بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

مشاهده ملخ دریایی در 9 شهرساحلی و فراساحلی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از مشاهده ملخ های دریایی در 9 شهرستان ساحلی و فراساحلی خوزستان خبر داد.

تین نیوز |

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از مشاهده ملخ‌های دریایی در 9 شهرستان ساحلی و فراساحلی خوزستان خبر داد.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از مانا، کیخسرو چنگلوایی با اشاره به آغازعملیات مبارزه با ملخ های دریایی در مناطق بندری هندیجان، ماهشهر و هفت شهر فراساحلی خوزستان با استفاده از پهپادهای سم پاش افزود: ملخ های دریایی در سه مرحله تهاجمی ، انفرادی و پراکنده مشاهده شده‌اند.

وی بندر هندیجان را کانون اصلی ملخ دریایی در خوزستان عنوان کرد و افزود: نخستین بار نیز گله‌های ملخ دریایی دراین منطقه مشاهده شده‌اند و خسارت‌هایی به اراضی کشاورزی وارد کرده‌اند.

چنگلوایی افزود: بیش‌تر مساحت سم‌پاشی در خارج از مزارع و در منابع طبیعی و بنادر خوزستان انجام شده است.

وی با اشاره به برنامه‌های این سازمان برای مبارزه با آفت ملخ دریایی گفت: هم اکنون 95 گروه ردیابی و 17 گروه سم‌پاشی در خوزستان در این زمینه تشکیل شده و 10 باند فرودگاه خاکی در خوزستان آماده‌سازی و 9 باند دیگر نیز در حال آماده‌سازی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به گزارش سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) درباره موج دوم ورود آفت ملخ‌دریایی گفت: دسته‌های بزرگ این آفت در حال حرکت به سمت دلگان و کنارک در استان سیستان و بلوچستان هستند.

به گفته وی ملخ‌دریایی توانایی بالایی برای زندگی در مناطق صحرایی دارد و از عرض دریاها هم عبور می‌کند، به همین دلیل به نام ملخ‌دریایی و ملخ صحرایی مشهور است و جزو آفات عمومی است که به‌طور خاص جزو بلایای طبیعی نیز شمرده می شود.

وی با اشاره به ظهور این آفت در دو فاز انفرادی و تهاجمی گفت: در سال‌های ترسالی و سال‌هایی که بارندگی در کانون این آفت (عربستان و سودان) مناسب باشد، ملخ به سایر کشورها و قاره‌ها هجوم می‌برد، به‌طوری که بر روی باد تا 200 کیلومتر نیز قدرت پرواز و حرکت دارد.

به گفته وی، بدترین سال‌های طغیان این آفت در دنیا سال 1337 و در ایران 1340 بوده است.

سه روز پس از اخطار فائو، نخستین ورود دسته‌های ملخ دریایی در تاریخ هشتم بهمن امسال در منطقه بندرلنگه هرمزگان محرز شد و 12 بهمن نیز جهاد کشاورزی هندیجان مشاهده این آفت را در شهر ساحلی تایید کرد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با اشاره به آمادگی فائو برای مقابله با آفت ملخ دریایی در ایران گفت: کارشناسان فائو برای تحلیل شرایط آفت ملخ دریایی به ایران سفر می‌کنند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.