نیاز 100 میلیارد تومانی برای اتمام پروژه موجشکنهای بنادرکوچک
یک مقام مسوول در طرح احداث موجشکنهای بنادر کوچک گفت:تاکنون ساخت 41 موج شکن به پایان رسیده و تا پایان امسال ساخت موجشکنهای باقی مانده به اتمام میرسد.
معاون مجری طرح احداث موجشکنهای بنادر کوچک چندمنظوره سازمان بنادر و دریانوردی از پیشرفت فیزیکی 90 درصدی احداث موجشکنهای بنادر کوچک خبر داد.
رضا مرادی در گفتوگو با خبرنگار مارینتایمز درباره طرح احداث موجشکنهای بنادر کوچک چندمنظوره، اظهار داشت: این طرح از سال 89 آغاز و تاکنون عملیات احداث 41 موج شکن به پایان رسیده است.
وی افزود: تاکنون 30 موج شکن و یک اسکله تحویل موقت شده است و 10 موجشکن دیگر نیز در مرحله تحویل موقت قرار دارند.
مرادی، با بیان اینکه6 موج شکن و دو اسکله باقی مانده است، گفت: این طرح شامل احداث 10 موجشکن برای استان بوشهر، 29 موجشکن در استان هرمزگان، 6 موج شکن در سیستان و بلوچستان و 4 موج شکن در استان خوزستان است.
وی تصریح کرد: طول کل موجشکنها حدود 47.5 کیلومتر و مساحت کل حوضچهها حدود 409 هکتار است و حجم کل مصالح مصرفی مورد استفاده در این طرح حدود 9.5 میلیون متر مکعب بوده است.
مرادی، از پیشرفت فیزیکی 90 درصدی احداث موجشکنهای بنادر کوچک خبر داد و گفت: پیمانکاران این طرح قرارگاه خاتمالانبیا و شرکت راهسازی عمران ایران وابسته به وزارت دفاع هستند.
به گفته وی کلیه هزینههای این پروژه با سرمایهگذاری سازمان بنادر و دریانوردی تامین شده است.
معاون مجری طرح احداث موج شکنهای بنادر کوچک چندمنظوره سازمان بنادر و دریانوردی، در خصوص پیشبینی زمان تکمیل نهایی این طرح گفت: تا پایان امسال ساخت موجشکنهای باقی مانده به اتمام میرسد.
نیاز به سرمایهگذاری100 میلیارد تومانی برای اتمام پروژه
وی با بیان اینکه تاکنون 430 میلیارد تومان در این پروژه هزینه شده است، گفت: برای موجشکنهای نیمه تمام نیز 100 میلیارد تومان سرمایه نیاز است و پیشبینی میشود این طرح تا پایان امسال به طور کامل به اتمام برسد.
مرادی، با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف نهایی این طرح،گفت: مهمترین مشکل پیشروی این طرح مشخص نبودن متولی آن است، زیرا سازمان بنادر عهدهدار احداث این پروژه است و تاکنون بهرهبردار این پروژه تعیین نشده است.
وی ادامه داد: اگرچه این طرح با سرمایهگذاری سنگین رو به اتمام است، اما هنوز هیچ نهادی برای بهرهبرداری از آن مشخص نشده است، البته کارگروهی با همکاری سازمان بنادر ودریانوردی، شیلات، دیگر نهادهای مرتبط تشکیل و جلسات مختلفی برگزار و امیدواریم هرچه سریعتر تکلیف بهرهبردار این پروژه تعیین شود، زیرا این موجشکنها پس از تکمیل و تحویل نیاز به نگهداری دارند و در این زمینه باید برنامهریزی دقیق صورت گیرد.
معاون مجری طرح احداث موج شکنهای بنادر کوچک چندمنظوره سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به بازگشت جمعیت در بعضی از مناطق جنوب، گفت: با احداث این موجشکنها در بعضی مناطق بسیاری از افرادی که از این مناطق مهاجرت کرده بودند به محل زادگاه خود بازگشتند و به فعالیتهای دریایی مشغول شدهاند.
به گفته وی بر اساس آمار سازمان شیلات طرح احداث موجشکنها حدود 16 هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است.