◄ حذف ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی نادرست است
دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران درباره حذف ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی از ساختار معاونت علمی و فناوری رییس جمهور توضیحاتی ارائه داد.
دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران حذف ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی را تصمیم نادرست برشمرد و توضیحاتی دراینباره ارائه داد.
به گزارش تیننیوز، محمدامین فیضی چکاب به انتصاب منوچهر منطقی بهعنوان دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حملونقل پیشرفته اشاره کرد و گفت: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی از ساختار معاونت علمی و فناوری رییس جمهور حذف و مقرر شده است که برخی از وظایف ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی زیر نظر این ستاد جدید پیگیری شود.
او با اشاره به اهمیت بالای حوزه دریایی حذف این ستاد را تصمیمی نادرست برشمرد و گفت: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی میتوانست در پایهریزی آیندهای روشن برای صنایع دریایی چه در بخش تولیدات و چه در بخش حملونقل نقش بسزایی ایفا کند.
دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران افزود: متأسفانه به نظر میرسد فرایندهایی که این ستاد در این سالها پیگیری کرده است و احتمالاً تمرکز آن بر برخی فعالیتهای محدود از جمله رویدادهای سالانه و غفلت از بسیاری از مسائل بنیادین صنایع و فناوریهای دریایی، فلسفۀ وجودی این ستاد را زیر سوال برده و موجب انحلال آن شده است.
فیضی اذعان داشت: برخی از کارشناسان معتقدند ستاد مزبور کمتر از حد انتظار به ایجاد ساختارها و فرایندهای توسعهای برای حوزههای تکنولوژیکی جدید و فناوریهای پرشتاب نوین در صنایع دریایی پرداخته و بیشتر به راهاندازی جشنوارههای دانشآموزی که فناوریهای نوین درخور در آن دیده نمیشود، پرداخته است.
او ادامه داد: همچنین در کارنامه این ستاد کتابهایی از آمارهای نهچندان عمیق و نیز نقشه راه فناوریهای دریایی دیده میشود که انتشار آنها موجب انتقاد برخی از اعضای جامعه دریایی کشور شد. نحوه صدور مجوزها برای شرکتهای دانشبنیان، محیط غیر مشارکتی و خروجیهای این ستاد از دیگر مواردی است که همواره مورد انتقاد تعدادی از دلسوزان و فرهیختگان دریایی کشور بود که از ابهامات، عدم شفافیت و اتلاف منابع در این حوزه ابراز نگرانی داشتهاند.
دبیر انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: در شرایط کنونی شاهد شتاب فوقالعاده فناوریهای نوین دریایی در جهان هستیم که توجه درست، ساختارمند و علمی به این حوزه میتواند به ارتقا و توسعه دانشگاهها و شرکتها بیانجامد و درنتیجه موجب رشد علمی و اقتصادی کشور شود.
فیضی در ادامه گفت: هماکنون کشور بیش از گذشته نیازمند اینگونه ساختارها برای توسعه حوزه دریایی است، بنابراین از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور انتظار میرود با تشکیل دوباره این ستاد و اصلاح و بهبود فرایندها و انتخاب و انتصاب مدیران شایسته و لایق، توسعه صنایع دانشبنیان دریایی را در دستور کار جدی خود قرار دهد تا بتوان از فرصتها و موهبتهای فراوان دریا در همه زمینهها بهرهبرداری کرد