بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

شناورهای پوسیده چینی توان صید در عمق 200 متر را ندارند

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: این شناورها باید در عمق 200 متر و در آبهای بین المللی صید کنند اما متاسفانه این شناورها اکثرا قادر به این کار نبودند و در آبهای ساحلی به دنبال ماهی های تجاری گشتند و زندگی صیادان منطقه را مختل کردند.

شناورهای پوسیده چینی توان صید در عمق 200 متر را ندارند
تین نیوز |

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: این شناورها باید در عمق 200 متر و در آبهای بین المللی صید کنند اما متاسفانه این شناورها اکثرا قادر به این کار نبودند و در آبهای ساحلی به دنبال ماهی های تجاری گشتند و زندگی صیادان منطقه را مختل کردند.

به گزارش تین نیوز، ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص اهمیت فانوس ماهیان اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده فانوس ماهیان یک ذخیره بیش از 20 میلیون تنی در دریای عمان هستند که بین ما و عمانی‌ها مشترک بوده و در آبهای بیش از 200 متر یافت می‌شوند. این نوع ماهی هم مصرف انسانی دارد و هم به صورت پودر ماهی استفاده می‌شود.

وی افزود: در سال‌های 74_75 یک کشتی به نام جهاد فانوس به منظور استفاده از این نوع ماهی وارد شد اما این کشتی به محض ورود به بندرعباس آتش گرفت و از بین رفت اما دلیل آن مشخص نشد.

قاسمی افزود: در 4 سال گذشته شیلات به فکر استفاده از این منابع افتاد و حدود 170 مجوز شناور به این منظور صادر کرد تا فانوس ماهیان را صید کنند. از این تعداد مجوز صادر شده نزدیک به 30 فروند شناور آمد و 24 شناورها، شناورهای چینی سال 1974 به بعد بود.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان عنوان کرد: این شناورها باید در عمق 200 متر و در آبهای بین المللی صید کنند اما متاسفانه این شناورها اکثرا قادر به این کار نبودند و در آبهای ساحلی به دنبال ماهی‌های تجاری گشتند و زندگی صیادان منطقه را مختل کردند.

وی افزود: صیادان جاسک و سیریک چندین بار اعتراض و تحصن کردند که به دستور استاندار فعلی هرمزگان این شناورها مدتی در اسکله بندر عباس پهلو گرفتند و اجازه صید نداشتند اما این روند متوقف نشد.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان تاکید کرد: این موضوع که گفته شده ما شناور چینی نداریم حرف درستی نیست اما این که مالک این شناورها چینی نیستند می‌تواند درست باشد آن هم به این خاطر است که چینی‌ها شناورهای بی‌مصرف و پوسیده خود را به یکی از شرکت‌های داخلی فروخته‌اند.

قاسمی تاکید کرد: این افراد بیشتر از اینکه به فکر صید فانوس ماهیان باشند به دنبال صید ماهیان ارزشمند هستند.

وی گفت: در صید ضمنی فانوس ماهیان، ماهی یال اسبی صید می‌شود که از نظر ما ماهی غیرمأکول است اما بازار بسیار خوبی در کشورهای جنوب شرق آسیا به خصوص چین دارد و به همین دلیل چینی‌ها بیشتر به دنبال صید آن هستند و چون این ماهی‌ها بیشتر در آب‌های ساحلی یافت می‌شوند این افراد به جز یال اسبی ماهیان ارزشمند و میگو هم صید کرده‌اند.

وی افزود: اگر این شناورها در آب‌های بین المللی صید می‌کردند  و از این ذخیره استفاده می‌کردند شناورهای کوچک ساحلی با مشکل کمبود صید مواجه نمی‌شدند. شیلات هیچ وقت آمار درستی از صید فانوس ماهیان ارائه نداده است. این موضوع با حیات و ممات صیادان ما از بندرعباس تا چابهار سروکار دارد.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: این روش نمی‌تواند از ذخایر فانوس ماهیان به درستی برداشت کند، منافع ملی را حفظ کند و زندگی صیادان را به مخاطره نیندازد. متاسفانه در پوشش صید فانوس ماهیان به ذخایر صید صیادان دستبرد می زنند و زندگی آن ها را مختل می‌کنند

 

منبع: خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.