بازدید سایت : ۵۱۸۸۲

بحران تصادف برای ناوهای جنگی آمریکا

برای دومین بار طی ۲‌ ماه گذشته یک ناو آمریکایی در حادثه عجیب دیگری دچار حادثه شده و ۱۰ خدمه آن مفقود شده‌اند.

بحران تصادف برای ناوهای جنگی آمریکا
تین نیوز |

برای دومین بار طی ۲‌ ماه گذشته یک ناو آمریکایی در حادثه عجیب دیگری دچار حادثه شده و ۱۰ خدمه آن مفقود شده‌اند.

 
به گزارش همشهری، برای دومین بار طی ۲‌ ماه گذشته یک ناو آمریکایی در حادثه عجیب دیگری دچار حادثه شده و ۱۰ خدمه آن مفقود شده‌اند. ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا که در پایگاه یوکوسوکای ژاپن مستقر است اعلام کرده که ناوشکن موشک‌انداز جان اس مک‌کین در شرق تنگه مالاکا و سنگاپور با تانکر نفتکش آلنیک ام‌سی تصادف کرده است. تصاویر منتشر شده اولیه از این تصادف خسارت سنگین ناو‌شکن آمریکا را که به تجهیزات پیشرفته ناوبری مجهز است نشان می‌دهد.

بدنه این ناو آمریکایی سوراخ شده و سرنوشت ۱۰خدمه آن هنوز مشخص نیست. براساس گزارش رسمی، 5نفر در این ناو آمریکایی زخمی شده‌اند اما عملیات امداد و نجات از سوی 3کشور(سنگاپور، مالزی و آمریکا) برای مشخص شدن سرانجام خدمه‌های دیگر که احتمال دارد کشته شده باشند، ادامه دارد. نیروی هوایی سنگاپور 3بالگرد برای عملیات جست‌وجو اعزام کرده است. براساس اطلاعات منتشر شده در سایت نیروی دریایی آمریکا ناوشکن موشک‌انداز جان اس‌مک‌کین۲۳ افسر ارشد، ۲۴افسر جزء و ۲۹۱ ملوان دارد.

این تصادف ساعت ۵:۳۴ صبح به وقت محلی و زمانی رخ داد که ناو آمریکا با ۱۵۴ متر طول عازم سنگاپور بود. تانکر آلنیک 3برابر سنگین‌تر از ناو آمریکایی است و ۱۸۲ متر طول دارد که حدود ۳۰ متر بزرگ‌تر از ناو نظامی آمریکاست. کشتی تانکر آلنیک هم در قسمت جلوی بدنه 7متر بالاتر از سطح آب دچار آسیب شده اما هیچ کدام از خدمه آن صدمه‌ای ندیده‌اند. این تانکر نفتکش در حال انتقال نفت از تایوان به سنگاپور بود. مقام‌های سنگاپور می‌گویند این تصادف باعث نشت نفت نشده است. نشت نفت در چنین حوادثی می‌تواند تبدیل به یک بحران زیست‌محیطی در منطقه شود.

 

بحران تصادف ناوهای پیشرفته

نیروهای نظامی آمریکا اکنون با این تصادف دچار یک بحران شده‌اند. حدود ۲‌ماه قبل هم ناوشکن یواس‌اس فیتزجرالد از همین ناوگان آمریکا با یک کشتی باربری که پرچم فیلیپین داشت در نزدیکی ساحل ژاپن برخورد کرد که در جریان آن 7ملوان آمریکایی کشته شدند. خسارت این حادثه چنان سنگین بود که نزدیک بود این ناو آمریکا غرق شود.

کشتی باری اما خسارت خیلی جزئی دید. چند روز پس از این تصادف، 3عضو فرماندهی این ناو ازجمله فرمانده آن برکنار شدند. همچنین حکم‌های تنبیهی برای گروهی از ملوانان یواس‌اس فیتزجرالد صادر شده است. در اواخر اردیبهشت‌ماه هم یک کشتی جنگی ارتش آمریکا با یک کشتی ماهیگیری کره‌ای برخورد کرد اما شانس یارشان بود و هر دو کشتی توانستند به مسیر خود ادامه دهند.

تصادف ناو‌های پیشرفته نظامی مسئله‌ای عادی به‌حساب نمی‌آید و نیاز به تحقیقات گسترده برای پیدا شدن علل آن وجود دارد. ناوشکن‌های از این دست دارای تجهیزات راداری و ناوبری پیشرفته هستند و به همین‌خاطر حوادث اخیر بسیاری از کارشناسان نظامی را شگفت زده کرده است.

 

مقصر که بود؟

علت تصادف ناوشکن جان مک‌کین و ابعاد دقیق خسارت وارد شده به آن هنوز روشن نیست. برخی اعتقاد دارند که نظامیان آمریکا دیگر مانند گذشته نظم لازم را ندارند. حداقل اما یک‌سال طول می‌کشد تا تحقیقات قانونی و رسمی در این رابطه به پایان برسد و مشخص شود کدامیک از این کشتی‌ها مقصر تصادفات مرگبار بوده‌اند.

رضوان رحمت، کارشناس نظامی نشریه مشهور دفاعی جینز اما درباره این تصادف می‌گوید که گزارش‌های اولیه مقصر بودن ناو آمریکایی را نشان می‌دهد. براساس گزارش‌های منتشر شده ناو آمریکا از قوانین بین‌المللی درباره ترافیک دریایی در این منطقه پیروی نکرده است.

برخی کارشناسان اعتقاد دارند که آمریکا بدون برنامه‌ریزی درست و حساب شده ناوهای بسیاری را برای مقابله با کره‌شمالی و چین به این منطقه اعزام کرده است.ناوشکنی که روز گذشته دچار حادثه شد به نام پدر و پدربزرگ جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه آمریکا نامگذاری شده که هر دو در نیروی دریایی آمریکا دریاسالار بوده‌اند.

سناتور جان مک‌کین صبح روز گذشته در واکنش به تصادف این ناوشکن در توییتر نوشت: سیندی[همسر مک‌کین] و من برای ملوانان ناوشکن یواس‌اس جان‌اس مک‌کین دعا می‌کنیم و قدردان فعالیت تیم جست‌وجو و نجات هستیم. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هم روز گذشته در توییتر اعلام کرد که به سربازان مفقود شده فکر می‌کند و امیدوار است پیدا شوند. او پیش از این توییت در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره این تصادف گفته بود: این اتفاقی بسیار بد است.

 

مشخصات فنی ناوشکن دچار سانحه

ناو یواس‌اس جان اس مک‌کین (دی‌دی‌جی-۵۶) یک ناوشکن موشک‌انداز با موشک‌های هدایت‌شونده و طول آن ۱۵۴ متر است که در سال ۱۹۹۲ ساخته شده. این ناوشکن یکی از مجموع ۲۸ ناو جنگی آمریکا در گروه Bruke Class به‌حساب می‌آید. در سال 1980آمریکا ساخت ناوشکنی جدید را آغاز کرد که مجهز به سیستم‌های جدید موشکی باشد.

در ساخت این ناو از تکنولوژی پیشرفته AEGIS استفاده شد و این تکنولوژی از سری موشک‌های کروز Ticonderoga class استفاده می‌کرد. علاوه بر آن با توجه به تجربه‌ای که از ساخت ناو USS Stark به‌دست آمده بود در این ناو از فولاد مستحکم استفاده شد تا در زمان درگیری از شدت آسیب‌ها کاسته شود؛ همچنین در ساختار بخش سطحی از طراحی جدیدی استفاده شد و سطح مقطع راداری تا حد زیادی کاهش یافت.

نتیجه استفاده از این تکنولوژی‌ها سری ناوشکن‌های Bruke Class بود. نخستین ناوشکن از این سری با نام اختصاری دی‌دی‌جی - 51 در سال 1985شروع به خدمت کرد. این ناوشکن‌ها می‌توانند به‌صورت مستقل عملیات‌های ضدهوایی، ضد‌زیردریایی، ضد‌اهداف سطحی و ضد‌کشتی را انجام دهند.

 

منبع: روزنامه همشهری
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.