۴ دستگاه ترخیص شد که در رابطه با خودروهای ترخیص شده دستگاه قضایی حتماً رسیدگی کرده و مابه‌التفاوت را اخذ می‌کند.

نکته جالب در این موضوع مشترک بودن برخی از شرکت‌های واردکننده خودرو با ارز دولتی و واردکنندگان غیرقانونی خودرو است. مشخص نیست شرکت‌های متخلف در ثبت‌سفارش غیرقانونی خودرو چرا مجدداً برای واردات خودرو ارز دولتی دریافت کرده‌اند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.