◄ لنجها روی دست ساحلنشینها ماند
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر از مدون نبودن قانون تهلنجی گلایه کرد و لزوم ترتیب اثر دادن نظرات نمایندگان ساحلنشینان و افراد باتجربه را در تدوین قوانین تشریح کرد.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر از مدون نبودن قانون تهلنجی گلایه کرد و لزوم ترتیب اثر دادن نظرات نمایندگان ساحلنشینان و افراد باتجربه را در تدوین قوانین تشریح کرد.
به گزارش تیننیوز، سید کمالالدین شهریاری گفت: دولت مصوباتی را به تصویب میرسانند که عملیاتی و اجرایی نیست و در عمل با مشکل روبهرو میشویم که درنتیجه دوباره سروصدای ساحلنشینیان و لنجداران را درمیآورد.
او گفت: دولت باید با کسب نظر از افرادی که در این امور دارای تجربه و سابقه هستند مصوباتی را تصویب کند تا هم ازیکطرف ضامن حمایت از تولید و اشتغال داخلی باشد و از طرف دیگر معیشت لنج داران و ساکنین بنادر تأمین شود.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر به نقش کشتیها و شناورهای بزرگ در ترانزیت کالا اشاره کرد گفت: لنجها امروزه در تجارت حملونقل جایگاه تعریفشدهای را ندارند و صاحبانشان برای امرارمعاش دچار یک سردرگمی شدهاند.
شهریاری گفت: در بسیاری از کشورها دولت لنجها را از مردم خریداری کرده و تعاونیهایی از صاحبان این لنجها با شناورهای مدرن و بزرگ تشکیل میدهند اما در کشور ما متأسفانه تکلیف لنجها روشن نشده و این لنجها بهعنوان دارایی و سرمایه لنجداران و خانوادههای بنادر کوچک و ساحلنشینان در دستشان است و ناچار به امرارمعاش از طریق همین لنجها هستند.
او گفت: امروزه لنجها از کشورهای حوزه خلیجفارس کالاهایی را خریداری و تحت عنوان ته لنجی وارد میکنند که با مقررات صادرات و واردات کشور مغایرت دارد.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر در ادامه گفت: دولت و دستگاههای اجرایی این عمل لنجداران را تحت عنوان قاچاق رسمی، زیان به تولید داخلی و همچنین تجارت غیررسمی تلقی و مخالفت این موضوع هستند.
شهریاری گفت: از سوی دیگر لنجداران چاره دیگری برای امرارمعاش خود ندارند تا از سرمایه هنگفتی که بهصورت لنج در اختیارشان قرار میگیرد بهعنوان یک درآمد داشته باشند.
او گفت: دولت زمانی به مردم اجازه داد تا کالاهایشان را تحت عنوان "تهلنجی" بیاورند اما پس از مدتی متوجه شدند که این موضوع به تولید و اشتغال داخلی ضربه میزند.
عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر در ادامه گفت: در برخی زمانها دولت دوباره آمد و جلوی این اقدام را 100 درصدی گرفت بهطوریکه این لنج ها دیگر اجازه تردد نداشته و صاحبان این لنجها دوباره ازنظر معیشت در مضیقه و مشکل قرار گرفتند.
به گزارش ایسکانیوز، شهریاری گفت: متأسفانه این موضوع دور باطلی شده است و ما بارها از دولت درخواست کردیم تا این موضوع را اصلاح کند.
او گفت: دولت مصوباتی را پشت دربهای بسته تصویب میکند و درنتیجه حقوق ساحلنشینان را بهدرستی نتوانستند شناسایی و تشخیص دهند تا برای مردم بتوانند با وضع مقررات حافظ منافع ملی، تولید داخلی و اشتغال و تأمینکننده معیشت صاحبان این شناورها، لنجداران و صاحبان بنادر شود.